31. října 2018 • 11:40

Loeb změnil názor. Legenda opět pojede Dakar, poprvé v soukromém týmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devítinásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb nakonec pojede i nadcházející ročník Rallye Dakar. Čtyřiačtyřicetiletý Francouz se na slavné soutěži představí jako člen soukromého týmu s loňským modelem speciálu Peugeot 3008 DKR.



V minulých třech letech startoval Loeb na Dakaru za tovární tým Peugeot, který s dálkovými rallye skončil. S další účastí vítěz 79 světových rallye nepočítal, ale naskytla se mu možnost jet v barvách soukromého francouzského týmu PH-Sport. Počítá ale s tím, že jeho šance vybojovat kýžené vítězství bude o poznání menší.

"Po celou kariéru mě vždycky brali jako favorita. I když mám samozřejmě velkou motivaci vyhrávat, důležitá je pro mě i zábava. Proto jet s Danielem (navigátorem Elenou) jako outsideři za soukromý tým je fantastická výzva," uvedl Loeb.

Jeho nejlepším výsledkem na Dakaru je loňské druhé místo. Při premiéře v roce 2016 byl devátý, letos nedojel. Uplynulý ročník jel za tým PH-Sport Chálid Al Kasímí ze Spojených arabských emirátů a skončil šestý.

"Bude to jako při mých třech letošních startech v mistrovství světa, kde jsem také neměl úspěch zdaleka zaručený," řekl Loeb, který ale při svém dalším chvilkovém návratu do rallyeového seriálu vyhrál minulý víkend Katalánskou rallye.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud