7. února 2022 • 04:33

Šok Shiffrinové na úvod: Často nepadám. Nevyšel mi timing, to by mě nenapadlo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová si na olympiádu naplánovala náročnou misi pěti disciplín, v té úvodní ale vydržela na trati jen pár sekund. V prvním kole obřího slalomu udělala chybu a svoji jízdu nedokončila. „Moc často se nestává, že bych upadla,“ řekla v cíli obhájkyně zlata z minulých Her v Pchjongčchangu.



Shiffrinová v čínském středisku Jen-čching bojuje o svou třetí zlatou olympijskou medaili, čímž by se stala nejúspěšnější americkou alpskou lyžařkou v olympijské historii. Úvodní disciplína jí však přinesla brzké vyřazení.

„Cítila jsem, že jsem do toho dobře šla, byla jsem agresivní. Ale v jedné zatáčce mi trochu nevyšel timing, zatlačila jsem moc na hrany a už to bylo,“ prohlásila Shiffrinová. „Nestává se mi často, že bych upadla. Hodně jsem pracovala na timingu nájezdu do oblouků. Opravdu by mě nenapadlo, že s tím budu mít problém.“

Od února 2020, kdy Shiffrinová přerušila kariéru kvůli tragické nehodě svého otce, poprvé vypadla z trati až před měsícem ve druhém kole slalomu v Kranjské Goře. Podruhé se jí to stalo až v olympijské premiéře v Jen-čchingu.

Mikaela Shiffrinová padá v prvním kole obřího slalomu na ZOH
Mikaela Shiffrinová padá v prvním kole obřího slalomu na ZOH

„Nebylo to proto, že bych se držela zpátky, takže na to můžu být pyšná,“ řekla Shiffrinová. „Ale stalo se to v páté bráně obřího slalomu na olympiádě, takže je to pro mě určitě zklamání.“

Závodnice si poprvé naostro vyzkoušeli suchý umělý sníh, který leží v čínských horách. Shiffrinová si zkušenost pochvalovala.

„Lyžovat na tomhle sněhu bylo neuvěřitelné. Kruci, byla to krása! Ale jakákoli malá chyba se vám nevyplatí. Viděli jste to u mě, ta brána mě vytrestala.“

První kolo obřího slalomu vyhrála Švédka Sara Hectorová o tři desetiny sekundy před Rakušankou Katharinou Truppeovou. Slovenka Petra Vlhová je se ztrátou téměř dvou sekund po prvním kole třináctá. Druhé kole se jede v půl osmé českého času.

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 1. 2022
17:12
18. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: Skokan na lyžích Simon Ammann se jako první švýcarský sportovec představí posedmé na olympijských hrách. Čtyřicetiletý čtyřnásobný olympijský šampion je v nominaci na soutěže v Pekingu a sedmý start pod pěti kruhy si připíše jako teprve třetí skokan na lyžích v historii.

„Simon Ammann je výjimečný fenomén švýcarského sportu a jsme rádi, že ho můžeme posedmé přivítat v olympijském týmu,“ řekl šéf švýcarské olympijské výpravy Ralph Stöckli. Rekordmanem mezi skokany na lyžích i mezi účastníky zimních olympiád vůbec je Noriaki Kasai, který má na kontě osm startů pod pěti kruhy. 

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
16:58
18. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: V týmu norských skokanů na lyžích se dva týdny před začátkem olympijských her v Pekingu objevil koronavirus. Pozitivní testy měli Daniel-Andre Tande a Fredrik Villumstad, do karantény musel preventivně zamířit i vítěz posledních dvou individuálních závodů Světového poháru Marius Lindvik.

Zprávy ze dne 18. 1. 2022
15:02
18. 1. 2022
 

HOKEJ: Devět hráčů z české extraligy se dostalo do nominace hokejistů Slovenska na únorové olympijské hry v Pekingu. V týmu kanadského kouče Craiga Ramsayho je po třech zástupcích z Třince a Komety Brno. V kádru jsou dva sedmnáctiletí talenti - obránce Simon Nemec z Nitry a útočník Juraj Slafkovský z TPS Turku, kteří už startovali na loňském mistrovství světa v Rize.  Slováci vstoupí do turnaje ve čtvrtek 10. února proti Finsku. V dalších duelech základní skupiny C se utkají o den později se Švédskem a v neděli 13. února s Lotyšskem. Více čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud