26. února 2019 • 08:05

Škoda Kamiq už je tady! Krásně se mračí, na silnice půjde na podzim

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škoda chystá světu představit své třetí SUV. Po modelech Kodiaq a Karoq se brzy na silnicích začne objevovat také typ Kamiq, nejmenší z celé rodiny. Redakce Autorevue.cz měla možnost aktuální novinku prozkoumat ještě před světovou premiérou.



Čím na první pohled Kamiq nejvíce zaujme? Krásně se mračí. Světlomety jsou obecně u modelu trochu speciální. Jde o první model Škoda s dvoudílnými LED světlomety už ve standardu, a také je první, jenž nabídne dynamická směrová světla vpředu i vzadu. Stejně jako například Audi.

Vzadu je kosmetická změna, která ale zaujme na první pohled. Na víku zavazadlového prostoru už není logo značky, ale celý nápis. Tak to teď budou mít všechny vozy Škoda. 

Na zavazadlovém prostoru už není logo, ale nápis ŠkodaFoto Škoda

Uvnitř je pak široký vnitřní prostor a světlá výška 182 mm (o 37 mm vyšší oproti Scale) ukazuje na to, že lehká cesta terénem nebude pro vůz vůbec problémová. Pro řidiče je příjemný zvětšený prostor nad hlavou.

S modelem Scala je shodná motorová nabídka. Základem je zážehový tříválec 1.0 TSI, nejsilnější verzí pak bude motor 1,5 TSI s výkonem 110 kW. Více o novince si můžete přečíst na serveru auto.cz.

Na zavazadlovém prostoru už není logo, ale nápis Škoda
Na zavazadlovém prostoru už není logo, ale nápis Škoda

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud