Marek Stodůlka
21. ledna 2021 • 21:40

Historie se opakuje! Trenér Chabib dovedl bratrance k vítězné premiéře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéru bojovníka ukončil loni v září. Jestli se někdy vrátí, se stále neví. Na zápasení každopádně Chabib Nurmagomedov nezanevřel. Na turnaji UFC on ESPN 20 v Abú Zabí doprovodil ve středu večer ke kleci bratrance Umara v roli trenéra. A mladší z Nurmagomedovů si připsal vítězství škrcením ve druhém kole. Přesně devět let poté, co se v lize snů stejným způsobem uvedl slavnější příbuzný.



Kdo chce být nejlepší, musí se od nejlepších učit. Umar Nurmagomedov si tak na tréninkový tým nemůže stěžovat. Pozici hlavního kouče totiž zastává bratranec Chabib, neporažený šampion lehké váhy. Ani pětadvacetiletý Rus ještě v kariéře neokusil pachuť porážky. Ve středečním debutu v UFC upravil bilanci na třináct vítězství bez prohry, když ve druhém kole uškrtil Kazacha Sergeje Morozova.

Datum 20. ledna je tak pro rodinný klan Nurmagomedovů opravdu významné. Na den přesně před devíti lety totiž zaznamenal první výhru v UFC také Chabib. Stejně jako Umar uškrtil svého soupeře Kamala Shaloruse technikou rear naked choke. Jediným rozdílem bylo, že slavnějšímu z dvojice se to povedlo až ve třetím kole, nováček si připsal výhru už ve druhém. Může se tak chlubit, že premiéra v asociaci mu vyšla ještě o kousek líp.

Umar Nurmagomedov si odbyl pod taktovkou bratrance Chabiba debut v UFC
Umar Nurmagomedov si odbyl pod taktovkou bratrance Chabiba debut v UFC

Nejvíc o sobě dal Chabib vědět, když Umar trefil kop do těla a začal soupeře tlačit. „Postavil jsem se a řval na něj, aby nespěchal. Když otřesete soupeřem, musíte se chovat jako sniper, neútočit moc, ale počkat na správný moment,“ vysvětloval v pozápasovém rozhovoru šampion. „Trochu to uspěchal, což podle mě zapříčinil nedostatek zkušeností. Čím víc zápasů absolvuje, tím bude lepší.“

Hlavní duel večera ale obstarali jiní dva muži. Galavečer, který byl tím posledním před očekávaným střetem Conora McGregora s Dustinem Poirierem, skončil vítězně pro Michaela Chiesu. Američan porazil po pěti kolech Neila Magnyho na body, nastupoval přitom do duelu jako outsider. Po dominantním výkonu si však připsal čtvrtou výhru v řadě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud