Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V OKTAGONU 10 vládl Végh i Deák, Borárose zastavilo zraněné koleno

Autor: tej

Vítěz prvního ročníku OKTAGON výzvy, souboj kamarádů ve finále té současné, bývalý šampion Bellatoru i veterán z UFC. Zaplněná pražská O2 arena rozhodně měla co nabídnout. V rámci galavečera OKTAGON 10 se představila celá řada českých, slovenských i zahraničních špičkových bojovníků, celý večer pak završil triumf Tomáše Deáka, který porazil Coryho Gallowaye na body.

Hned první zápas hlavní karty nabídl vskutku zajímavý souboj. Ve finále třetího ročníku reality show OKTAGON Výzvy se proti sobě postavili dva kamarádi, kteří od začátku doufali, že se uvnitř šestihranné klece nikdy nepotkají. A hned první kolo ukázalo, že se bude jednat o vyrovnaný souboj. Ten nakonec lépe zvládl Karol Ryšavý, který ve druhém kole na zemi umlátil Jakuba Dohnala. Díky jeho výhře tak potvrdil nadvládu Slovenska v jedinečné reality show, kterou ve finále ovládl již třetí Slovák.

Ve druhém hlavním zápase se představil veterán z UFC Jeremy Kimball, přes něj se snažil do nejlepší stovky probojovat Miloš Petrášek. Českému bojovníkovi se však jeho cíl nepodařil. Kimball, který se do klece postavil poprvé od svého konce v UFC, se však zaskočit nenechal a ukázal, že je v prvních kolech k neporažení. I nyní dokázal zápas ukončit ještě před prvním gongem. „Miloš je skvělý bojovník, určitě se jednou do UFC dostane,“ pochválil svého soupeře Američan, kterého ještě nedávno trápila rýma, a kvůli ní nedokázal splnit váhový limit.

OKTAGON 10: Miloš Petrášek vs Jeremy Kimball
Video se připravuje ...

Po veteránovi z UFC se do klece postavil bývalý šampion Bellatoru z roku 2012 Attila Végh. Ten zaplněné O2 areně ukázal, čím dokázal slavnou soutěž ovládnout. I přesto, že s Maiuquelem Falcaem předvedli spíše boxerský souboj, blýskl se zejména parádní obranou. „Chtěl jsem předvést hezký zápas, ale strašně jsem se bál, že udělám nějakou chybu, že jsem se soustředil hlavně na obranu,“ omluvil se divákům po zápase Végh za svůj profesorský styl boje.

Diváky očekávaný zápas mezi historicky prvním vítězem reality show OKTAGON výzva Gáborem Borárosem a Davidem Kozmou skončil trochu nešťastně. Střetnutí po tvrdém souboji utnulo ve druhém kole zranění Borárose. Ten si při pádu na zem poranil koleno a v bolestech musel zápas odklepat. Novým šampionem OKTAGONU se tak stal Kozma, který však spokojený nebyl. „Mrzí mě to, chtěl jsem vyhrát díky svým schopnostem, ne takhle,“ vzkázal. Dá se tak očekávat, že se oba ještě v nějaké odvetě potkají.

Hlavní zápas večera mezi Tomášem Deákem a Corym Gallowayem předčasně neskončil. Po dominantním výkonu se ze své již devatenácté výhry radoval slovenský bojovník Deák. Ten názorně ukázal, proč patří mezi špičku na slovenské scéně a udělal další krok ke svému vysněnému přestupu do UFC.

OKTAGON 10: Tomáš Deák vs Cory Galloway
Video se připravuje ...

OKTAGON 10: Gábor Boráros vs David Kozma
Video se připravuje ...

OKTAGON 10: Jakub Dohnal vs Karol Ryšavý
Video se připravuje ...

V kleci nechyběly ani sličné krásky.
V kleci nechyběly ani sličné krásky.