13. srpna 2016 • 05:00

SOUHRN LOH Rio, 7. den: Štěpánek s Hradeckou postupují, Phelpsovi zlato uniklo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další nabitý den v Riu přinášel českým barvám převážně zklamání! Skifař Ondřej Synek ale fanoušky potěšil hladkým postupem do finále, naopak Miroslava Topinková Knapková mezi nejlepší nepostoupila a zlato z Londýna neobhájí. Petra Kvitová nestačila v semifinále na Puigovou a bude hrát zápas o třetí místo. Stejně dopadly i Šafářová se Strýcovou a Hlaváčková s Hradeckou, oba páry si to rozdají o bronzovou medaili. Pavel Maslák těsně postoupil do semifinále. Legendární Michael Phelps páté zlato v Riu nepřidal, na 100 m motýlek skončil na děleném druhém místě. Raděk Štěpánek s Lucií Hradeckou postoupili do semifinále. Páteční olympijské dění jsme sledovali ONLINE, projděte si všechny důležité momenty dne.



AKTUALIZOVAT

6:18 Lucie Hradecká a Radek Štěpánek postoupili na olympijských hrách v Riu de Janeiro do semifinále smíšené čtyřhry. Český pár porazil v duelu, který se v Brazílii protáhl do brzkých ranních hodin, rumunskou dvojici Irina-Camelia Beguová, Horia Tecau 6:4, 7:5. Více čtěte ZDE.

4:15 Vítězem kraulařské padesátky se stal pětatřicetiletý Američan Anthony Ervin, který po 16 letech zopakoval olympijský triumf ze Sydney. Stříbrný Francouz Florent Manadou byl o jedinou setinu pomalejší, pro bronz si dohmátl další Američan Nathan Adrian.

Vítězem kraulařské padesátky se stal pětatřicetiletý Američan Anthony ErvinFoto REUTERS

4:00 Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká na olympiádě v Riu nezopakují finálovou účast ve čtyřhře z minulých her v Londýně. Obhájkyně deblového stříbra v semifinále promarnily proti švýcarské dvojici Timea Bacsinszká, Martina Hingisová v druhém setu při svém servisu dva mečboly a prohrály 7:5, 6:7 a 2:6. Více čtěte ZDE.

4:00 Americká koulařka Michelle Carterová překazila v Riu de Janeiro Valerii Adamsové vítězný olympijský hattrick. Povedlo se jí to v poslední sérii, v níž vytvořila nový americký rekord výkonem 20,63 metru. Novozélandskou hvězdu porazila o 21 centimetrů, třetí skončila Anita Mártonová z Maďarska (19,87).

3:57 Vítězem kraulařské padesátky se stal pětatřicetiletý Američan Anthony Ervin, který po 16 letech zopakoval svůj olympijský triumf ze Sydney.

3:56 Kladivářka Kateřina Šafránková nepostoupila na OH z kvalifikace. Výkonem 68,33 se ve stále ještě probíhající soutěži nevešla mezi dvanáct nejlepších.

3:41 Po prvním dnu sedmiboje na OH je Kateřina Cachová 15. (3673), Eliška Klučinová 21. (3620). Po čtyřech disciplínách vede britská obhájkyně prvenství Jessica Ennisová-Hillová součtem 4057 bodů.

3:40 Americká plavkyně Katie Ledecká vyhrála na olympijských hrách v novém světovém rekordu závod na 800 metrů volný způsob. Časem 8:04,79 vylepšila vlastní maximum z letošního ledna téměř o dvě sekundy, druhou Britku Jazz Carlinovou porazila o více než 11 sekund. Ledecká v Riu vybojovala už čtvrté zlato a dotáhla se na krajana Michaela Phelpse, stejně jako on má ještě jedno stříbro.

Devatenáctiletá hvězda se stala první ženou od roku 1968, která na jedněch hrách vyhrála všechny tři nejdelší kraulařské tratě. Naposledy se to povedlo v Mexiku její krajance Debbie Meyerové.

Katie Ledecká vyhrála v novém světovém rekordu závod na 800 m volný způsob.Foto Reuters

3:39 Dálkař Radek Juška vypadl v olympijské soutěži v kvalifikaci. Výkonem 784 cm obsadil 13. místo, první nepostupové. Chyběl mu jeden centimetr.

"Loni jsem měl štěstí, letos dvakrát smůlu, tak snad příště," litoval Juška. Na halovém ME 2015 postoupil se štěstím do finále, v němž potom byl druhý, letos vypadl vinou druhého horšího skoku na ME v Amsterdamu.

3:30 Americký plavec Michael Phelps páté zlato v Riu nezískal. Na trati 100 m motýlek skončil na děleném druhém místě za Josephem Schoolingem ze Singapuru.

Michael Phelps se raduje i se zisku stříbrné medaile v závodě 100 m motýlekFoto reuters

3:02 Pavel Maslák postoupil na olympijských hrách v Riu de Janeiro do semifinále běhu na 400 metrů. Halový mistr světa obsadil v rozběhu páté místo a na přímou účast v dalším kole nedosáhl, výkonem 45,54 sekundy si ale zajistil poslední ze tří míst, z nichž se postupovalo časem. Od vyřazení jej dělily dvě setiny, za svým letošním maximem zaostal o 41 setin.

V rozbězích byl nejrychlejší obhájce prvenství z Londýna Kirani James z Grenady časem 44,93. "Nebyly dneska nějak super výkony, protože nás nechali ve svolavatelně dlouho svléknuté. Postup mě těší, ale výkon vůbec ne," řekl Maslák, který loni na MS v Pekingu jen těsně do semifinále nepostoupil.

Kateřina Šafránková v kvalifikaci kladivářek hodila 68,33 metru, což jí v první skupině stačilo na deváté místo a pravděpodobně na finále nedosáhne. O více než čtyři metry zaostala za svým českým rekordem.

Pavel Maslák postoupil na OH v Riu do semifinále běhu na 400 metrů.Foto Pavel Mazáč (Sport)

2:45 Španělští tenisté Rafael Nadal a Marc López získali olympijské zlato ve čtyřhře. Ve finále v Riu de Janeiro porazili rumunský pár Florin Mergea, Horia Tecau 6:2, 3:6, 6:4.

Nadal tak rozšířil svou sbírku trofejí o druhé olympijské zlato. První triumf slavil v roce 2008 ve dvouhře v Pekingu a navázat na něj stále ještě může i v Riu. V singlu postoupil už do semifinále, v němž se utká s Juanem Martínem del Potrem z Argentiny.

Bronz v Riu vybojoval americký pár Jack Sock, Steve Johnson, který porazil Kanaďany Daniela Nestora s Vaskem Pospisilem 6:2, 6:4.

Španělé Rafael Nadal a Marc López získali na OH v Riu zlato ve čtyřhřeFoto Reuters

2:39 Eliška Klučinová se po vrhu koulí posunula na patnácté místo sedmiboje na olympijských hrách. Česká rekordmanka předvedla šestý nejlepší výkon ze všech (14,41 metru) a po třech disciplínách má na kontě 2767 bodů. Naopak Kateřina Cachová po vrhu dlouhém 12,38 klesla na dvacátou pozici se součtem 2723 bodů.

Novou vedoucí závodnicí je Belgičanka Nafissata Thiamová, jež po skvělé výšce, v níž překonala 198 centimetrů, ovládla výkonem 14,91 i koulařskou část. Ziskem 3107 bodů vede před závěrečnou disciplínou prvního dne, během na 200 metrů, o 80 bodů před britskou obhájkyní zlata Jessicou Ennisovou-Hillovou. Přes 3000 bodů má na kontě ještě Akela Joneosvá z Barbadosu (3017).

2:37 Favorizovaní američtí basketbalisté vyhráli v Riu i čtvrtý zápas, když v repríze předloňského finále mistrovství světa porazili Srbsko 94:91. Srbové si připsali třetí porážku v řadě za sebou a k postupu do čtvrtfinále musejí v závěrečném utkání ve skupině A zdolat Čínu.

Obhájci titulu Američané si v průběhu utkání vybudovali až osmnáctibodový náskok, ale nakonec museli o vítězství bojovat až do úplného závěru. Jejich nejlepším střelcem byl Kyrie Irving s 15 body, na opačné straně se zaskvěl autor 25 bodů Nikola Jokič.

Američtí basketbalisté v repríze předloňského finále mistrovství světa porazili v Riu Srbsko 94:91.Foto Reuters

2:12 Íránský vzpěrač Kianúš Rostamí vyhrál na olympijských hrách váhovou kategorii do 85 kg v novém světovém rekordu 396 kg a zajistil své zemi první medaili z Ria. Pětadvacetiletý bronzový medailista z Londýna triumfoval před Číňanem Tchien Tchao a Gabrielem Sincraianem z Rumunska.

Rostamí dostal v trhu nad hlavu 179 kg, v nadhozu pak vzepřel 217 kg a překonal vlastní světové maximum ve dvojboji o jeden kilogram. Číňan tak prohrál souboj o zlato o jediný kilogram, o který zaostal v trhu.

Kianúš Rostamí vyhrál na olympijských hrách v Riu kategorii do 85 kgFoto Reuters

1:18 Nizozemský surfař Dorian van Rijsselberghe vyhrál na OH jachtařskou třídu RS:X. Před nedělní finálovou jízdou má v čele už nyní nedostižný náskok.

1:00 Týmovou soutěž fleretistů ovládli na olympijských hrách v Riu de Janeiro ruští šermíři. V sestavě Timur Safin, Alexej Čeremisinov, Artur Achmatchuzin a Dimitrij Žerebčenko porazili ve finále Francii 45:41 a zlato pro svoji zemi vybojovali v této disciplíně po 20 letech. Safin přidal nejcennější kov k bronzu z individuální soutěže.

Třetí skončily USA po výhře 45:31 nad obhájci prvenství a úřadujícími mistry světa z Itálie. Druhou medaili v Riu získal s Američany Alexander Massialas, poražený finalista z turnaje jednotlivců. Olympijský šampion Daniele Garozzo naopak další cenný kov nepřidal.

0:13 Olympijský turnaj golfistů vede i po druhém kole Australan Marcus Fraser. Osmatřicetiletý účastník European Tour neudržel náskok tří ran z úvodního dne, ale díky birdie na osmnácté jamce zůstal v čele o jeden úder před Belgičanem Thomasem Pietersem.

23:59 Britští dráhaři na olympijských hrách v Riu de Janeiro zlepšili ve finále stíhacího závodu na 4 km, v němž porazili Austrálii, opět světový rekord. Maximum z olympiády v Londýně 2012, jež posunuli už na cestě do finále o více než vteřinu na 3:50,570, dokázali ještě vylepšit na 3:50,265.

Ve strhující finálové jízdě vybičovali tým ve složení Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull a Bradley Wiggins k dalšímu světovému rekordu fantastickým výkonem jejich dlouhodobí rivalové z Austrálie, kteří ještě po třech čtvrtinách závodu vedli. Jenže favorizovaní Britové vydrželi déle ve čtyřech a nakonec vyhráli o více než sedm desetin vteřiny.

Britští dráhaři na OH v Riu zlepšili ve finále stíhacího závodu na 4 km opět světový rekord na 3:50,265 a slaví zlatoFoto Reuters

23:39 Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová si před závěrečnými dvěma rozjížďkami na OH polepšila na desáté místo, jež zajišťuje postup do finálové jízdy.

23:30 První čínské zlato v dráhové cyklistické na olympijských hrách vybojovaly Kung Ťin-ťie a Čung Tchien-š', které v Riu de Janeiro vyhrály týmový sprint.

23:14 Petra Kvitová byla po semifinálové porážce s Portoričankou Puigovou hodně zklamaná. Hlavní cíl však stále může splnit a tím je medaile z Ria. Rozhovor s Petrou Kvitovou čtete ZDE >>>

Petra Kvitová se natahuje po těžkém míčiFoto EPA

22:52  Hvězdný judista Teddy Riner z Francie splnil roli největšího favorita olympijského turnaje v nejtěžší kategorii nad 100 kg a obhájil zlato z Londýna.

22:31 Britští dráhaři v sestavě s Bradleym Wigginsem zajeli na OH v Riu de Janeiro ve stíhacím závodě na 4 km nový světový rekord 3:50,570 a jsou ve finále.

22:25 Korejci poprvé v historii ovládli na olympijských hrách všechny lukostřelecké soutěže. Čtvrté zlato pro ně získal Ku Pon-čchan ve finále jednotlivců.

22:21 Poslední ženské zlato v judu na OH v Riu získala Francouzka Emilie Andeolová, jež ve finále kategorie nad 78 kg porazila obhájkyni titulu Ortízovou.

22:02 Dráhový cyklista Pavel Kelemen si na olympijských hrách v Riu de Janeiro zajistil ve sprintu postup z kvalifikace mezi nejlepších osmnáct do 1. kola.

22:00 Vzpěračka Lim Čong-sim z KLDR ovládla na olympijských hrách v Riu soutěž ve váze do 75 kg a navázala na zlato z Londýna v kategorii do 69 kg.

21:56 Trenér Stefen Henze a další člen německého olympijského týmu vodních slalomářů Christian Käding byli v Riu de Janeiro účastníky dopravní nehody. Henzeův stav je podle agentury SID kritický a bojuje o život, druhý muž byl zraněn lehce a byl propuštěn z nemocnice. Nehoda se stala v ranních pátečních hodinách, když jeli Němci v taxíku. Henze při ní utrpěl vážné poranění hlavy. "Podle názoru lékařů ho zranění hlavy ohrožují na životě," uvedl Německý olympijský výbor.

21:50 Kanaďanka Rosannagh MacLennanová obhájila olympijské zlato ve skocích na trampolíně. Stříbro získala Britka Bryony Pageová a bronz Číňanka Li Tan.

21:30 České plavkyně v polohové štafetě na 4x100 m do olympijského finále nepostoupily. V druhé rozplavbě skončily poslední a nakonec byly diskvalifikovány.

21:25 Tým fotbalistek USA poprvé od zařazení ženského fotbalu do olympijského programu nezíská medaili. Obhájkyně zlata prohrály ve čtvrtfinále na penalty se Švédskem. Američanky vyhrály čtyři z pěti olympiád, na kterých se ženský fotbal hrál. Pouze v roce 2000 v Sydney je ve finále porazily Norky.

Fotbalisty Spojených států v Riu končíFoto Reuters

21:20 Mirka Topinková-Knapková další zlato z olympijských her nepřidá, v Riu skončila již v semifinále. Jak hodnotí závod a co plánuje do dalších let ČTĚTE ZDE >>>

21:15 Soutěž v drezuře vyhrálo favorizované družstvo Německa. Jeho členka Isabell Werthová získala šesté zlato a je nejúspěšnější jezdkyní v historii OH.

21:10 Dvojnásobným čínským triumfem skončila na OH chůze mužů na 20 km. Po bronzu z Londýna vybojoval zlato Wang Čen před krajanem Cchaj ce-linem.

20:55 Italské finále ve střelbě na skeet vyhrála v Riu de Janeiro Diana Bacosiová, jež porazila 15:14 olympijskou šampionku z Pekingu Chiaru Cainerovou.

20:49 Plavec Jan Micka na OH do finále závodu na 1500 m volný způsob nepostoupil. Časem 14:58,69 skončil na 12. místě, k postupu mu chybělo 3,29 sekundy.

20:15 Tenistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová si na olympijských hrách v Riu de Janeiro o zlato ve čtyřhře nezahrají. Přemožitelky sester Williamsových z 1. kola nevyužily v první sadě semifinále proti ruskému páru Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová dva setboly a po více než dvouhodinovém boji podlehly favoritkám 6:7 a 4:6. VÍCE ZDE >>>

Barbora Strýcová (vlevo) s Lucií Šafářovou do finále nepostoupilyFoto AP Photo

19:45 Trenér a další člen německého olympijského týmu vodních slalomářů byli v Riu de Janeiro účastníky dopravní nehody. Stav nejmenovaného kouče je vážný a musel se podrobit naléhavé neurologické operaci, druhý muž byl zraněn lehce. Nehoda se stala v ranních pátečních hodinách, když jeli Němci v taxíku. Další informace s ohledem na zdravotní stav obou mužů národní olympijský výbor neposkytl.

19:40 Česká tenistka Petra Kvitová prohrála v semifinále olympijského turnaje v Riu s Portoričankou Mónicou Puigovou 4:6, 6:1 a 3:6 a čeká ji zápas o bronz. VÍCE ZDE >>>

Kvitová se natahuje po bekhendovém úderuFoto EPA

18:44 Kateřina Cachová klesla po druhé disciplíně olympijského sedmiboje na 11. místo. Vede Britka Johnsonová-Thompsonová, která skočila do výšky 198 cm.

18:22 Libuše Jahodová při debutu na OH do finále skeetu nepostoupila. Čtyřiadvacetiletá střelkyně skončila v kvalifikaci na předposledním 20. místě.

18:20 Badmintonistka Kristína Gavnholt vstoupila do olympijského turnaje porážkou. Favorizované Japonce Jamagučiové v úvodním utkání skupiny vzala set.

18:00 Po vzpěrači Tomaszi Zieliňském byl kvůli dopingovému nálezu poslán domů do Polska z OH i jeho bratr Adrian. Oba měli soutěžit ve váze do 94 kg.

17:48 Co si myslí Ondřej Synek o svém hladkém postupu do finále a jak se chystá na boj o cenné kovy? Rozhovor s českým skifařem si přečtěte ZDE >>>

16:46 Olympijskou vítězkou v běhu na 10.000 m se stala Etiopanka Almaz Ayanaová a časem 29:17,45 překonala o 14 sekund světový rekord Číňanky Wang Tün-sia.

V běhu na 10 000 metrů deklasovala konkurenci Etiopanka Almaz Ayanaová, která v sólovém závodu dosáhla času 29:17,45 minuty a překonala o 14 sekund světový rekordFoto EPA

16:22 Britské veslařky Helen Gloverová a Heather Stanningová získaly v Riu zlaté medaile na dvojce bez kormidelnice a obhájily triumf z olympiády v Londýně.

15:29 Skifařka Miroslava Topinková Knapková neobhájí na olympijských hrách v Riu de Janeiro zlatou medaili z Londýna. Pětatřicetiletá veslařka obsadila v dnešním semifinále ve své jízdě čtvrtou pozici a v sobotu ji čeká start v B finále a boj o 7. až 12. místo.

15:08 Sedmnáctiletý sportovní střelec Filip Nepejchal zůstal daleko za postupem do olympijského finále malorážky vleže, v kvalifikaci obsadil 33. místo.

15:07 Kateřina Cachová je na olympijských hrách po úvodní disciplíně sedmiboje sedmá, 100 metrů překážek zvládla za 13,19 sekundy. České rekordmance Elišce Klučinové patří 26. místo za čas 14,07. Vede britská obhájkyně titulu Jessica Ennisová-Hillová, která se jako jediná dostala pod 13 sekund.

14:58 Skifař Ondřej Synek suverénně postoupil do sobotního finále veslařské regaty na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Třiatřicetiletý úřadující mistr světa bez problémů vyhrál svoji semifinálovou jízdu, druhého Damira Martina z Chorvatska porazil i přes zvolnění v závěru o necelou sekundu.

11:30 Čtvrteční vítězné olympijské finále judisty Lukáše Krpálka sledovalo na programu ČT sport 1,049 milionu diváků. Bylo to 37,3 procenta lidí, kteří se v tu chvíli dívali na televizi. Informovala o tom mluvčí České televize Karolína Blinková. Na programu ČT2 byl nejsledovanějším pořadem čtvrtfinálový zápas tenistky Petry Kvitové s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, dívalo se na něj 375.000 lidí.

9:30 PŘÍMO Z RIA | Na ten večer judista Lukáš Krpálek asi nezapomene. Start oslav olympijského zlata z Ria mu zkomplikovala předchozí rána do hlavy, ale pak si oslavy užíval naplno, včetně párty jízdy reprezentantů do Českého domu, kde se poprvé za celý den pořádně najedl. Více čtěte ZDE>>>

Takhle judista Krpálek oslavil v Českém domě zlatou medaili z Ria
Video se připravuje ...

Vrcholy pátečního programu na LOH Rio 2016

Pátek:
14:00 sportovní střelba libovolná kvalifikace malorážka vleže muži: Nepejchal, skeet ženy: Jahodová, finále 16:00 (malorážka) a 20:00 (skeet)

14:35 atletika sedmiboj ženy: Klučinová, Cachová, 16:10 10.000 m ženy finále, 19:30 20 km chůze muži

14:50 veslování semifinále skif muži: Synek (ONLINE sledujte ZDE>>>), 15:20 skif ženy: Topinková Knapková (ONLINE sledujte ZDE>>>)

15:45 badminton základní skupina: Gavnholt - Jamagučiová (Jap.)

17.00 tenis semifinále: Kvitová – Puig, 17.00 semifinále Šafářová,  Strýcová – Makarovová, Vesninová, 4. v pořadí na kurtu 2 Hlaváčková,  Hradecká – Bacsinská, Hingisová (ONLINE sledujte ZDE>>>)

18:05 jachting rozjížďky RS:X muži: Lavický, Laser Radial ženy: Kozelská-Fenclová, Laser muži: Teplý

19:34 plavání rozplavby 1500 m volný způsob muži: Micka, 20:38 štafeta 4x100 polohový závod ženy: ČR

21:14 dráhová cyklistika sprint muži kvalifikace: Kelemen

Sobota:

1:40 atletika kladivo ženy kvalifikace: Šafránková, 2:20 dálka muži kvalifikace: Juška, 2:53 400 m muži rozběhy: Maslák, 3:00 koule ženy finále. (ONLINE sledujte ZDE>>>)

3:00 plavání sedmý finálový blok

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud