1. července 2012 • 19:57

Basketbalistky znají los olympiády, čeká je repríza slavného finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České basketbalistky si na olympijském turnaji v Londýně zahrají ve skupině A s USA, Angolou, Chorvatskem, Tureckem a Čínou. Skupinu B tvoří Austrálie, Brazílie, Rusko, Francie, Kanada a domácí Británie. Rozhodl o tom dnešní los po závěrečném utkání kvalifikace. Do čtvrtfinále postoupí z každé skupiny čtyři celky.



Češky si účast na hrách vybojovaly v kvalifikaci, když porazily Nové Zéland, Argentinu a Japonsko. Postoupily tak společně s dalšími třemi evropskými celky Francií, Tureckem a Chorvatskem. Posledním postupujícím z kvalifikace je Kanada, která dnes v přímém duelu o postup zdolala Japonsko.

Na české vicemistryně světa ve skupině čeká repríza finále světového šampionátu z roku 2010 s USA. Následně narazí na Chorvatsko a Turecko, které zdolaly v přípravě na kvalifikaci i na loňském mistrovství Evropy. S Angolou se basketbalistky utkaly naposledy v kvalifikaci na minulé hry v Pekingu v roce 2008 a jasně vyhrály. Čínu porazily ve třech přípravných zápasech v roce 2010, vždy těsným výsledkem.

Olympijský turnaj odstartují svěřenkyně trenéra Lubora Blažka proti Číně 28. července, o dva dny později změří síly s Tureckem, 1. srpna hrají s Chorvatskem, 3. srpna s USA a skupinu zakončí 5. srpna s Angolou. Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu 7. srpna, o dva dny později semifinále a utkání o 3. místo a finále se hraje 11. srpna.

Los olympijského turnaje basketbalistek v Londýně:

Skupina A: ČR, USA, Čína, Chorvatsko, Turecko, Angola.
Skupina B: Austrálie, Británie, Francie, Rusko, Kanada, Brazílie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud