25. března 2011 • 09:06

Trénink na Velkou cenu Austrálie ovládl Button

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tréninky na úvodní Velkou cenu mistrovství světa formule 1 ovládly vozy McLaren. Nejrychlejší dnes byl Brit Jenson Button před krajanem a týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem. Třetí čas v Melbourne zajel Španěl Fernando Alonso z Ferrari.



Předloňský mistr světa Button zajel ve druhém tréninku nejrychlejší čas dnes 1:25,854. Hamilton byl o 132 tisícin pomalejší a Alonso o 147. Čtvrté místo obsadil německý obhájce titulu Sebastian Vettel z Red Bullu, za ním skončil jeho stájový kolega Australan Mark Webber.

"Dneska jsme si hlavně dokázali, že máme spolehlivé auto. To je super," citovala agentura AP Buttona. "Tohle se nám v zimě moc nedařilo a je příjemné vědět, že vůz vydrží tolik kol, kolik potřebujeme. A také máme na čem stavět a můžeme auto vylepšovat," dodal. "Sice nevíme, kolik benzínu vozili ostatní, ale oproti předchozím týdnům jsme se posunuli hodně dopředu," přidal Hamilton.

"Dnešní tréninky neodhalily skutečnou sílu jednotlivých týmů. Ráno se dařilo Red Bullu, odpoledne McLarenu a Ferrari s Mercedesem byly vždycky na dostřel. Nebezpečně vypadá i Williams s Renaultem," uvedl Alonso.

Šestý čas zajel sedminásobný mistr světa Michael Schumacher z Mercedesu, sedmý byl Felipe Massa z Ferrari a osmý překvapivě mexický nováček Sergio Pérez z Sauberu. "Předvedli jsme v podstatě to, co jsme čekali, přestože hodně foukal vítr a jezdilo se obtížně," řekl Schumacher. "Ještě musíme pár věcí na autě vyřešit, ale s tím, co jsem zatím viděl, jsem spokojen," prohlásil.

Velmi záhy skončil úvodní trénink pro Karuna Čandhoka z Teamu Lotus. Indický pilot havaroval už ve čtvrté zatáčce, z nehody však vyvázl bez zranění.

Podobně na tom byla stáje HRT, jejíž vozy neodkroužily jediné kompletní kolo. Španělskému týmu nepomohla ani celonoční práce mechaniků, kterou podle nových pravidel mohou stáje provádět jen čtyřikrát za sezonu. Týmu nyní vážně hrozí, že se nebude moci postavit na start nedělního závodu.

HRT podobnou situaci zažil už loni, kdy před zahajovací Velkou cenou Bahrajnu přišel kvůli pracím na vozech o většinu tréninků. Závod v Bahrajnu měl zahájit sezonu i letos, kvůli nepokojům v zemi byl však odložen. O tom, zda se pojede v náhradním termínu, se rozhodne do začátku května.

Tréninky na GP Austrálie, zahajovací závod MS vozů formule 1:
1. trénink: 1. Webber (Austr./Red Bull) 1:26,831, 2. Vettel (Něm./Red Bull) 1:27,158, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 1:27,749, 4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:28,152, 5. Barrichello (Braz./Williams) 1:28,430, 6. Button (Brit./McLaren) 1:28, 440.
2. trénink: 1. Button 1:25,854, 2. Hamilton (Brit./McLaren) 1:25,986, 3. Alonso 1:26,001, 4. Vettel 1:26,014, 5. Webber 1:26,283, 6. M. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:26,590.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud