22. června 2021 • 15:30

Česká olympijská kolekce v modrém. Unikátní výroba, vějíř se bude hodit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle klasické olympijské kolekce představil český tým ještě jednu. Unikátní nástupovou, která spojuje české a japonské tradice a zároveň odkazuje na rok 1964, kdy si fanoušci v Tokiu zamilovali především Věru Čáslavskou. Jak to bude sportovcům slušet o 57 let později? Posuďte sami.



Vzdáleně připomíná klasický český kroj, české sportovkyně půjdou na nástup v Tokiu v modré jupce, jejich mužští kolegové přehodí přes košili vestičku stejné barvy. Přesto má speciální kolekce velkou spojitost s hostitelskou zemí. Díky technologii výroby.

„Modrotisk podle několika zdrojů přišel do České republiky právě z Japonska a je tam stále oblíbenou barvířskou technikou. Kolekcí jsem chtěla reflektovat krásu siluety našich krojů, výrazný rozdíl mezi postavou ženy a muže,“ říká návrhářka Zuzana Osako, která outfit vymyslela.

Pro české fanoušky představili oblečení plavecké hvězdy Barbora Seemanová a Jan Micka. Speciální video se točilo v Japonské zahradě v Praze. Každý člen výpravy ale bude mít své kousky na míru.

Nástupová kolekce pro Tokio. Spojení české a japonské kultury
Video se připravuje ...

„Proporce sportovců z různých disciplín často představují pro střih extrém v určitých partiích,“ vysvětluje Osako, s níž se na tvorbě kolekce podíleli také čeští sportovci Ondřej Synek, Kateřina Šafránková a Anežka Drahotová. „Právě proto, že oni zrovna nemají moc konfekční figury.“

Kolekce má dva praktické doplňky, tašku a vějíř, který v předpokládaném japonském parnu přijde vhod. „I když jsou u kalhot a šatů hluboké kapsy pro uložení akreditací, telefonů a jiných nezbytností, chtěli jsme poskytnout možnost elegantního a bezpečného uchování věcí při sobě po celý den,“ řekla Osako. Tašky z lýka jsou upletené rovněž ručně, stejně tak vějíře, které jsou z modrotisku  ručně zasazeného do bambusových rámů.

MODROTISK: Jak vzniká unikátní nástupové kolekce českého týmu?
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud