Ondřej Němec
2. března 2019 • 04:40

Otevřená zpověď bijce Kincla: V mládí seděl ve vězení, popsal dobu temna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známý český MMA zápasník Patrik Kincl je pověstný vtipálek, který se rád směje, ale za jeho úsměvem je ukryté i těžké životní období, kdy si kvůli vydírání, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody pobyl dva roky ve vězení. „Pro mě je to věc, která mi ve výsledku pomohla, a nestydím se za ni. Ale nemluvím o tom na první dobrou,“ řekl devětadvacetiletý bojovník. V pořadu Fight! se ale o těžkých časech rozpovídal.



Patří do špičky českých MMA zápasníků. Jako jeden z mála dokázal odolávat zahraniční konkurenci a má za sebou velmi tvrdé bitvy v kleci. Tu nejtěžší však zažil Patrik Kincl mimo oktagon. Ne vždy byl vzorným zápasníkem, jako je teď. Má za sebou i temné období, které zakončilo dva roky ve vězení.

„Nazval bych to obdobím temna. Udělal jsem jako mladý kluk chybu, kterou si ponesu po zbytek života,“ přiznává Kincl v otevřeném rozhovoru. Na dva roky se totiž ocitl ve vězení. A to kvůli vydírání, ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Tak zněl přísný rozsudek.

Otevřená Kinclova zpověď: Vězení ze mě udělalo lepšího člověka
Video se připravuje ...

Za mřížemi zažíval zápasník z Hradce Králové opravdu krušné okamžiky. Jednou mu šlo dokonce i o život. „Došlo k tomu hned na začátku. To je takový standard, že si vás chtějí místní vlčáci tak trochu otestovat,“ vzpomíná Kincl. „Byl jsem napaden místním borcem, který si udělal nožík a tím mě napadl.“

Devětadvacetiletý bijec se sice dokázal ubránit, ale z náhlého souboje odcházel se šrámy. Byl pobodán na ruce a má i dlouhou jizvu přes žebra na pravé straně.

Čas strávený ve vězení ale mladého bojovníka motivoval k tomu, žít lepší život. Pomohl mu v tom vlastně i slavný kanadský zápasník Georges St-Pierre.

„Bylo to někdy na začátku trestu, kdy mi do vězení přišel časopis Bojová umění, kde byl na dvoustraně plakát Georgese St-Pierrea. Než jsem se dostal do vězení, tak jsem nasbíral šňůru čtyř porážek. Směřovalo to tak k tomu, že s MMA skončím. A když jsem rozevřel ten plakát, tak jsem se rozhlédl po cele a říkal jsem si, buď skončím takhle a budu se sem vracet, nebo se sebou musím něco udělat,“ vysvětluje Kincl své tehdejší myšlenky.

Georges St-Pierre - slavný kanadský MMA zápasníkFoto Facebook @georgesstpierre

V rozhovoru pro pořad Fight! také vysvětlil, proč doposud o čase ve vězení veřejně nemluvil.

„Můj ideální plán byl, že by se natočilo nějaké video a zmapovala se má cesta. Chtěl jsem s tím vyjít ven, až bych se dostal do UFC, nejlepší ligy světa. To mi doposud sice nevyšlo, ale není všem dnům konec. Chtěl bych taky udělat besedu ve vězení a říct tam lidem, že to opravdu jde začít znovu od nuly a dostat se tam, kam chtějí,“ dodává úspěšný bojovník.

Český zápasník MMA Patrik Kincl
Český zápasník MMA Patrik Kincl

Vémola po šokujícím přestupu: Ať mě přijde Kincl zmlátit do Oktagonu!
Video se připravuje ...

Ondruš vs. Kincl: Kincl soupeře uškrtil a získal odvetu s Vémolou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud