Ondřej Němec
23. dubna 2019 • 04:40

Z šachisty ranařem. Dvořák promluvil o trablech s XFN i dopingu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Donedávna byl jednou z předních hvězd organizace XFN, ale protože nedostal za poslední zápasy zaplaceno, odešel. I přes nezpochybnitelný talent je tak v současnosti MMA bojovník David Dvořák na volné noze. Vždy se o sebe ale dokázal postarat, navíc mu nevadí ani tvrdá práce. V minulosti dělal stavební dozor nebo dokonce kopal hroby. A to i přesto, že je vysokoškolákem. „Nemohl bych dělat v kanceláři,“ řekl šestadvacetiletý zápasník v rozhovoru v pořadu Fight! Navíc promluvil o dopingu, nabídce od UFC nebo o tom, jestli dokáže litovat poražených soupeřů.



Je nadšeným sběratelem výher, mohl by znít základní popis MMA zápasníka Davida Dvořáka. Poslední prohru zažil v květnu roku 2012, od té doby nastřádal dvanáct triumfů. Býval jednou z hlavních hvězd organizace XFN, ale protože marně čekal na svou odměnu, opustil tuto sociaci nedlouho po Karlosi Vémolovi.

„Psal jsem jim každé tři dny, ale nekomunikovali,“ stěžuje si šestadvacetiletý bijec na přístup vedení XFN v pořadu Fight!

Ač patří mezi největší profesionály v tuzemském MMA, je zvyklý si přivydělávat tvrdou prací, ať už dozorováním na stavbách nebo například kopáním hrobů, a to i přesto, že má vysokoškolské vzdělání se zaměřením na sportovní management. „Nemohl bych jít dělat někam do kanceláře,“ prozrazuje Dvořák.

David Dvořák před vstupem do klece
David Dvořák před vstupem do klece

Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové není rozhodně žádná horká hlava. „Každý soupeř má můj respekt, ať se chová jakkoliv,“ říká Dvořák. Nikdy své protivníky ale nelituje.

Bojovník s úctyhodným skóre 15-3 byl dokonce jedním z mála českých bijců, který dostal nabídku, aby byl součástí únorové premiéry UFC v Praze, ale odmítl kvůli své váze. I o tom promluvil v rozhovoru pro iSport.cz. Navíc si postěžoval na veliký problém v MMA, kterým je doping.

„Slyšel jsem názor, že dopují skoro všichni,“ upozorňuje Dvořák. „Hodně lidí mi říkalo ‚Musíš začít dopovat, bez toho to nejde.‘ Já chci ale jet čistě, nejsem podvodník.“

S pobavením ale promluvil například o své váhové divizi: „My v nízkých vahách jsme takové tryskomyši, malé létající sbíječky,“ zhodnotil pobaveně jeden z největších českých zápasníků s muší vahou.

Kareš v pořadu Fight!: Muradovovi jsme nezaplatili. Je to další rána pro XFN
Video se připravuje ...

Kareš: Jako Slavia nebo Sparta, investovali jsme, aby se zápasníci posunuli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud