21. července 2021 • 13:07

COVID připraví Širučka o sen. Bál jsem se sportovních tragédií, lituje Doktor

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká výprava v Tokiu má už druhého nakažené sportovce a čtvrtého člena celkově. Testem na COVID neprošel v dějišti olympiády stolní tenista Pavel Širuček. Stejně jako ostatní je nyní v izolačním hotelu. Jeho start v ping-pongové soutěži je vyloučen.



Kolega z týmu Pavla Širučka varoval před situací, kdy bude tak nervózní, že nebude moct hrát. „Díky tomu jsem opravdu připravený na úplně nejhorší možnou situaci. Že třeba budu totálně zes*aný,“ vtipkoval český stolní tenista ještě před odletem. 

O start ho nakonec nepřipraví nervozita, ale pozitivní test na koronavirus, kvůli kterému se musel přesunout na izolační hotel. 

„Celá situace nás nesmírně mrzí. Moc jsem se obával toho, že dojde i ke sportovním tragédiím. Jenže šíření viru nikdo z nás nedokáže úplně ovlivnit, ať se chrání sebelíp,“ litoval v tiskové zprávě Českého olympijského výboru šéf české výpravy Martin Doktor.

„Musím říct, že obdivuji, s jakým postojem se k téhle situaci postavil jak Pavel, tak před ním i Ondra Perušič a Simon Nausch. I nadále spolupracujeme s japonskými organizátory,“ dodal.

Širuček, který měl mít na Hrách svou olympijskou premiéru, se nezúčastní. Mezinárodní federace stolního tenisu ho sice zařadila do losu olympijského turnaje, ale u jeho jména bude uvedena dle specifických pravidel pro hry v Tokiu značka DNS (nestartoval).

„První věc je asi to, že se s tím nedá nic dělat. Taková je bohužel situace ve světě a jsou daleko horší věci. Nejsem první a myslím, že nebudu ani poslední, ale nezbývá nic jiného, než to takhle vzít,“ citoval osmadvacetiletého Širučka svazový web. „Je to trošku smůla, ale nejsem v tom sám. Jsou tady i jiní sportovci, kteří si prožili to stejné,“ uvedl.

Další ohrožení? Dva Čechy čeká potvrzující test

V izolaci už je plážový volejbalista Ondřej Perušič, u něhož nákazu odhalily v neděli každodenní testy v olympijské vesnici. Jako první se onemocnění covidem-19 objevilo po příletu do Japonska u nejmenovaného člena realizačního týmu. Třetím s pozitivním výsledkem byl Simon Nausch, trenér plážových volejbalistek Markéty Nausch Slukové a Barbory Hermannové.

Kvůli novému případu šlo během středečního dopoledne na přetestování PCR testy několik dalších českých sportovců, kteří byli v kontaktu s dříve nakaženými. Zároveň probíhá každodenní antigenní testování. „V tuto chvíli víme, že další dva sportovce čeká potvrzující PCR test,“ dodal Doktor.

Podle oficiálního webu her bylo dosud v dějišti šest pozitivních testů mezi sportovci a dalších 18 mezi členy doprovodu. Jména ani národnost pořadatelé neuvádějí.

ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
20:24
28. 7. 2021
 

RAGBY: Ragbisté Fidži obhájili v Tokiu olympijské zlato v sedmičkách. Ve finále úřadující šampioni z Ria de Janeiro porazili 27:12 Nový Zéland, bronz získala Argentina. Ragbisté se tak postarali o zisk také druhé medaile pro malý ostrovní stát z jižního Pacifiku v historii.

Ragbisté Fidži získali v Tokiu olympijské zlato
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
20:02
28. 7. 2021
COVID-19

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Emoční horská dráha se smutným koncem, tak popsala uplynulé dny beachvolejbalistka Barbora Hermannová. Pozitivní covidové testy parťačky Markéty Slukové oběma na poslední chvíli překazily olympijskou účast. Z Tokia si však nedovezou jen špatné vzpomínky… Více čtěte ZDE>>>

Beachvolejbalistka Barbora Hermanová je vděčná za podporu, které českým olympionikům v karanténě vyjádřila místní rodina
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
19:40
28. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: Jak utkání proti silnému soupeři z Francie hodnotil ve studiu iSport.cz Josef Jelínek, nejlepší střelec ligové historie? To se dozvíte ZDE >>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
19:35
28. 7. 2021
Alexander Choupenitch

ŠERM: Pořádný mix emocí. Ač vybojoval pro český šerm historický triumf, po výhře se v Alexandru Choupenitchovi mísily pocity všeho druhu, rozhodně ne jen štěstí. Bronzová medaile ho neskutečně těší, mířil ale na zlato. Více čtěte ZDE >>>

Alexander Choupenitch vybojoval první olympijskou medaili pro český šerm po 113 letech
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
18:42
28. 7. 2021
 

GYMNASTIKA: Novým gymnastickým králem je Japonec Daiki Hašimoto. Domácí reprezentant ovládl na olympijských hrách v Tokiu víceboj a navázal na triumfy krajana Koheie Učimury z Londýna 2012 a Ria de Janeiro 2016.

Devatenáctiletý olympijský debutant Hašimoto získal za cvičení na šesti nářadích celkově 88,465 bodu a porazil o čtyři desetiny Číňana Siao Žuo-tchenga, mistra světa z roku 2017. 

Japonec Daiki Hašimoto slaví zlatou medaili Japonec Daiki Hašimoto slaví zlatou medaili Japonec Daiki Hašimoto slaví zlatou medaili
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
18:22
28. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: Jak se vedlo klíčovým hráčům české sestavy a komu druhý duel v olympijské skupině  proti Francii nesedl? Podívejte se na známky českého národního týmu. Více čtěte ZDE >>>

 

Jak se vedlo českým hráčům v duelu proti Francii?
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
17:21
28. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: Takhle tohohle vytáhlého chlapíka neznáte. 217 centimetrů vysoký pivot Ondřej Balvín v utkání proti Francii vystoupil ze svého království pod košem a dvěma trojkami přispěl k nečekané české dálkové smršti na úvod zápasu. Více čtěte v článku Martina Haška ZDE >>>

 

Zprávy ze dne 28. 7. 2021
17:08
28. 7. 2021
 

VODNÍ PÓLO: Úřadující mistryně světa a obhájkyně zlatých medailí vodní pólistky USA nečekaně podlehly na olympiádě v Tokiu 9:10 Maďarsku. Američanky pod pěti kruhy prohrály po třinácti letech. Američanky i přes ztrátu vedou tabulku skupiny B a o postup by neměly přijít.

Zprávy ze dne 28. 7. 2021
16:39
28. 7. 2021
 

PLAVÁNÍ: Střídání na trůnu v přímém přenosu. Američanka Katie Ledecká na olympijských hrách v Tokiu už ztratila půlku svého kraulařského království ve prospěch Australanky Ariarny Titmusové, známé jako Terminátorka. Nová vládkyně vyhrála po čtyřstovce i dvoustovku. Více čtěte ZDE >>>

 

Australská plavkyně Ariarne Titmusová pózuje se zlatou medailí z dvoustovky na Letních olympijských hrách 2021
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
16:36
28. 7. 2021
 

Sice je bez medaile, ale nejlepší český výkon Her zatím z  pohledu Olympiády naruby předvedla Barbora Seemanová, která ve finále kraulařské dvoustovky naháněla i Katie Ledeckou. Superhvězda sportovní gymnastiky Simone Bilesová odstoupila ze soutěží kvůli psychickým potížím a u řady fanoušků se nesetkala s pochopením, ale zrovna její odvětví je sportem, kde musí být závodník stoprocentně připravený po fyzické i mentální stránce. OH naruby podporuje Simone Bilesovou.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
16:16
28. 7. 2021
 

JUDO: Ruská judistka Madinoa Tajmazovová dokráčela k bronzu v kategorii do 70 kg s vážně zraněným okem.

Ruská judistka Madinoa Tajmazovová dokráčela k bronzu v kategorii do 70 kg s vážně zraněným okem Ruská judistka Madinoa Tajmazovová dokráčela k bronzu v kategorii do 70 kg s vážně zraněným okem Ruská judistka Madinoa Tajmazovová dokráčela k bronzu v kategorii do 70 kg s vážně zraněným okem
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
16:02
28. 7. 2021
 

BASKETBAL 3x3: První olympijský turnaj basketbalistů 3x3 ovládli Lotyši. Ve finále v Tokiu porazili 21:18 Rusko. Bronzové medaile získali Srbové.

Finále: Lotyšsko - Rusko 21:18,
o 3. místo: Srbsko - Belgie 21:10.
Semifinále: Srbsko - Rusko 10:21, Belgie - Lotyšsko 8:21.
Konečné pořadí: 1. Lotyšsko, 2. Rusko, 3. Srbsko, 4. Belgie, 5. Nizozemsko, 6. Japonsko, 7. Polsko, 8. Čína.

První olympijský turnaj basketbalistů 3x3 ovládli Lotyši
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
15:53
28. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: „Prohráli jsme se soupeřem, který byl lepší, buďme upřímní. Co se týče našeho týmu, odehráli jsme vynikající první čtvrtinu. Ukázali jsme, že se Francouzů nemusíme bát. Ale například jsme málo unikali pod koš, tudíž jsme měli málo trestných bodů. Což je snadná cesta, jak získat bod. Rovněž nás neuvěřitelně limitovaly laciné ztráty míče,“ tvrdí ve studiu iSport TV expert Michal Ježdík. „Musíme upřímně přiznat, že dnes jsme na Francouze sportovně neměli. Zabili nás ztracené míče,“ přitakává kouč Josef Jelínek.

Sledujte pozápasové hodnocení ve STUDIU iSport.cz s experty Michalem Ježdíkem a Josefem Jelínkem >>>

Zprávy ze dne 28. 7. 2021
15:47
28. 7. 2021
 

FOTBAL: Už po skupinách se s olympijským fotbalovým turnajem mužů loučí Francie, Německo či Argentina! Němci dnes nezvládli klíčový souboj proti Pobřeží slonoviny, Francie vyhořela proti domácímu Japonsko 0:4 a po třech zápasech skončila s 11 inkasovanými góly. Argentinu do čtvrtfinále neposunula ani remíza s favority ze Španělska.

Čtvrtfinálové dvojice:
Japonsko - Nový Zéland
Španělsko - Pobřeží slonoviny
Jižní Korea - Mexiko
Brazílie - Egypt

Němečtí fotbalisté končí na Hrách v Tokiu už v základní skupině
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
15:44
28. 7. 2021
Čeští basketbalisté

BASKETBAL: Čeští basketbalisté další velký boj proti favoritovi nezvládli. Ve druhém olympijském vystoupení podlehli Francii 77:97. Klíčem k postupu může být i skóre, které vzhledem k prohře o 20 bodů, není lichotivé. Tým kolem Tomáše Satoranského tak naděje na čtvrtfinále snížil. Zároveň stále mrzí ztracené vedení s Íránem, s nímž nakonec Češi vyhráli „jen“ o šest bodů. Sledujte hodnocení zápasu ve STUDIU iSport.cz s experty Michalem Ježdíkem a Josefem Jelínkem >>>

Tomáš Satoranský se snaží proniknout přes dva Francouze

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud