31. července 2012 • 00:05

Kvitová má problémy se svalem, smíšenou čtyřhru hrát nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová nebude na olympijských hrách v Londýně startovat ve smíšené čtyřhře, v níž měla hrát s Radkem Štěpánkem. Důvodem je natažený břišní sval. Její účast ve dvouhře ale ohrožena není. ČTK to potvrdil kouč české hráčky David Kotyza.



Břišní sval začal Kvitovou "tahat" den před pondělním zápasem druhého kola s Číňankou Pcheng Šuaj, kterou navzdory tomuto handicapu zdolala po téměř dvou hodinách 7:5, 2:6 a 6:1.

"Cítila jsem ho, přestože jsem měla prášek proti bolesti. Ale hrála jsem servis naplno, jako kdybych nic neměla. Nejsem si však jistá, jestli je sval v pořádku," uvedla Kvitová po utkání.

Úleva. Kvitová si může oddechnout, postoupila do druhého kola olympijského turnajeFoto ČTK

Opakované ultrazvukové vyšetření v pondělí večer odhalilo obnovení starého zranění nataženého břišního svalu a lékař fedcupového týmu Vlastimil Voráček Kvitové start v mixu nedoporučil.

Po dohodě s trenérem loňská wimbledonská šampionka svou účast ve druhé soutěži skutečně zrušila.

"Není zdravotně v takovém stavu, aby zvládla dvě soutěže," řekl ČTK Kotyza poté, co jako první o odstoupení Kvitové z mixu informovaly Česká televize a Český rozhlas.

Novou partnerkou Štěpánka by nejspíše mohla být jedna z deblistek - Lucie Hradecká nebo Andrea Hlaváčková. Pavouk mixu se losuje dnes a šéf české tenisové výpravy Petr Pála musí dvojici nahlásit do jedenácti hodin dopoledne. Soutěž pro šestnáct párů má začít o den později.

Sval limituje Kvitovou především při servisu, ale párkrát se ozval i při úderu. "Ale jenom, když jsem se natahovala," řekla. Zranění podle ní může být důsledkem přetížení.

Petra Kvitová postoupila ve druhém kole olympijského turnaje ve Wimbledonu do třetího kola
Petra Kvitová postoupila ve druhém kole olympijského turnaje ve Wimbledonu do třetího kola


Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud