6. srpna 2021 • 18:15

SOUHRN 14. dne LOH: Sluková bez ME, Mäki ve finále třináctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympiáda v Tokiu už se blíží ke konci, čekají nás poslední dva dny. Martin Fuksa v kategorii C1 na 1000 metrů postoupil přímo do semifinále, jeho mladší bratr Petr neuspěl v rozjížďce ani ve čtvrtfinále a nepostoupil. Třetí kolo na golfovém hřišti odehrála Klára Spilková a udržela si skóre -3. V životním finále na 1500 metrů běžela Kristiina Mäki, na nejlepší už ale nestačila a skončila třináctá. Kompletní dění ze 14. dne olympijských her jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



České vrcholy 14. dne LOH:

  • Klára Spilková začala 3. kolo velmi dobře, ale nakonec zůstala tři rány pod par a průběžně je na děleném 26. místě. Vede Nelly Kordová. 
  • Martin Fuksa uspěl v rozjížďce v kategorii C1 na 1000 metrů a postoupil přímo do semifinále. Jeho mladší bratr Petr v rozjížďce a následně ani ve čtvrtfinále neuspěl a postup mu unikl.
  • Kristiina Mäki ve finále patnáctistovky na nejlepší nestačila, skončila třináctá.
  • Medailové pořadí zemí najdete ZDE >>>

ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 7. 2021
22:35
18. 7. 2021
COVID-19

TENIS: Americká vítězka dvou turnajů okruhu WTA Coco Gauffová (17) měla pozitivní test na koronavirus a přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. „Vždycky bylo mým snem reprezentovat USA na olympiádě a doufám, že k tomu v budoucnu budu mít ještě mnoho příležitostí,“ napsala 25. hráčka světového žebříčku Gauffová na twitteru.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
18:00
18. 7. 2021
COVID-19

Podle agentury AP jsou nakaženými sportovci jihoafričtí fotbalisté Thabiso Monyane a Kamohelo Mahlatsi. Pozitivní test měl také videokouč. Zbytek týmu měl testy negativní. Jihoafričané mají vstoupit do olympijského turnaje ve čtvrtek zápasem proti Japonsku.

COVID-19 se prokázal také u jihoafrického ragbyového trenéra Neila Powella, který putoval do izolace v Kagošimě, kde se tým připravuje. Kouč o turnaj přijde, protože musí být izolován dva týdny. Powell byl podle mluvčího týmu očkován vakcínou Johnson & Johnson koncem května.

Do karantény zamířilo po příletu do Japonska šest britských atletů a dva členové jejich doprovodu, kteří se během letu dostali do kontaktu s nakaženým, jenž nepatřil k výpravě. „Všichni byli na letišti otestováni s negativním výsledkem a negativní test měli i po příletu. Pro ty sportovce i jejich doprovod je to zklamání, ale naprosto respektujeme pravidla,“ uvedl šéf britské mise Mark England.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
13:04
18. 7. 2021
COVID-19

Dvojnásobná vítězka Newyorského maratonu Tegla Loroupeová měla před cestou na olympijské hry v Tokiu podle agentury AP pozitivní test na koronavirus. Osmačtyřicetiletá Keňanka je vedoucí týmu uprchlíků, jehož odlet z tréninkové základny v Dauhá se kvůli tomu zdržel. Téměř tři desítky sportovců z týmu uprchlíků a další členové doprovodu měli testy negativní. V příštích dnech by se měli vydat do Tokia. Šéfka mise Loroupeová zatím z Dauhá neodletí. Oficiálně její nákaza covidem-19 potvrzena nebyla.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
11:38
18. 7. 2021
Josef Dostál

RYCHLOSTNÍ KANOISTIKA: Jede si svůj Dostál style. S 202 centimetry a váhou judisty Lukáše Krpálka je kajakář Josef Dostál nepřehlédnutelný. Přesto doufá, že si ho soupeři na olympijských hrách v Tokiu v černé lodi nevšimnou, až vypálí za jediným triumfem, na který v kariéře stále čeká. „Pro mě to zlato na jednu stranu vůbec důležité není. Na druhou stranu je to všechno," říká v rozhovoru pro iSport.cz. Více čtěte ZDE>>>.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 18. 7. 2021
10:20
18. 7. 2021
 

STOLNÍ TENIS: Olympiáda v brazilském Riu 2016? „Karneval,“ vypálila okamžitě česká pingpongistka Hana Matelová. V Japonsku čeká úplně jinou akci. A nejenom kvůli přísným covidovým opatřením. Více čtěte ZDE>>>.

 

Stolní tenistka Hana Matelová se společně se slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou probojovala na finálový turnaj ITTF World Tour Grand Finals
Zprávy ze dne 18. 7. 2021
10:11
18. 7. 2021
 

Malý náhled do olympijské vesnice. S kterými výpravami a kde bydlí ta česká? Kde se sportovci budou stravovat? Více ve vláknu na Twitteru...

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
9:58
18. 7. 2021
 

VESLOVÁNÍ: Ruská párová čtyřka, z které kvůli dopingu nedávno vypadli dva členové, nakonec nebude na olympijských hrách v Tokiu startovat vůbec. Možní náhradníci nemají podle ruské veslařské federace potřebnou výkonnost. Mezinárodní federace FISA oslovila Litevce, kteří by mohli na poslední chvíli do závodu vyslat svou posádku a čeká na jejich vyjádření. Na červnovém soustředění neprošli dopingovou kontrolou Nikita Morgačov a Pavel Sorin, u kterých testy odhalily užití meldonia. Oba veslaři mají předběžně zastavenou činnost.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
8:13
18. 7. 2021
COVID-19

V olympijské vesnici už se objevil koronavirus i mezi sportovci. Pozitivní test měli podle organizátorů dva zahraniční účastníci her v Tokiu. Nákaza se prokázala také u jednoho sportovce mimo vesnici. Jejich totožnost pořadatelé neuvedli. Do izolace putoval z tokijského letiště Narita podle agentury Reuters kvůli pozitivnímu testu také člen Mezinárodního olympijského výboru Rjo Sung-min, bývalý korejský stolní tenista a olympijský vítěz z Atén 2004. Podle organizátorů se v souvislosti s olympiádou objevilo v dějišti her zatím 55 případů nákazy. V Tokiu bylo v sobotu hlášeno 1410 nových případů covidu-19, nejvíce za poslední půlrok. V metropoli platí kvůli zvýšenému výskytu koronaviru stav nouze.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud