Tereza Janovská
30. prosince 2018 • 12:52

Královnou UFC se stala Nunesová, hříšník Jones se vrátil ve velkém stylu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě nejlepší zápasnice UFC v jednom zápase. Šampionka bantamové váhy Amanda Nunesová proti šampionce pérové váhy Cris Cyborg. Už jen tohle byl příslib opravdu neskutečné bitvy, což obě bojovnice od první vteřiny rády naplnily. Ve tvrdých úderech byla přesnější Nunesová, která se díky nim stala historicky první ženskou bojovnicí, která drží dva mistrovské pásy ve dvou odlišných váhových kategoriích. A ve velkém stylu se vrátil i dopingový hříšník Jon Jones, který hned v prvním zápase porazil švédského giganta Alexandera Gustafssona a vyhrál uvolněný titul polotěžké váhy.



V UFC nemá přemožitelku. Samozřejmě, ve své kariéře už čtyřikrát prohrála, ale od poslední porážky uběhly už více než čtyři roky a Amanda Nunesová je právem označována za královnu nejslavnější světové MMA organizace. V sobotu v noci ji čekal zatím nejtěžší zápas kariéry, nastoupila proti třináct let neporažené Cristiane Justinové, neboli Crys Cyborg. A předvedla neskutečnou jízdu.

Dvě váhové kategorie a dvě šampionky. To už neplatí. Brazilky Nunesová se Cyborg spustily od první sekundy tvrdou přestřelku. Úder střídal úder, diváci ani pořádně nestíhali sledovat sled tvrdých ran. V nich byla o mnoho přesnější třicetiletá tvrďačka. Ta už po chvíli svou soupeřku rozhodila a po pouhých 51 vteřinách zápasu ji poslala k zemi. Stala se tak historicky první ženskou bojovnicí, která drží současně dva mistrovské pásy ve dvou odlišných váhových kategoriích. A kdo ví, možná si půjde i pro třetí. Vždyť šampionku muší váhy Valentinu Ševčenkovou už jednou porazila…

Žádná nenávist ani pocity sebelítosti. Cyborg ihned po skončení zápasu šla za novou šampionkou, která štěstím plakala a objala ji.

„Věděla jsem, že se to stane, říkala jsem vám to. Cris je skvělá bojovnice, nezaslouží si nic jiného, než respekt. Byla úžasná příležitost být s ní v jedné kleci. Děkuji jí za to,“ vzkázala soupeřce uslzená šampionka a dodala: „Nic mě nemohlo zastavit od toho, co jsem dnes večer chtěla. Když mě zasypala několika údery, řekla jsem si, že přes ni prostě projdu.“

Nunesová tak jde ve stopách Conora McGregora, který nedávno tabu dvou pásů současně prolomil a byl vůbec prvním bojovníkem UFC, kterému se to podařilo. Po něm se to podařilo i Danielu Cormierovi, který ještě nedávno držel mistrovské pásy v těžké i polotěžké váze. A právě toho druhého se nedávno vzdal, po neuvěřitelném zápase mezi Nunesovou a Justinovou se o něj utkal navrátilec Jon Jones s Alexanderem Gustafssonem.

Staronovým šampionem polotěžké váhy se stal Jon Jones

Návrat Jona Jonese byl trochu rozpačitý. Dopingový hříšník stále nebyl úplně očištěn a kolem jeho jména se stále doping ozývá. Z posledních pěti kontrol čtyřikrát prošel, jednou se v jeho těle opět objevily stopy zakázané látky. Přesto tvrdí, že je nevinný a věří mu i šéf UFC Dana White.

Jones se s Gustafssonem utkal již před pěti lety. V těsném souboji tehdy vyhrál Američan a jejich zápas byl dlouho označován za to nejlepší, co se v polotěžké váze kdy událo. Na rozdíl od ženského zápasu před nimi se do sebe oba bojovníci nepustili od první sekundy, naopak oba začali opatrně a celé první kolo se navzájem oťukávali.

Zlom přišel až ve třetím z pěti vypsaných kol. Jones si šikovně chytil na zemi Gustafssona a bezvládného Švéda ubil sérií tvrdých ran. Po chvíli se to rozhodčí rozhodl ukončit. Jon Jones se tak vrátil ve velkém stylu.

Jednatřicetiletý Američan neprohrál už devět let a navíc hned v prvním zápase vybojoval uvolněný titul polotěžké váhy a rozhodl se rovnou vyzvat Daniela Cormiera, který právě tenhle pás nedávno uvolnil. „Cormier nikdy nebyl právoplatným šampionem polotěžké váhy, nikdy mě totiž neporazil. Tohle je moje éra od roku 2011. Jediný způsob, jak by mi to mohl vyvrátit je, že se se mnou utká a nakope mi zadek. Jednoduché,“ vzkázal.

Amanda Nunesová zbila Cris Cyborg a stala vyhrála druhý mistrovský pás UFC
Amanda Nunesová zbila Cris Cyborg a stala vyhrála druhý mistrovský pás UFC

Marpo vs. Rytmus, celý ZÁZNAM: Duel rapperů ovládl na body Petřina
Video se připravuje ...

Lenny v šatně objímala Marpa. Jsem děsně pyšná, přiznává
Video se připravuje ...

Vémola zrušil Brazilce a vtipkoval: Budu dělat rozhovor s nejkrásnější reportérkou?
Video se připravuje ...

Skvělé gesto! Rytmus po bitvě rapperů zašel za Marpem do šatny
Video se připravuje ...

Rytmus a Marpo přitáhli celebrity. Kdo sledoval exkluzivní řežbu?
Video se připravuje ...

Byl jsem nahulený, ale ustál jsem to, cení si Rytmus po boxu s Marpem
Video se připravuje ...

Marpo: Rytmus vydržel neskutečné bomby. Výzva od Vémoly? Nesmysly nekomentuji, řekl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud