David Pávek
21. února 2019 • 04:45

Vnuk Buda Spencera se bude bít na UFC v Praze: Byl můj první fanoušek!

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho dědeček po boku věrného parťáka Terence Hilla rozdával facky v populárních filmech. Carlo Pedersoli, vnuk Buda Spencera, si místo stříbrného plátna vybral za své působiště oktagon. Pětadvacetiletý bojovník ve velterové váze se skóre 11-2, který si vysloužil smlouvu se slavnou UFC, se v sobotu představí v pražské O2 areně.



Na domácí scéně mu říkají „Semento“, tedy cement, americká média mu přiklepla značku „short-notice king“ díky jeho ochotě přijímat a následně vyhrávat zápasy, o kterých se dozví jen několik dní před jejich uskutečněním. Nejen pro české fanoušky, které se pokusí získat na svou stranu v sobotu, je ale Carlo Pedersoli zajímavý ještě něčím jiným.

Rodák z Miami, který ale jinak pobývá v Římě, je totiž vnukem legendárního italského herce Buda Spencera, jehož filmy jsou v České republice a na Slovensku velmi populární. I on byl přes mohutnou postavu vášnivým sportovcem, místo oktagonu či ringu mu ale přirostl k srdci bazén. S římským Laziem se v roce 1954 stal italským mistrem ve vodním pólu, jako plavec dosáhl semifinále olympijských turnajů v letech 1952 a 1956, v Itálii byl mistrem ve stylu prsa a několikanásobným šampionem ve volném stylu.

Spencer vnuka v cestě za slávou v osmistěnné kleci vždy podporoval. „Můj vnouček Carlo Jr. odlétá do Japonska, kde bude bojovat na akci Real Fight Championship. Jsem na něj hrdý, je to skutečný sportovec!“ napsal herec ke společné fotografii na Facebooku roku 2015.

Bojovník UFC Carlo Pedersoli měl s dědečkem Budem Spencerem skvělý vztahFoto Facebook Buda Spencera

Mladý Carlo tehdy padl s Yujim Okanem, byla to ale jeho první a donedávna jediná prohra. Od té doby sbíral výhry v Rumunsku, Švédsku, a samozřejmě i "doma" v Itálii. Po triumfu ve fantastickém zápase s Nicolasem Dalbym na akci Cage Warriors 93 přišlo konečně to, k čemu celou svou kariéru směřoval – nabídka z UFC.

U toho už dědeček Bud bohužel být nemohl, zesnul v roce 2016. Carlo na něj ale samozřejmě nezapomíná. Svůj debut v UFC proti Bradleymu Scottovi vyhrál, pak dostal (ač narychlo) šanci bojovat s Alexem Oliveirou. „S dědou jsme si byli velmi blízcí. Byl jedním z mých prvních fanoušků. Na akce mě podporovat nechodil, byl už velmi starý, ale vždy se díval v televizi. Doufám, že mi budou fandit místní lidé, kteří ho měli rádi,“ vzpomněl před zápasem v Brazílii, kde jeho slavný předek tři roky žil.

Pedersoli prohrál, v UFC ale stále teprve pětadvacetiletý borec zůstává. Svou teprve druhou prohru ze 13 zápasů může napravit už v sobotu, kdy se v jednom z předzápasů utká s o devět let starším Američanem Dwightem Grantem. Prahu nenavštíví poprvé, při svých cestách po Evropě zavítal i na vůbec první akci XFN, kde porazil Matúše Juráčka.

“Ten zápas byl opravdu neskutečnej, Itala jsem mlátil hlava nehlava. Bohužel ta jeho italská hlava byla nakonec tvrdší než moje ruka, která nevydržela a při jednom úderu jsem si ji zlomil,“ vzpomínal pro Extra.cz český bojovník. Pedersoli doufá, že i jeho druhý zápas v Praze pro něj dopadne vítězně.

Ale asi není nutno připomínat, že vyprodaný galavečer největší organizace MMA s sebou nese podstatně větší důležitost a tlak.

Pedersoli se střetne v Praze s Grantem Pedersoli se střetne v Praze s GrantemFoto UFC.com

Bojovník UFC Carlo Pedersoli měl s dědečkem Budem Spencerem skvělý vztah
Bojovník UFC Carlo Pedersoli měl s dědečkem Budem Spencerem skvělý vztah

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud