29. března 2021 • 13:30

TOP pět hvězd bez zlata z olympiády: boháč z ringu, Djokovič i legenda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát olympiádu je snem snad každého sportovce, podaří se to ale jenom několika pár vyvoleným. Na vytoužené zlato nedosáhly ani některé legendy svých sportů, podívejte se na výběr těch největších!



Německá plavknyě Franziska van Almsicková vybojovala první čtyři olympijské medaile v roce 1992 v pouhých 14 letech, další cenné kovy přidala na dalších trojích Hrách... Na nejvyšší olympijský stupínek se ale nikdy nepostavila.

Boxer Floyd Mayweather se dlouhodobě pohybuje na čele žebříčků nejvíc vydělávajících sportovců, jeho profesionální skóre 51 výher a 0 porážek je fascinující, olympijské zlato mu ale také chybí... Na svých jediných Hrách, v roce 1996 v Atlantě, ale v semifinále pérové váhy ho po sporném výroku rozhodčích vyřadil Bulhar Serafim Todorov...

TOP čeští smolaři na olympiádě: sny zmařil kůň i bomba od Hingisové
Video se připravuje ...

Jarmila Kratochvílová získala dva tituly mistryně světa, na olympiádě v Moskvě 1980 brala stříbro... Rok před olympiádou v Los Angeles vytvořila světový rekord na osmistovce, který platí dodnes, nabírala životní formu... Pak ale přišel komunistický bojkot americké olympiády a s ním padly i jakékoliv naděje na zlato.

Novak Djokovič je jediným tenistou velké čtyřky, kterému chybí olympijské zlato... Dvakrát skončil v semifinále, napoprvé v Pekingu bral aspoň bronz.

Oblíbená jamajská sprinterka Merlene Otteyová je také jednou z legend, kterým olympijské zlato uniklo. Na LOH v Atlantě 1996 o pouhopouhých pět centimetrů...

Komu byste olympijské zlato přáli vy? Napište nám do komentářů pod článkem...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud