16. května 2018 • 21:20

Jsem hotová, chtěla vzdát bojovnice MMA. Kouč ji poslal zpátky na jatka!

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně rozporuplné emoce vzbudil jeden z trenérů MMA bojovnice Raquel Penningtonové. Zápasnice UFC o víkendu bojovala poprvé o mistrovský titul, šampionka Amanda Nunesová ji však hravě překonávala. Po čtvrtém kole dobitá zápasnice požádala trenéra, aby mohla skončit. Ten ji však poslal zpátky a musel přihlížet, jak jeho svěřenkyně krátce poté skončila v krvi. To vzbudilo značné emoce. Jeho jednání kritizovala vítězka zápasu i další bojovníci, řada z nich se ho však zastala.



„Jsem hotová. Chci skončit.“ Těmito slovy oslovila Raquel Penningtonová po čtvrtém kole z pěti svého trenéra Jasona Kutze. Ten byl však proti. „Ne, ne, ne, ne, holka. Nevzdávej to takhle,“ přemlouval svěřenkyni. „Já vím, že to bolí. Přeneseš se přes to, věř tomu. Změň své myšlenky. Dej do toho všechno, zotavíš se potom,“ povzbuzoval ji.

Jenže to nedopadlo podle jeho představ. Penningtonová totiž během čtyř předchozích kol jasně prohrávala a zápas by vyhrála jen v případě, že by dokázala Nunesovou ukončit před závěrečným gongem. Ani to však nevypadalo reálně, protože na bojovnici byla na první pohled vidět značná únava.

Penningtonová jeho přání vyslyšela a do pátého kola nastoupila. Jenže svou soupeřku nijak nedokázala ohrozit a v polovině kola skončila na zemi celá od krve. Po zápase dokonce musela odjet do nemocnice na ošetření. A na hlavu trenéra se rázem snesla vlna kritiky. „Je to smutné, protože se tomu mohla vyhnout. Musela jít do nemocnice, takže to asi bylo ošklivé zranění. Jestli bude cokoliv potřebovat, jsem tu pro ni,“ kroutila hlavou po zápase její soupeřka Nunesová, která je zároveň její kamarádkou.

„Pokud se necítila v pohodě, měl hodit trenér ručník do ringu. Myslím si, že můj trenér by mě nenechal bojovat dál. Musí se obklopit lidmi, kteří pro ni udělají to nejlepší. Bohužel, její člověk v tomhle zápase selhal,“ vzkázala Nunesová.

A nebyla sama, kdo celou věc viděl podobně. Přidali se k ní další zápasníci. „Neměli ji takhle pouštět do pátého kola,“ napsal na twitter Brian Ortega, v podobném duchu se vyjádřil i Rafael dos Anjos. Naopak do samotné zápasnice se obul bývalý šampion UFC Tim Sylvia: „Nemáte být zápasníkem, když chcete ukončit zápas mezi koly.“

Kutz však nesklidil jen kritiku, řada zápasníků se ho zastala. „Jsou chvíle, kdy si nevěříš a upřímně chceš mít kolem sebe lidi, kteří s tebou budou souhlasit a říkat, že na to nemáš, nebo chceš lidí, kteří věří, že jsi mistr světa?“ ptal se zápasník The Ultimate Fighter Luis Antonio Pena.

Svých trenérů se později zastala i samotná bojovnice, která přiznala, že se bála, jestli nemá znovu zlomenou nohu. Trenérům ale tyto obavy prý nesdělila. „Udělal jsem rozhodnutí a nelituju ho. Hlavní ale je, že toho nelituje Raquel. Stalo se, teď půjdeme dál, poučíme se a vezmeme si z toho příklad,“ řekl její kouč v rozhovoru pro mmafighting.com.

Raquel Penningtonová prohrála v pátém kole se šampionkou UFC Amandou Nunesovou
Raquel Penningtonová prohrála v pátém kole se šampionkou UFC Amandou Nunesovou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud