21. července 2021 • 13:07

COVID připraví Širučka o sen. Bál jsem se sportovních tragédií, lituje Doktor

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká výprava v Tokiu má už druhého nakažené sportovce a čtvrtého člena celkově. Testem na COVID neprošel v dějišti olympiády stolní tenista Pavel Širuček. Stejně jako ostatní je nyní v izolačním hotelu. Jeho start v ping-pongové soutěži je vyloučen.



Kolega z týmu Pavla Širučka varoval před situací, kdy bude tak nervózní, že nebude moct hrát. „Díky tomu jsem opravdu připravený na úplně nejhorší možnou situaci. Že třeba budu totálně zes*aný,“ vtipkoval český stolní tenista ještě před odletem. 

O start ho nakonec nepřipraví nervozita, ale pozitivní test na koronavirus, kvůli kterému se musel přesunout na izolační hotel. 

„Celá situace nás nesmírně mrzí. Moc jsem se obával toho, že dojde i ke sportovním tragédiím. Jenže šíření viru nikdo z nás nedokáže úplně ovlivnit, ať se chrání sebelíp,“ litoval v tiskové zprávě Českého olympijského výboru šéf české výpravy Martin Doktor.

„Musím říct, že obdivuji, s jakým postojem se k téhle situaci postavil jak Pavel, tak před ním i Ondra Perušič a Simon Nausch. I nadále spolupracujeme s japonskými organizátory,“ dodal.

Širuček, který měl mít na Hrách svou olympijskou premiéru, se nezúčastní. Mezinárodní federace stolního tenisu ho sice zařadila do losu olympijského turnaje, ale u jeho jména bude uvedena dle specifických pravidel pro hry v Tokiu značka DNS (nestartoval).

„První věc je asi to, že se s tím nedá nic dělat. Taková je bohužel situace ve světě a jsou daleko horší věci. Nejsem první a myslím, že nebudu ani poslední, ale nezbývá nic jiného, než to takhle vzít,“ citoval osmadvacetiletého Širučka svazový web. „Je to trošku smůla, ale nejsem v tom sám. Jsou tady i jiní sportovci, kteří si prožili to stejné,“ uvedl.

Další ohrožení? Dva Čechy čeká potvrzující test

V izolaci už je plážový volejbalista Ondřej Perušič, u něhož nákazu odhalily v neděli každodenní testy v olympijské vesnici. Jako první se onemocnění covidem-19 objevilo po příletu do Japonska u nejmenovaného člena realizačního týmu. Třetím s pozitivním výsledkem byl Simon Nausch, trenér plážových volejbalistek Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové.

Kvůli novému případu šlo během středečního dopoledne na přetestování PCR testy několik dalších českých sportovců, kteří byli v kontaktu s dříve nakaženými. Zároveň probíhá každodenní antigenní testování. „V tuto chvíli víme, že další dva sportovce čeká potvrzující PCR test,“ dodal Doktor.

Podle oficiálního webu her bylo dosud v dějišti šest pozitivních testů mezi sportovci a dalších 18 mezi členy doprovodu. Jména ani národnost pořadatelé neuvádějí.

ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
21:10
24. 7. 2021
 

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA: Je hříčka přírody. Tak jako Usain Bolt se svým dlouhým krokem. Jako Michael Phelps s tělem delfína. Americká gymnastka Simone Bilesová využívá 142 centimetrů, ohebnosti, dynamiky a síly, aby tvořila příběh zřejmě nejlepší sportovní gymnastky historie. V Tokiu ji svými cirkusovými kousky vyzve. Chce podruhé vyhrát olympijský víceboj. Naposledy to dokázala Věra Čáslavská v Mexiku 1968. Více čtěte ZDE >>>

 

Americká gymnastická senzace Simone Bilesová na LOH v Tokiu Americká gymnastka Simone Bilesová doplňuje pět cenných kovů z Her dalšími pětadvaceti ze světových šampionátů
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
20:25
24. 7. 2021
 

SILNIČNÍ CYKLISTIKA: „Rozhodně to byl nejlepší den na kole,“ pochvaloval si český cyklista Michael Kukrle po závodu. Byl také rád, že tímto výkonem zavřel ústa všem, kteří o něm pochybovali. „Jsem rád, že jsem ukázal, že jsem se připravil. Hodně jsem obětoval. Poslední dva etapáky a dvě jednorázovky jsem nejel na výsledek. Chtěl jsem se připravit na olympiádu. Mrzí mě, že poslední dva dny se tak zkazily, ale musím být spokojený,“ připomněl nepříjemnosti s karanténou, do které musel po kontaktu se Schlegelem jít. Více čtěte ZDE >>>

Michael Kukrle si během olympijského závodu užil chvíle slávy
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
18:44
24. 7. 2021
 

SILNIČNÍ CYKLISTIKA: Když vyhrál před dvěma lety italské Giro, byl ve své zemi hrdinou, obcházel různé společenské akce, všude ho slavnostně vítali. Co asi nastane v jihoamerické zemi teď, když silniční cyklista Richard Carapaz získal olympijské zlato? Navíc teprve druhé v historii Ekvádoru. Nadšení, extáze, euforie. To jsou slova, která nejlépe charakterizují současnou náladu v sedmnáctimilionové zemi. A také v případě samotného vítěze. „Je to nejlepší věc, která se mi v životě mohla stát,“ radoval se. Reportáž ze závodu silniční cyklistiky čtěte ZDE >>>

Ekvádorský hrdina Richard Carapaz se zlatou medailí Zlatá radost ekvádorského hrdiny Richarda Carapaze
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
18:27
24. 7. 2021
 

Po ročním odkladu se konečně dočkali. Letní olympijské hry v Tokiu odstartovaly a čeští sportovci si i přes přísná opatření chtějí Japonsko co nejvíc užít. V olympijském speciálu Sport Magazínu deset vybraných českých es odpovídalo na patnáct otázek na vnímání Her, vlastní přípravu či japonskou kulturu. Jaký mají nejsilnější zážitek spojený s olympiádou, nebo co chtějí na olympiádě dokázat? Jejich odpovědi si přečtěte v článku iSport.cz >>>

Deset českých es na olympiádě v Tokio dostalo 15 otázek ve speciálu Sport Magazínu
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
18:26
24. 7. 2021
 

VODNÍ PÓLO: V úvodu turnaje vodních pólistek v Tokiu padaly olympijské střelecké rekordy. Ve skupině B nejprve dvojnásobné úřadující šampionky z USA deklasovaly 25:4 domácí Japonsko, o několik hodin později jejich maximum ještě vylepšily mistryně Evropy Španělky, které smetly 29:4 Jižní Afriku. Nejlepší střelkyní Španělek byla šestnáctiletá olympijská debutantka Elena Ruizová, jež zatížila konto afrického týmu pětkrát.

Zprávy ze dne 24. 7. 2021
17:30
24. 7. 2021
 

HÁZENÁ: Házenkáři Dánska zahájili pouť za obhajobou zlatých medailí na olympijských hrách v Tokiu jednoznačným vítězstvím 47:30 nad týmem pořadatelského Japonska. Úřadující mistři světa a šampioni z Ria de Janeiro vedli v poločase o jedenáct gólů a po přestávce náskok ještě zvýšili. Po devíti gólech vstřelili Jacob Holm a Magnus Saugstrup.

Házenkáři Dánska na úvod olympijského turnaje deklasovali domácí Japonce
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
17:02
24. 7. 2021
 

STOLNÍ TENIS: Měl smůlu, že byl v kontaktu s Pavlem Širučkem, který měl pozitivní test na covid. Stolní tenista Lubomír Jančařík má štěstí, že k zápasům ho pustí, ale jeho pohyb je velmi omezený. Z karanténního hotelu na sportoviště, převléci se na záchodě, tam i počkat na zápas a po něm alou zpět do hotelu. I přes všechna příkoří se mu podařilo první zápas na OH vyhrát, Aliho Alkhadrawiho ze Saúdské Arábie porazil 4:0 na sety. Rozhovor čtěte ZDE >>>

Český stolní tenista Lubomír Jančařík během utkání na olympiádě v Tokiu
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
17:00
24. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: Už jen pár hodin a dlouhé čekání bude u konce. Mužský basketbalový tým se poprvé po 41 letech postaví k zápasu na olympijských hrách. V překrásné a prázdné Super Areně ve městě Saitama ho čeká Írán (03.00, PP ČT sport, ONLINE na iSport.cz). A pokud vše půjde podle plánu, také výzva vstoupit do turnaje výhrou se sympatickým skóre. V boji o postup pomůže každý koš! Rozsáhlé PREVIEW před prvním utkáním čtěte ZDE >>>

 

Čeští basketbalisté na prvním olympijském tréninku v obří hale v Tokiu Čeští basketbalisté na tréninku v Super Areně v rámci LOH
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
15:36
24. 7. 2021
 

O některých z nich jste možná nikdy neslyšeli, jiné dozajista znáte. Všichni ale na olympijských hrách v Tokiu mohou dokázat velké věci a na jejich výkony bude upřena zvýšená pozornost.

Nejlepší z nejlepších na OH: Ledecká z USA, český fenomén i zázračný mladík - čtěte zde >>>

 

Na olympiádě v Tokiu bude zvýšená pozornost na řadu sportovců, mezi kterými je i český lezec Adam Ondra
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
15:35
24. 7. 2021
 

Přehled toho nejméně důležitého z Her? Olympiáda naruby a z nadhledu! Covidový let části české výpravy dal vzniknout pozoruhodným jazykovým obratům, dobrou náladu šíří v Tokiu hlavně kapitán basketbalové reprezentace a při zahajovacím ceremoniálu se ukázalo, že i bez olympijské kolekce se dá sehrát velké představení. První díl:

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
15:18
24. 7. 2021
 

TAEKWONDO: První zlaté medaile v taekwondu na olympijských hrách v Tokiu získali Ital Vito Dell'Aquila a Panipak Vongpattanakitová z Thajska.

Muži:

Do 58 kg: 1. Dell'Aquila (It.), 2. Džandúbí (Tun.), 3. Artamonov (Rus.) a Čang Čun (Korea), 5. Salim (Maď.) a Guzmán (Arg.), 7. Demse (Et.) a Savekvicharí (Thaj.).

Ženy:

Do 49 kg: 1. Vongpattanakitová (Thaj.), 2. Cerezová (Šp.), 3. Sembergová (Izr.) a Bogdanovičová (Srb.), 5. Jamadaová (Jap.) a Yildirimová (Tur.), 7. Truong Thi Kim Tuyen (Viet.) a Wu Ťing-jü (Čína).

Zprávy ze dne 24. 7. 2021
14:50
24. 7. 2021
 

TENIS: Kam přijde, tam pózuje na selfíčka. Kolegové sportovci jsou ohromení jen z toho, že mají možnost sedět pouze pár metrů od něj v jídelně. A tenisový král Novak Djokovič s gustem oslavil první medaili své země ve střelbě a ještě vedle toho stíhá dělat vlastní řemeslo.

Djokovič zahnal noční můru, soupeři dal dres: Řekl mi moc pěkné věci - čtěte zde >>>

 

Poražený Bolivijec Hugo Dellien dostal v šatně tričko od Novaka Djokoviče
Zprávy ze dne 24. 7. 2021
14:47
24. 7. 2021
 

ŠERM: Maďarský šavlista Áron Szilágyi obhájil v Tokiu zlatou medaili z Londýna i Ria. Tři individuální tituly z OH má jako první šermíř v historii.

Muži - šavle:

Finále: Szilágyi (Maď.) - Samele (It.) 15:7,
o 3. místo: Kim Čung-hwan (Korea) - Bazadze (Gruz.) 15:11,
další pořadí: 5. O Sang-uk (Korea), 6. Ibragimov (Rus.), 7. Berre (It.), 8. Pakdaman (Írán).

Zprávy ze dne 24. 7. 2021
14:35
24. 7. 2021
 

Stolní tenista Lubomír Jančařík po první výhře na olympiádě popsal radost i těžkosti v tréninku.

Zprávy ze dne 24. 7. 2021
14:29
24. 7. 2021
 

ŠERM: Čínská šermířka Sun I-wen vyhrála v Tokiu soutěž kordistek a po stříbru a bronzu z Ria de Janeiro zkompletovala olympijskou medailovou sbírku.

Ženy - kord:

Finále: Sun I-wen (Čína) - Popescuová (Rum.) 11:10,
o 3. místo: Lehisová (Est.) - Murtasajevová (Rus.) 15:8,
další pořadí: 5. Kong Man Wai (Hongkong), 6. Isolaová (It.), 7. Běljajevová (Est.), 8. Fiamingová (It.).

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud