Marek Stodůlka
23. ledna 2021 • 12:00

Conor je zpět! Jsem v nejlepší formě, přišel čas na mistrovské dílo, prohlásil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vše je připraveno! Conor McGregor i Dustin Poirier splnili váhový limit, a tak se už zítra nad ránem v rámci turnaje UFC 257 dočkáme očekávané odvety bitvy z roku 2014. Irský fenomén po celou dobu příprav srší energií a sebevědomím. Na oficiální vážení v Abú Zabí naběhl jako úplně první a na tiskové konferenci klasicky neměl konkurenci. „Jsem v nejlepší formě a přicházím, abych předvedl mistrovské dílo,“ nechal se slyšet nejsledovanější bojovník planety.



Svátek pro všechny fanoušky bojových sportů. Můžete ho milovat, respektovat, nenávidět nebo jím dokonce pohrdat. Jedno ale nemůžete vyvrátit, pokud vás zajímají smíšená bojová umění, zápas Conora McGregora si dnes v noci nenecháte ujít. Nikdo neoplývá takovým uměním zmobilizovat masy fanoušků a vzbudit zájem o duel jako právě bojovník z Dublinu.

Chcete hádat, který UFC turnaj obstaral v minulém roce nejvíc prodaných přenosů? Přesně tak, UFC 246, kde loni v lednu bojoval McGregor s Donaldem Cerronem. Počet se vyšplhal na 1,35 milionu, například propíraný střet šampiona Chabiba Nurmagomedova s Justinem Gaethjem vydělal s 675 tisíci prodejů sotva polovinu.

A to mnoho fanoušků protestovalo, že Američan není pro irského bijce přijatelným soupeřem, ale jednoduchou překážkou. Potvrdilo se. Zápas skončil vítězstvím bývalého dvojnásobného šampiona za čtyřicet vteřin.

Muselo se pak rok čekat, než se opět objeví v kleci. Teď už zbývá posledních pár hodin. McGregor včera ráno přispěchal jako první na váhu, aby bez problémů splnil vypsaný limit. A opět sršel energií. Poirier na druhou stranu také dokázal shodit kilogramy na požadovanou hodnotu, působil ovšem nervózně. Možná má stále v hlavě porážku, kterou mu protivník před šesti lety uštědřil. Tehdy jej Ir knockoutoval v prvním kole.

„Mohl by strávit celý život návštěvami sportovních psychologů a diskutováním s různými lidmi,“ nechal se před časem slyšet John Kavanagh, trenér Conora McGregora. „Nikdo to z jeho mysli nevymaže. Ví, že stojí proti někomu, kdo mu může zhasnout světla opravdu rychle. Navíc je Conor mnohem zkušenější, než byl v té době.“

Posun ve výkonnosti předpovídá také zápasník. Na tiskové konferenci čelil otázce, zda dokázal zlepšit kondici, která bývala jeho slabinou. „To jsou fámy. A doufám, že se to ukáže, čas všechno ukáže. Jsem v nejlepší formě a přicházím, abych předvedl mistrovské dílo,“ odvětil s úsměvem McGregor.

Na obranu Poiriera je pak nutné říct, že na ceremoniálním vážení vypadal, jakoby přišel úplně jiný člověk. Naběhl k soupeři a pohledem se jej snažil doslova probodnout. Nakonec se ale oba společně zasmáli a potřásli si rukou. Je tak zaděláno na skvělý zápas ve sportovním duchu. 

Karta turnaje UFC 257

Lehká váha do 70 kilogramů

Conor McGregor (Ir.) vs. Dustin Poirier (USA)

Lehká váha do 70 kilogramů

Dan Hooker (NZ) vs. Michael Chandler (USA)

Muší váha do 57 kilogramů

Jessica Eyeová (USA) vs. Joanne Calderwoodová (Skot.)

Slámová váha do 52 kilogramů

Marina Rodriguezová (Braz.) vs. Amanda Ribasová (Braz.)

Střední váha do 84 kilogramů

Andrew Sanchez (USA) vs. MACHMUD MURADOV (Uzb.)

Střední váha do 84 kilogramů

Brad Tavares (USA) vs. Antonio Carlos Junior (Braz.)

Bantamová váha do 61 kilogramů

Julianna Peñová (USA) vs. Sara McMannová (USA)

Polotěžká váha do 93 kilogramů

Khalil Rountree Jr. (USA) vs. Marcin Prachnio (Pol.)

Domluvená váha do 68 kilogramů

Movsar Jevlojev (Rus.) vs. Nik Lentz (USA)

Muší váha do 57 kilogramů

Amir Albazi (Švé.) vs. Žalmas Žumagulov (Kaz.)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud