Marek Stodůlka
13. února 2021 • 16:45

Kamarádství stranou, exparťáci o titul! UFC čeká souboj Usmana s Burnsem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm let spolu trénovali, znají se úplně skvěle. V noci ze soboty na neděli ale Kamaru Usman s Gilbertem Burnsem odsunou kamarádství stranou. Rozdají si to o pás šampiona veltrové váhy nejslavnější organizace. Turnaj UFC 258 v Las Vegas ukončí právě nigerijsko-brazilský souboj. „Gilbert je nejnebezpečnější chlap v divizi, proto se mnou zápasí,” ocenil šampion svého vyzyvatele.



Vstoupit do klece s důvěrně známým bojovníkem přináší výhody i strasti. Máte přehled o slabinách i silných stránkách soka, na které se můžete připravit. Nemusí to být ale snadné na psychiku. Právě to je případ soupeřů Kamaru Usmana a Gilberta Burnse.

„Když jsem měl zápasit Cainem Velasquézem, věděl jsem, že ho nemůžu porazit,“ přiznal bývalý dvojnásobný šampion Daniel Cormier v pořadu DC & Helwani. Vzpomínal na pocity před plánovaným střetem s týmovým kolegou, ke kterému nakonec nedošlo.

„Oba působí extrémně sebevědomě, ale jeden z těch chlapů ví, kdo vyhrával, když spolu sparovali. V zápase se jim to může dostat do hlavy.“ S tímto názorem oba souhlasí. Pohled na průběh střetnutí mají ale odlišný. Burns se na tiskové konferenci jednoznačně vyjádřil, že Usmana dokázal na sparizních porážet na submise. Když se na tuto informaci novináři zeptali šampiona, zasmál se a odvětil: „To dokázal i Demian Maia. Jsem prostě lepší.“

Kamaru Usman bude bojovat o titul
Kamaru Usman bude bojovat o titul

Burns se může stát prvním Brazilcem, který ukořistí pás veltrové váhy, protože právě Maiovi se to při posledním pokusu nepovedlo. Titulovou šanci si vysloužil šesti výhrami v řadě.

To Usman tahá šňůru hned šestnácti úspěchů, v UFC ještě přemožitele nenašel. I přes to se rozhodl obměnit před posledhlavní ním zápasem trenérský tým. Oba bijci byli dlouhou dobu členy Sanford MMA, kde se za normálních okolností připravuje také Viktor Pešta. Usman před necelým rokem přesunul svůj kemp do Colorada, kde si ho vzal na starost slavný kouč Trevor Wittman.

Mohlo by se tak zdát, že výhoda v zápase připadne Burnsovi. S trenérem Henri Hooftem mohou připravit taktiku, která bude platit, jelikož mají Nigerijce do puntíku načteného. Kouč se však od zápasu distancoval. S Usmanem totiž spolupráci ukončili v kamarádském duchu. „Super zápas pro tyhle dva gangstery.

Je mi ctí vidět dva mé chlapce na vrcholu. Hořkou pachuť má jen to, že nebudu na místě, abych své kluky podpořil nebo s nimi slavil,“ napsal slavný kouč na Instagram ke společné fotce šampiona s vyzyvatelem.

Jiří Procházka zná nový termín!
Je to tady! Jiří Procházka už zná nové datum duelu s Dominickem Reysem. Český samuraj se s americkým ranařem nakonec střetne 1. května. A bude se jednat o hlavní zápas večera akce UFC FIGHT NIGHT. Vítězství by bojovníka z Hostěradic výrazně přiblížilo vysněné titulové bitvě. Původně měl nastoupit v rámci hlavního střetu turnaje UFC Fight Night 186 v Las Vegas 27. února. Reyes se ale zranil. „Od posledního zápasu vidíme velký posun. Téměř jsme odstranili všechny slabiny, na které se mohl v přípravě soupeř zaměřovat,“ řekl nedávno kouč českého bijce Martin Karaivanov.

Karta turnaje UFC 258
Velterová váha do 77 kilogramů Kamaru Usman (Nig.) vs. Gilbert Burns (Braz.) Muší váha do 57 kilogramů Maycee Barberová (USA) vs. Alexa Grassová (Mex.)
Střední váha do 84 kilogramů Kelvin Gastelum (USA) vs. Ian Heinisch (USA) Střední váha do 84 kilogramů Maki Pitolo (USA) vs. Julian Marquez (USA) Lehká váha do 70 kilogramů Jim Miller (USA) vs. Bobby Green (USA) Přímý

přenos na stanici Premier Sport (neděle, 04.00)

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud