8. srpna 2016 • 05:41

SOUHRN LOH Rio, 2. den: Skvělý Phelps bral zlato, Djokovič je venku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fenomenální americký plavec Michael Phelps při prvním vystoupení v Riu vylepšil ve štafetě 4x100 m volný způsob rekordní sbírku 19. zlatem a 23. medailí z OH. V celkem v šesti disciplínách se představili čeští sportovci během druhého dne Her v Riu. Největší senzaci způsobily tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, které vyřadily olympijské šampionky Serenu a Venus Wiliamsovy. Útok na vysněnou šermířskou medaili nevyšel Alexandru Choupenitchovi, který v prvním kole padl s obhájcem stříbra z Egypta. Nedělní program olympijských her jsme sledovali v naší souhrné ONLINE reportáži.



Podrobný program LOH Rio de Janeiro 2016 se všemi ONLINE přenosy najdete ZDE »

Aktualizovat stránku 

5:31 Fotbalisté Brazílie na domácím olympijském turnaji i podruhé jen remizovali a znovu neskórovali. S Irákem se rozešli s výsledkem 0:0 stejně jako před třemi dny s Jihoafrickou republikou a hrozí jim vyřazení už po základní skupině. Ve středu musejí Neymar a spol. proti Dánům zvítězit. Více ZDE »

5:00 Americký plavec Michael Phelps při prvním vystoupení v Riu rozšířil triumfem ve štafetě na 4x100 m volný způsob rekordní sbírku olympijských úspěchů na 19 zlatých medailí a celkově 23 cenných kovů. Ve spolupráci s Caelebem Dresselem, Ryanem Heldem a Nathanem Adrianem slavil Phelps vítězství s časem 3:09,92 minuty před Francouzi a Australany.

Michael Phelps slaví v Riu další zlatou plaveckou medailiFoto ČTK/AP

4:40 Všechna tři nedělní individuální finále v plaveckých disciplínách na olympijských hrách v Riu de Janeiro přinesla nové světové rekordy. Po Švédce Sarah Sjöströmové na motýlkářské stovce dosáhli na zlato vylepšením svého vlastního maxima také Brit Adam Peaty na stejné prsařské vzdálenosti časem 57,13 sekundy a Američanka Katie Ledecká na 400 metrů volný způsob výkonem 3:56,46 minuty.

4:31 BLOG: Je to vlastně trochu symbolické. V Brazílii, zemi slunce, pláží a karnevalu zazářila dvě česká sluníčka. Zatím největší český zářez olympiády jde za Barborou Strýcovou a Lucií Šafářovou, nesmírně milými a pozitivními slečnami, jejichž triumf nad sestrami Williamsovými byl tak opojný jak několik sklenice caipirinhi. Více ZDE » 

4:05 Britský plavec Adam Peaty triumfoval na OH v Riu na 100 m prsa ve světovém rekordu 57,13 sekundy. Ve finále vylepšil svůj rekordní výkon z rozplavby.

3:58 Nejúspěšnější tenista posledních let Novak Djokovič dohrál na olympijském turnaji v Riu nečekaně už v prvním kole, kde ho překvapil Argentinec Juan Martín del Potro. Srbský tenista prohrál 6:7, 6:7 a na olympijské zlato z dvouhry opět nedosáhne.

Argentinský tenista Juan Martin del Potro v utkání s Novakem Djokovičem v 1. kole olympijského turnajeFoto ČTK/AP

3:44 Devatenáctiletá Američanka Simone Bilesová jasně dominuje soutěžím sportovních gymnastek a může v Riu de Janeiro překonat Věru Čáslavskou. Česká legenda získala v Mexiku 1968 čtyři zlaté olympijské medaile, Bilesová v kvalifikaci ukázala, že je pro ni dosažitelných pět zlatých.

3:41 Francouzský plavec Yannick Agnel neuspěl na olympijských hrách v Riu de Janeiro v rozplavbě na 200 metrů volný způsob, kde obhajoval zlato z Londýna, a rozhodl se ukončit kariéru na mezinárodní scéně. Čtyřiadvacetiletý dvojnásobný olympijský šampion byl rozladěný ze svého vystoupení poté, co obsadil 19. místo a nedostal se mezi šestnáctku postupujících do semifinále.

3:21 PŘÍMO Z RIA | Má za sebou první start na olympiádě. A ačkoliv kajakář Jiří Prskavec dlouho tvrdil, jak je v pohodě, přeci jen byl před ním nervózní. Brzy mu ale otrnulo, a když věděl, že postoupil do semifinále, začal předvádět parádičky pro fanoušky. Více ZDE »

3:18 PŘÍMO Z RIA | Poslední míč z jejich rakety letěl vysokým obloukem a dopadl… za čáru. Barbora Strýcová v tu chvíli vymrštila ruce nad hlavou a skočila do náručí Lucii Šafářové. Právě se jim podařilo vyřadit trojnásobné olympijské šampionky – sestry Serenu a Venus Williamsovy! „Fakt ještě nikdy spolu neprohrály? To jsme ani nevěděly,“ divily se po zápase. Tak se to dozvěděly. Více ZDE »

3:14 Švédská plavkyně Sarah Sjöströmová získala na olympiádě v Riu de Janeiro zlato na 100 metrů motýlek v novém světovém rekordu 55,48 sekundy.

2:13 Zbloudilá kulka, vystřelená nedaleko areálu pro jezdectví, proletěla stěnou do prostoru tiskového střediska mezi novináře a spadla na zem. Údajně jen těsně minula jednu z funkcionářek z Nového Zélandu. Více ZDE »

Vystřelená kulka málem zasáhla jednu z funkcionářek Nového Zélandu na olympiádě v RiuFoto Koláž iSport.cz

1:55 Čínský vzpěrač Lung Čching-čchüan vyhrál na OH kategorii do 56 kg. Díky světovému rekordu porazil obhájce zlata Om Jon-čola z KLDR o čtyři kilogramy.

1:40 Kanadští volejbalisté vstoupili do olympijského turnaje v Riu nečekaným vítězstvím 3:0 nad medailovými adepty ze Spojených států. Kanada se přitom na olympijské hry vrátila po 24 letech a na její úspěch proti americkým favoritům sázel málokdo.Jenže tým, který v červnu vyhrál v Českých Budějovicích 3:1 a posléze ovládl druhou divizi Světové ligy, dokázal využít soupeřova slabšího servisu a čím víc se blížil k šokující výhře, tím hlasitější měl v zádech podporu z tribun.

0:21 Nizozemská cyklistka Annemiek van Vleutenová má po děsivě vyhlížejícím pádu v závěru nedělního olympijského závodu s hromadným startem těžký otřes mozku a tři praskliny obratle. Podle informací televize NOS zůstává v nemocnici v péči lékařů na jednotce intenzivní péče, ale mimo ohrožení života. Více ZDE »

23:11 Soutěž fleretistů, ve které v prvním kole vypad Nizozemská cyklistka Annemiek van Vleutenová má po děsivě vyhlížejícím pádu v závěru nedělního olympijského závodu s hromadným startem těžký otřes mozku a tři praskliny obratle. Podle informací televize NOS zůstává v nemocnici v péči lékařů na jednotce intenzivní péče, ale mimo ohrožení života.l Čech Alexander Choupenitch, vyhrál italský šermíř Daniele Garozzo. Ve finále porazil Američana Alexandera Massialase 15:11.

22:47 Olympijským vítězem v judu v kategorii do 66 kilogramů se stal Ital Fabio Basile. Ve finále porazil na ipon mistra světa An Paula z Koreje.

22:42 Čínské skokanky do vody Š' Tching-mao a Wu Min-sia vyhrály olympijské zlato v soutěži synchro z třímetrového prkna. Druhá je Itálie, třetí Austrálie 

22:36 Korejské lukostřelkyně uhájily v Riu olympijskou neporazitelnost v soutěži družstev a získaly osmé zlato v historii. Ve finále porazily Rusky.

22:20 Judistka Kelmendiová jako první reprezentantka Kosova získala olympijskou medaili a hned zlatou. Ve finále do 52 kg porazila Italku Giuffridovou.

22:05 Hsu Šu-čching z Tchaj-wanu vyhrála olympijskou soutěž vzpěraček do 53 kg. Druhá skončila Diazová z Filipín, bronz putuje do Koreje díky Jun Čin-he.

21:49 Kajakář Jiří Prskavec byl v kvalifikaci vodních slalomářů na OH sedmý. Postup do semifinále si zajistil hned první jízdou, ve druhé chyboval

21:10 Olympijskou vítězkou v silničním závodu s hromadným startem se po dramatickém finiši stala Nizozemka Anna Van Der Breggenová. Ve spurtu předčila Švédku Emmu Johanssonovou a Italku Elisa Longovou Borghiniovou.

20:56 Olympijskou vítězkou ve střelecké disciplíně trap se stala Australanka Catherine Skinnerová. Ve finále porazila Natalii Rooneyovou z N. Zélandu 12:11. 

20:46 Kanoista Gebas těsně postoupil do semifinále olympijského závodu vodních slalomářů. V kvalifikaci byl čtrnáctý, což byla poslední postupová příčka.  Vyhrál Němec Sideris Tasiadis, který v Riu obhajuje olympijské stříbro z Londýna. Semifinále a finále kanoistů se na uskuteční v úterý. 

Vítězslav Gebas v kvalifikaci kanoistů na olympiádě v RiuFoto AP Photo

Gebas v první jízdě ztratil spoustu času, když se musel vracet do jedné z branek. Po prvním kvalifikačním kole byl čtrnáctý, ale na začátku druhého se před něj dostalo několik soupeřů. Na startu druhé jízdy tak věděl, že se musí zlepšit, aby postoupil.

Navzdory několika zaváháním a těsným průjezdům předvedl čistou jízdu a svůj výkon vylepšil o více než sedm sekund. Časem 102,78 se dostal o 2,05 sekundy před Kanaďana Camerona Smedleyho, který byl patnáctý. Dvaatřicetiletý Gebas, který se poprvé v kariéře probojoval na olympijské hry, na dnes nejrychlejšího Tasiadise ztratil 10,55 sekundy. 

20:03 Jiří Prskavec předvedl kvalitní první kvalifikační jízdu a je zatím třetí. ONLINE sledujte ZDE »

19:49 Americké basketbalistky při svém vstupu do olympijského turnaje v Riu de Janeiro stanovily nový olympijský rekord v počtu bodů nastřílených během jednoho zápasu. Senegal zdolaly v prvním duelu v cestě za šestým zlatem v řadě 121:56 a předčily vlastní historický zápis. 

Americké basketbalistky se radují v průběhu úvodního duelu olympijského turnaje proti SenegaluFoto Reuters

19:30 První kvalifikační jízdu jedou kajakáři i s Jiřím Prskavcem - ONLINE sledujte ZDE »

19:10 Z rozplaveb na olympijských hrách nepostoupila ani prsařka Martina Moravčíková. Na stometrové trati skončila pětadvacátá a do semifinále nepronikla. 

18:38 StřelecDavid Kostelecký je po prvním dnu kvalifikace trapu pátý. Ze 75 pokusů minul tři a před pondělními dvěma závěrečnými položkami se drží v postupové šestici o jeden zásah před dvojicí soupeřů. 

Kosteleckému nejlépe vyšla druhá položka, v níž ani jednou neminul. V té době měl už na kontě dvě chyby, ve třetí "pětadvacítce" minul jednou. Má stejný bodový zisk jako čtvrtý Josip Klasnovič z Chorvatska, o jeden zásah lepší výsledek předvedli Brit Edward Ling a Ital Giovanni Pellielo. Se stoprocentní úspěšností vede další italský brokař Massimo Fabbrizi, obhájce stříbrné medaile z Londýna. 

18:35 Počasí se trochu umoudřilo, odstartovala kvalifikace kanoistů, ve které pojede i Vítězslav Gebas - ONLINE sledujte ZDE »

18:24 Česká plavkyně Simona Baumrtová na OH nepostoupila do semifinále znakařské stovky. V rozplavbách skončila sedmnáctá, tedy na prvním nepostupovém místě. Účast v semifinále jí unikla o 19 setin sekundy.

Baumrtová, která se do startovní listiny závodu na 100 metrů znak dostala na poslední chvíli, byla šestá ve třetí rozplavbě. Časem 1:01,08 zaostala o sekundu a čtvrt za vlastním českým rekordem, který vytvořila v roce 2013. 

Česká znakařka Simona Baumrtová v rozplavbě na olympijské stometrové tratiFoto Reuters

18:22 Mezinárodní sportovní arbitráž CAS projedná v Riu případ Martiny Sáblíkové v pondělí ráno (po obědě českého času). Rozhodnutí tak může padnout o několik hodin později. 

Žalobu podal Český olympijský výbor společně s Českým svazem cyklistiky v zastoupení advokátní kanceláře KŠD Legal. "Soud je bohužel zavalen. Původně navrhovali dokonce úterní termín jednání, ale i Mezinárodní cyklistická unie UCI uznala, že to je vzhledem ke středečnímu závodu moc pozdě," uvedl Jan Šťovíček, předseda Legislativní rady Českého olympijského výboru.

18:20 Kvalifikace vodních slalomářů by měla začít kvůli větru zhruba za hodinu, Jiří Prskavec už ale má v hledišti podporu fanoušků...

17:32 Katarští házenkáři při své olympijské premiéře porazili Chorvatsko. Tým plný naturalizovaných hráčů zvítězil nad dvojnásobnými olympijskými šampiony ve skupině A 30:23.

Nejlepším střelcem vítězů byl s deseti góly Žarko Markovič. Bývalý reprezentant rodné Černé Hory byl oporou Kataru už na loňském mistrovství světa, kde mužstvo překvapilo ziskem stříbrných medailí. Šesti brankami přispěl k výhře nad Chorvatskem kubánský rodák Rafael Capote.

17:26 Nepříznivé povětrnostní podmínky ovlivňují i dnešní olympijský program vodních slalomářů. O hodinu byl odložen start kvalifikace singlistů. 

17:20 Mezinárodní paralympijský výbor vyloučil kvůli státem organizovanému dopingu celou ruskou výpravu z nadcházejících paralympijských her v Riu

17:10 David Kostelecký v kvalifikaci brokařů zabral, napodruhé odstřílel čistě a je z toho prozatím druhé místo se 48 body. ONLINE sledujte ZDE »

16:44 Sen o olympijské medaili ze šermování pro fleretistu Alexandra Choupenitche skončil hned v prvním kole. S Egypťanem Aláldinem Abúelkásimem, obhájcem stříbra z Londýna, ve své premiéře pod pěti kruhy prohrál 8:15. 

Dvaadvacetiletý Choupenitch držel se světovou devítkou krok do stavu 3:3, pak se africkému šampionovi povedlo získat tři body za sebou a českému talentu se začal sen o úspěchu rozplývat. Egypťan odskočil až do šestibodového vedení (10:4) a to už si s přehledem pohlídal. 

16:34 První zlato pro Čínu v Riu de Janeiro získala sportovní střelkyně Čang Meng-süe ve vzduchové pistoli.

16:30 Český šermíř Alexander Choupenitch nastupuje ke svému zápasu prvního kola! ONLINE sledujte ZDE »

16:00 Brokař David Kostelecký má za sebou první kvalifikační sérii a moc se mu nepovedla, dvakrát chyboval a musí zabrat, aby mohl pomýšlet na finále. ONLINE sledujte ZDE »

15:30 Kvůli silnému větru byl v Riu zrušen program druhého dne veslařských soutěží. Na vodě se tak nepředstaví ani dvě české posádky.

14:51 Soutěže veslařů se kvůli silnému větru posouvají o další hodinu. Podle aktuálního plánu by v 16:40 měly do oprav nastoupit Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou na dvojskifu a o dvacet minut později čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Jan Vetešník.

14:30 Začíná také třídenní soutěž střelců v trapu, ve které je českou nadějí David Kostelecký - ONLINE ze střelnice sledujte ZDE » 

14:25 Za malou chvíli začne první kolo soutěže fleretistů, do kterého vstoupí i český šermíř Alexander Choupenitch. Toho čeká zhruba od 16.30 souboj s Egypťanem Alaaeldin Abouelkassem - ONLINE sledujte ZDE »

13:44 Kvůli silnému větru byl na olympijských hrách v Riu o hodinu odložen začátek druhého dne veslařských závodů. Program by měl začít ve 14:30 SELČ. 

Veslaři v Riu trápí silný vítrFoto EPA

Ukáží se tenisté i Prskavec či Choupenitch 

Kvalifikační jízdy ve vodním slalomu čekají kajakáře Jiřího Prskavce a kanoistu Vítězslava Gebase, opravy mají na programu veslaři včetně dvojskifu Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová a čtyřky bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Jan Vetešník. Rozplavby čekají plavkyně Simonu Baumrtovou (100 m znak) a Martinu Moravčíkovou (100 m prsa).

Českou tenisovou jedničku Kvitovou čeká v prvním kole duel s Maďarkou Timeou Babosovou. Hradecká , která se do soutěže dostala na poslední chvíli jako náhradnice, se utká s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska, již od jara trénuje bývalý kouč Kvitové David Kotyza.

Ve čtyřhře se pak Hradecká představí i v úvodním duelu s Andreou Hlaváčkovou , s níž obhajuje stříbro z Londýna. Úřadující šampionky sestry Williamsovy se postaví proti Barboře Strýcové s Lucií Šafářovou .

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >> 

ONLINE: Dvojskif - opravy (Fleissnerová, Antošová) >>> 

ONLINE: Veslování - čtyřka bez kormidelníka >>>

ONLINE: Vodní slalom - C1 (Gebas) >>>

ONLINE: Vodní slalom - K1 (Prskavec) >>>

Střelba - trap, 1.den ( Kostelecký ) >>> 

ONLINE: Plavání - 100m znak (Baumrtová) >>>

ONLINE: Plavání - 100m prsa (Moravčíková) >>>

ONLINE: Fleret, jednotlivci (Choupenitch) >>>

ONLINE: Caroline Wozniacká - Lucie Hradecká >>>



ONLINE: Petra Kvitová - Timea Babosová >>>



ONLINE: Hlaváčková, Hradecká, Savčuková, Svitolinová >>>

ONLINE: S. Williamsová, V. Williamsová - Strýcová, Šafářová >>>

ONLINE: Benoit Paire - Lukáš Rosol >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud