1. května 2014 • 17:12

S helmami na trávník. Fotbalisté Corinthians vzdali hold Sennovi

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to přesně dvacet let, co svět formule zaplakal. Zemřel závodník Ayrton Senna a každý rok na něj lidé vzpomínají. Nejinak tomu je i v rodné Brazílii, kde byl ve své době sportovní ikonou všech fanoušků. Vzdát hold mu nezapomněli ani fotbalisté místního celku Corinthians.



Fotbalisté Corinthinas si během utkání v Copa de Brasil s celkem Nacional AM zavzpomínali na zemřelou legendu Ayrtona Sennu. Brazilský závodník totiž uhynul po nehodě během závodu v Imole přesně před dvaceti lety. Kromě toho, že Senna pocházel z Brazílie, byl totiž také velkým fanouškem fotbalového Corinthians. A hráči na to nezapomněli.

K utkání nesáhli po standardních černých páskách ani minutě ticha. Vzali to originálně. Na hřiště nastoupili s helmami v brazilských barvách a před utkáním si je nasadili. Spontánní potlesk ukázal, že si jejich vzpomínky cení všichni brazilští fanoušci, bez ohledu na klubovou příslušnost.

Ayrton Senna zemřel 1. května 1994 během GP San Marina v Imole. Během sedmého kola dostal v zatáčce Tamburello smyk a vrazil do betonové zdi. V kritickém stavu ho odvezl vrtulník, za necelých pět hodin ovšem následkům zranění podlehl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud