19. července 2021 • 09:15

Smutný Perušič: Není to konec světa. Nejsem střelivo pro konspirátory

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl už jen pár dní od momentu, kdy mohl navázat na rodinnou tradici dědečka Borise, který přivezl v roce 1964 z Her v Tokiu stříbrnou medaili. Teď se ale plážovému volejbalistovi Ondřeji Perušičovi všechno obrátilo. Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus po příjezdu do olympijské vesnice je v karanténě na izolačním hotelu a jeho účast na turnaji spolu s Davidem Schweinerem je ohrožená.



„První je, že olympiáda je sen každého sportovce, každý by chtěl hrát, zúčastnit se, a to mě samozřejmě moc mrzí. Na druhou stranu v tomhle případě by měla dostat přednost ochrana zdraví. Nejen mého, ale hlavně všech ostatních sportovců a všech účastníků her a lidí, které bych mohl potenciálně ohrozit. To je v tuhle chvíli důležitější věc,“ říká šestadvacetiletý volejbalista. „Nevidím to zatím jako konec světa a rozhodně to neberu nějak tragicky už jen proto, že pro mě osobně bylo daleko důležitější, že jsme se na olympiádu zvládli kvalifikovat a že jsem sám sobě dokázal, že na to mám. To bylo zdrojem největšího uspokojení.“

Uvědomuje si, že pokud s parťákem zasáhne do turnaje, nebude to účast podle představ.

„Hrozí, že si buď nezahraju vůbec, nebo pro náš tým bude touhle situací turnaj zasažený. To je velká komplikace. Ale asi bych to nevyměnil za možnost se na olympiádu kvalifikovat. Mrzí mě, že ta situace nastala zejména vůči mému týmu, ať už vůči spoluhráči Davidovi nebo i trenérům a všem, kdo se na tom podíleli, protože do toho investovali spoustu energie a prostředků,“ líčí Perušič. „Ale tím se dostáváme zase zpátky k tomu, že ochrana zdraví by měla mít přednost. Kde jsem se nakazil a jak k tomu došlo, to by byly jen spekulace, to se asi nikdy nedozvíme. Hlavně doufám, že všichni ostatní sportovci a další členové olympijského týmu, nejen našeho, budou v pořádku a že hry proběhnou pokud možno co nejbezpečněji.“

Pozitivní test má Perušič i přesto, že absolvoval vakcinaci.

„Chtěl bych zdůraznit, že můj případ – byl jsem naočkovaný a snažili jsme se dodržovat hygienické standardy – by neměl sloužit jako střelivo pro zastánce konspiračních teorií. Bohužel někde jsem asi udělal chybu a nakazil jsem se. Je to zejména moje zodpovědnost. A hlavně doufám, že jsem neohrozil někoho dalšího.“

Každopádně přijde o možnost zúčastnit se pátečního slavnostního zahájení. Nástupovou kolekci přesto nenechá jen v kufru. „Samozřejmě slibuju, že se obléknu aspoň symbolicky tady v karanténě. Můžu v něm pochodovat z jedné strany pokoje na druhou.“

ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
23:00
6. 8. 2021
Program dne

ATLETIKA: V Japonsku je 6 ráno, ale v Sapporu právě odstartoval maraton žen! Do závodu se vydaly i tři české běžkyně - Marcela Joglová, Tereza Hrochová a Eva Vrabcová Nývltová.

Zprávy ze dne 6. 8. 2021
22:55
6. 8. 2021
Program dne

Česká olympijská účast v sobotu na OH v Tokiu:

  • 23:00 atletika - maraton ženy (cíl): Joglová, Hrochová, Vrabcová Nývltová
  • 0:30 golf - ženy - závěrečné 4. kolo: Spilková
  • 2:44 rychlostní kanoistika - semifinále C1 1000 m muži: M. Fuksa
  • 7:30 moderní pětiboj - muži: Kuf, Vlach
  • 8:48 dráhová cyklistika - keirin muži: Bábek
  • 13:00 atletika finále - oštěp muži: Vadlejch, Veselý
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
17:08
6. 8. 2021
 

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Markéta Nausch Sluková přijde kvůli karanténě po onemocnění covidem-19 také o evropský šampionát. Český volejbalový svaz to dnes oznámil v tiskové zprávě. Sluková kvůli koronaviru nemohla hrát na olympijském turnaji v Tokiu, v příštím týdnu ve Vídni ji po boku Barbory Hermannové nahradí Marie-Sára Štochlová.

„Po příletu do Česka můžeme kvůli českým zákonům ukončit karanténu v pátek (dnes) a s dalšími lékařskými prohlídkami začít nejdříve v pondělí. Jenže holky spolu netrénovaly už tři týdny a náš první zápas by se odehrál už ve středu. Proto jsme se rozhodli, že Markétu na mistrovství Evropy nahradí Marie-Sára Štochlová,“ prohlásil trenér a manžel Slukové Simon Nausch.

Zprávy ze dne 6. 8. 2021
16:52
6. 8. 2021
 

FOTBAL: Kanadské fotbalistky vybojovaly premiérové zlaté medaile. Ve finále v Jokohamě porazily Švédky 3:2 na penalty.

Fotbalistky Kanady vybojovaly na olympijských hrách v Tokiu premiérové zlaté medaile. Ve finále v Jokohamě porazily Švédky 3:2 na penalty.
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
16:50
6. 8. 2021
 

PARKUR: Byl to historický moment, protože parkurový tým se na olympijské hry vrátil poprvé od Her v Berlíně 1936. „Patříme sem. Doufám, že to osloví i nějaké sponzory pro jezdce, pro mladé naděje, aby začali koně v Čechách víc kolovat a bylo jich víc,“ říká Anna Kellnerová. VÍCE ČTĚTE ZDE>>>

Anna Kellnerová v průběhu závodu na LOH Anna Kellnerová v průběhu závodu na LOH Anna Kellnerová v průběhu závodu na LOH
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
16:00
6. 8. 2021
 

Báječné výkony české hrdinky druhého olympijského týdne Kristiiny Mäki a další dva velké příběhy z letošních Her, kde hrají hlavní roli ženy: to je aktuální Olympiáda naruby. 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:55
6. 8. 2021
 

ATLETIKA: Sprinterskou štafetu na 4x100 metrů nečekaně vyhráli v novém národním rekordu Italové. V dramatickém finiši předstihli Velkou Británii o jedinou setinu sekundy, třetí skončila Kanada.

Italští sprinteři vybojovali ve štafetě na 4x100 metrů zlato Italští sprinteři vybojovali ve štafetě na 4x100 metrů zlato Italští sprinteři vybojovali ve štafetě na 4x100 metrů zlato
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:47
6. 8. 2021
 

ATLETIKA: Jamajské sprinterky po trojnásobném triumfu na 100 m ovládly na OH i štafetu. Elaine Thompsonová-Herahová má v Tokiu třetí zlato, celkově už páté.

Jamajské sprinterky slaví zlato ve štafetě
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:39
6. 8. 2021
 

VOLEJBAL: Volejbalistky Brazílie splnily roli velkých favoritek a v semifinále olympijského turnaje porazily Koreu 3:0. O zlato se utkají s Američankami.

Radost brazilských volejbalistek po postupu do finále
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:38
6. 8. 2021
 

HÁZENÁ: Házenkářky Ruska porazily v semifinále olympijského turnaje hlavní favoritky na zlato Norky 27:26 a v repríze finále z Ria si zahrají s Francií.

Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:23
6. 8. 2021
 

SPORTOVNÍ LEZENÍ: Premiérovou olympijskou vítězkou ve sportovním lezení se v Tokiu stala favorizovaná Slovinka Janja Garnbretová. Ovládla dvě ze tří disciplín.

Slovinka Janja Garnbretová je vítězkou ve sportovním lezení
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:11
6. 8. 2021
 

JEZDECTVÍ: Čeští reprezentanti v jezdectví se při svém olympijském návratu v parkuru družstev do finále neprobojovali. Trio Ondřej Zvára, Anna Kellnerová a Aleš Opatrný si připsalo v kvalifikaci celkem 45 trestných bodů a obsadilo 15. příčku. Od finálové desítky je dělilo 18 bodů. Češi se v týmové soutěži představili pod pěti kruhy po 85 letech a poprvé ji dokončili. Kvalifikaci ovládli bezchybní Švédové. Finále se uskuteční v sobotu.

Český tým z kvalifikace nepostoupil Anna Kellnerová v olympijském závodě
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
15:10
6. 8. 2021
 

Tohle téma ožívá při každé olympiádě a vznikají kolem něho doslova legendy... Traduje se, že v olympijské vesnici to žije nejen sportem, ale i sexem. A něco na tom bude. Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková pro czechteam.tv popsala, jak třeba v jídelně cítila dychtivé pohledy mužského osazenstva. „Někdy mi přišlo, že tady lidi ani nejsou na závodě, ale spíš jen aby si užili,“ konstatovala. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 6. 8. 2021
14:57
6. 8. 2021
 

ATLETIKA: Faith Kipyegonová z Keni obhájila v Tokiu zlato na 1500 metrů v olympijském rekordu 3:53,11. Sifan Hassanová z Nizozemska tři zlata nezíská, ve svém druhém finále doběhla třetí. Česká mílařka Kristiina Mäki byla mezi nejlepšími poslední, vrcholem pro ni byl postup do finále v národním rekordu 4:01,23.

Hassanová, která měla v plánu tři zlaté v bězích od 1500 metrů po desítku, šla hned v úvodu do čela. Zřejmě nechtěla, aby se opakovala situace z rozběhu, kde v tlačenici upadla a musela dohánět třicetimetrovou ztrátu. Vedla ještě v polovině posledního kola, ale pak ji předstihla nejen Kipyegonová, ale i britská mistryně Evropy Laura Muirová. Hassanovou v krkolomné kombinaci čeká ještě sobotní desítka.

Zlatá radost Faith Kipyegonové Kristiina Mäki v cíli olympijského finále
Zprávy ze dne 6. 8. 2021
14:48
6. 8. 2021
 

ATLETIKA: Shaunae Millerová-Uibová z Baham obhájila v Tokiu olympijské zlato v běhu na 400 metrů v čase 48,36 sekundy. Den před ní slavil na stejné trati její krajan Steven Gardiner. Karibský ostrov s 330 tisíci obyvatel má nejlepší čtvrtkaře na světě.

Millerová-Uibová doběhla s obrovským náskokem, osobní rekord vylepšila o setinu, přestože v závěru už mohla zvolnit. Druhá skončila Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky, která už má stříbro ze smíšené štafety.

Shaunae Millerová-Uibová z Baham obhájila v Tokiu olympijské zlat

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud