Ondřej Kuchař
13. ledna 2022 • 12:29

Pacina o nominaci žen: Erbanová nám pomohla. S jinou hráčkou se nepohodl

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první ve čtvrtek dopoledne zveřejnil svou olympijskou nominaci ženský nároďák. Po něm bude od 14h následovat ten mužský. Trenér Tomáš Pacina odhalil soupisku 23 hráček. Oproti týmu z olympijské kvalifikace chybí Andrea Trnková a Karolína Erbanová. „Jsme smutní za holky, které se do nominace nedostaly. Tak to ale prostě je,“ popsal kouč.



Je to tak, že Karolínu Erbanovou vyřadily návraty Terezy Vanišové a Michaely Pejzlové?
„Ano, přesně tak. Návrat obou hráček je hlavním důvodem, proč Karolína nejede. Moc nám pomohla dostat se na Hry, je mezi prvními náhradnicemi, už to pro ni považujeme za obrovský úspěch. Dostala se dál než jsme očekávali. Realita je ale taková, že hráčky, které jsou v nominaci před ní, jsou v ní zaslouženě.“

Kromě ní jste vyřadil taky Andreu Trnkové. Bylo to těžké rozhodnutí?
„Složité to nebylo, obě holky dlouhodobě patří do národního týmu. Pro obě holky je to určitě zklamání, ale bohužel, tak to prostě je. Cítíme obrovskou radost, že na olympiádu můžeme jet. Jsme ale taky smutní za holky, které se do nominace nedostaly. Mnohé tomu snu obětovaly všechno, ale bohužel ve výběru nejsou.“

Vypadl vám někdo kvůli nemoci či zranění?
„Naštěstí ne, všechny holky jsou zdravé, o nikoho jsme nepřišli.“

Proč v nominaci schází Kristýna Kaltounková, která má v sezoně skvělá čísla v zámořské NCAA?
„Kristýna je jedna z nejtalentovanějších mladých hráček, které máme. Nenašli jsme ale bohužel společnou řeč, oba jsme souhlasili, že naše spolupráce nikam nepovede. Spolupráce nebyla možná, je to ale velká škoda. Má velký talent a velkou budoucnost, momentálně ale do národního týmu nepatří.“

Kapitánka Alena Mills, ale taky další hráčky, jsou od listopadové olympijské kvalifikace bez ostrých zápasů. Nemůže to být komplikace?
„Několik hráček má v Čechách vlastní tréninkovou skupinu, jsou ale na ledě každý den i s trenéry. Obavy vůbec žádné nemáme, naopak si myslím, že budou skvěle připravené.“

Olympiáda má začít za tři týdny, stále se však spekuluje o možnosti, že se celý hokejový turnaj zruší. Pociťujete i vy nejistotu?
„Musím říct, že ano, prožíváme nejistotu a obavy. Řešíme každý den různé možnosti, které mohou nastat. Rádi bychom se spíše koncentrovali na sport a na náš výkon, situace nám to ale bohužel příliš neumožňuje.“

S jakými cíli do Pekingu odletíte?
„Poletíme tam s několika cíli. Chceme hrát naši hru shodnou s naší identitou. Uvidíme, co nám turnaj přinese. Chceme se hlavně soustředit na vlastní výkon, na to, co můžeme sami ovlivnit. Cíle budou postupné.“

České hokejistky na olympiádě! Kam až dojdou a co předvede Erbanová?
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 30. 1. 2022
20:00
30. 1. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Česká reprezentantka a strakonická rodačka Tereza Vanišová dnes slaví 26. narozeniny. Vedoucí české výpravy v Pekingu Martin Doktor dokázal sehnat krásný pugét a popřát nejen jí, ale i celému týmu hodně štěstí do turnaje.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
17:20
30. 1. 2022
Hokejová reprezentace
Zprávy ze dne 30. 1. 2022
17:01
30. 1. 2022
 

HOKEJ: Kvůli nečekané situaci se mění trenérský štáb Kanady na ZOH. Hlavní kouč Claude Julien si během teambuildingu ve Švýcarsku zranil žebra, když uklouzl na ledě. Jeho pozici tak zaujme bývalý trenér Chicaga Jeremy Colliton.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
15:18
30. 1. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: Je jedním z těch šťastlivců, kteří už mohou vstřebávat olympijskou atmosféru přímo v Pekingu. Obránce Jakub Jeřábek vyšel z covidové loterie v Česku spolu s dalšími šesti hokejisty vítězně jako první, takže už se zabydlel v olympijské vesnici a poznává tamní prostředí. „Zatím je tady všechno super,“ hlásí obránce Spartaku Moskva z dějiště olympiády. Do hokejového turnaje vstoupí Češi v úterý 9. února proti Dánsku. Rozhovor čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
12:59
30. 1. 2022
Hokejová reprezentace

HOKEJ: K hokejové reprezentaci chystající se v Praze na olympijské hry se připojili čtyři krajánci ze švýcarské ligy. Útočníci Roman Červenka, Michael Frolík, Jan Kovář a Matěj Stránský s týmem již dnes dopoledne trénovali v O2 areně. Zástupci českého výběru zároveň oznámili, že již dnes do dějiště turnaje odcestují obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák a náhradník David Tomášek, v pondělí je budou následovat brankáři Roman Will a Patrik Bartošák.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
12:03
30. 1. 2022
 

BIATLON: Česká biatlonistka Jessica Jislová už v Pekingu stihla první trénink. Co říká na místní tratě, jak probíhala dlouhá cesta do Číny a jak zní její názor na olympijskou vesnici?

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
11:41
30. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: Rakouská hvězda skoků na lyžích Marita Kramerová měla krátce před začátkem olympijských her v Pekingu podle informací agentury APA pozitivní test na koronavirus. Vedoucí ženě Světového poháru, jež patřila mezi hlavní favoritky na zlato, hrozí, že nestihne do Číny odcestovat včas.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
11:16
30. 1. 2022
 

Pět dní před zahájením olympijských her v Pekingu přibylo mezi sportovci a členy jejich týmů 16 nových případů nákazy koronavirem. Třináct z nich mělo pozitivní testy hned po příletu do dějiště, u tří se covid-19 objevil při následných kontrolách v olympijské bublině. Dalších deset případů zachytily testy na letišti u dalších osob, které do Číny přicestovaly v souvislosti s olympijskými hrami, osm jich kontroly zjistily v bublině. Do izolace musela v Pekingu zamířit například předsedkyně komise sportovců MOV Emma Terhová, čtyřicetiletá bývalá finská hokejistka. Peking navíc ohlásil 20 nových případů nákazy mezi obyvateli města, což je nejvyšší počet v metropoli za posledního půl roku.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
11:15
30. 1. 2022
 

Pět dní před zahájením olympijských her v Pekingu přibylo mezi sportovci a členy jejich týmů 16 nových případů nákazy koronavirem. Třináct z nich mělo pozitivní testy hned po příletu do dějiště, u tří se covid-19 objevil při následných kontrolách v olympijské bublině. Dalších deset případů zachytily testy na letišti u dalších osob, které do Číny přicestovaly v souvislosti s olympijskými hrami, osm jich kontroly zjistily v bublině. Oznámili to zástupci organizačního výboru.

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
11:11
30. 1. 2022
 

CURLING: Zuzana a Tomáš Paulovi se jako první čeští curleři dostali na olympiádu! Přiletěli už v prvním letadle 27. ledna, na sportoviště se ale bohužel ještě nedostali, navíc na ně dnes ráno zaklepala dopingová kontrola, když byli pomalu ještě v posteli... Jak tu zatím tráví čas a jak hodnotí zázemí?

Zprávy ze dne 30. 1. 2022
10:43
30. 1. 2022
 

Sledujte sportovní událost roku s deníkem Sport! S akčním předplatným dostanete každý všední den a v sobotu deník Sport s nejaktuálnějšími informacemi nejen z Pekingu přímo do vaší schránky. S balíčkem získáte samozřejmě i tři páteční Sport Magazíny, včetně speciálů k ZOH a k fotbalové lize. Akční nabídka platí do pondělí 31.1.

Akční předplatné k ZOH 2022 stojí 296 Kč a deník Sport budete dostávat v období 3. – 22.2.

Objednávejte na ikiosek.cz/sport>>>

S akčním předplatným k ZOH získáte:

  • 17x deník Sport (každý všední den a v sobotu) rovnou na vaši adresu
  • 3x Sport Magazín, páteční přílohu deníku Sport (včetně speciálu k ZOH a ke startu jarní části Fortuna:Ligy)
  • Výhodnější cenu o 19 % oproti volnému prodeji

Vstoupit do diskuse
1
Play off
Články odjinud


Články odjinud