31. ledna 2019 • 17:28

Procházka bude v Japonsku bojovat o titul! O zápas si sám řekl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejlepších českých bojovníků MMA Jiří Procházka dostal šanci utkat se o první titul v polotěžké váze prestižní japonské organizace Rizin FF. Jeho soupeřem bude Američan Muhammed Lawal, s kterým si český bijec připsal zatím poslední porážku. Zápas se uskuteční 21. dubna v Jokohamě.



Šestadvacetiletý Procházka si o titulový zápas řekl po posledním utkání, v němž 31. prosince porazil jiného Američana Brandona Halseye a připsal si sedmou výhru v řadě. „Jsem šťastný, že můžu bojovat v Japonsku, na území samurajů, kteří jsou mi velkou inspirací. Rád bych tu bojoval o titulový pás. Je to můj sen,“ řekl Procházka bezprostředně po zápase.

A zástupci Rizinu jeho přání vyslyšeli. Titulový zápas se uskuteční v dubnu a Procházka s Lawalem se utkají o první pás šampiona polotěžké váhy. Organizace Rizin FF totiž titulový zápas do 93 kilogramů zatím ještě nikdy nevypsala.

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka.
Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka.

Procházka už s Lawalem, který je známý pod přezdívkou „Král Mo“, jednou bojoval. Na konci roku 2015 trval jejich zápas pět minut a devět sekund, Lawal ho ukončil sérií úderů.

Prohra s Lawalem byla jediná, kterou český bojovník v japonské organizaci zažil. Od té doby vyhrál sedmkrát v řadě a kvůli možnému titulovému zápasu odmítl i smlouvu s UFC, které bude 23. února pořádat galavečer v pražské O2 areně. Procházka má na kontě již 23 profesionálních výher a pouhé tři porážky.

Osmatřicetiletý Američan je na tom o něco hůře. Od vítězství nad Procházkou bojoval šestkrát, vyhrát ale dokázal jen dvakrát. Zápasil však se světovou špičkou a utkal se například s Mirkem Filipovičem a Ryanem Baderem. Podle světového žebříčku tapology.com je v polotěžké váze na 42. místě, o tři příčky za Procházkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud