19. září 2019 • 17:24

Polák Kubica skončí ve Williamsu: Chci zůstat ve formuli 1, ale ne za každou cenu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polský jezdec Robert Kubica odejde na konci sezony formule 1 z Williamsu. Čtyřiatřicetiletý pilot v týmu skončí po jediném roce závodění, při comebacku v královské automobilové třídě po vážném zranění se zatím výrazněji neprosadil. Ze čtrnácti Velkých cen získal jediný bod za desáté místo v Německu, jinak nebyl lépe než patnáctý.



"Myslím, že teď je správný čas na to, napsat v mojí kariéře novou kapitolu. Rád bych zůstal ve formuli 1, ale ne za každou cenu," řekl Kubica na tiskové konferenci před víkendovou Velkou cenou Singapuru.

Robert Kubica během Velké ceny Belgie
Robert Kubica během Velké ceny Belgie

Kubica, který v roce 2008 obsadil v MS konečné čtvrté místo a slavil vítězství v kanadské Grand Prix, musel kariéru ve formuli 1 přerušit po vážném zranění při rallye v roce 2011. Málem tehdy přišel o ruku a po dlouhé rekonvalescenci se i přes nižší pohyblivost pravé paže vrátil k motoristickému sportu jako rallyeový jezdec a zasáhl do čtyř sezon MS.

Vloni se už stal testovacím jezdcem Williamsu a pro letošek získal soutěžní kokpit. Jeho týmovým kolegou je britský mladík George Russell, který sice ještě nebodoval, ale v každé kvalifikaci Kubicu předčil.

Po sezoně ukončí s týmem spolupráci i petrochemická společnost PKN Orlen, Kubicovým sponzorem ale zůstane i nadále.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud