22. června 2021 • 15:30

Česká olympijská kolekce v modrém. Unikátní výroba, vějíř se bude hodit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle klasické olympijské kolekce představil český tým ještě jednu. Unikátní nástupovou, která spojuje české a japonské tradice a zároveň odkazuje na rok 1964, kdy si fanoušci v Tokiu zamilovali především Věru Čáslavskou. Jak to bude sportovcům slušet o 57 let později? Posuďte sami.



Vzdáleně připomíná klasický český kroj, české sportovkyně půjdou na nástup v Tokiu v modré jupce, jejich mužští kolegové přehodí přes košili vestičku stejné barvy. Přesto má speciální kolekce velkou spojitost s hostitelskou zemí. Díky technologii výroby.

„Modrotisk podle několika zdrojů přišel do České republiky právě z Japonska a je tam stále oblíbenou barvířskou technikou. Kolekcí jsem chtěla reflektovat krásu siluety našich krojů, výrazný rozdíl mezi postavou ženy a muže,“ říká návrhářka Zuzana Osako, která outfit vymyslela.

Pro české fanoušky představili oblečení plavecké hvězdy Barbora Seemanová a Jan Micka. Speciální video se točilo v Japonské zahradě v Praze. Každý člen výpravy ale bude mít své kousky na míru.

Nástupová kolekce pro Tokio. Spojení české a japonské kultury
Video se připravuje ...

„Proporce sportovců z různých disciplín často představují pro střih extrém v určitých partiích,“ vysvětluje Osako, s níž se na tvorbě kolekce podíleli také čeští sportovci Ondřej Synek, Kateřina Šafránková a Anežka Drahotová. „Právě proto, že oni zrovna nemají moc konfekční figury.“

Kolekce má dva praktické doplňky, tašku a vějíř, který v předpokládaném japonském parnu přijde vhod. „I když jsou u kalhot a šatů hluboké kapsy pro uložení akreditací, telefonů a jiných nezbytností, chtěli jsme poskytnout možnost elegantního a bezpečného uchování věcí při sobě po celý den,“ řekla Osako. Tašky z lýka jsou upletené rovněž ručně, stejně tak vějíře, které jsou z modrotisku  ručně zasazeného do bambusových rámů.

MODROTISK: Jak vzniká unikátní nástupové kolekce českého týmu?
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud