20. února 2022 • 14:40

ZOH 2022 ONLINE: slavnostní tečka za olympiádou, vločka s ohněm zhasla

Autor: iSport.cz, zoh
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyla to z českého pohledu nejúspěšnější olympiáda, ale bude na co vzpomínat. Češi na ZOH 2022 v Pekingu získali díky Ester Ledecké a Martině Sáblíkové zlato a bronz, další medaile jen těsně utekly. Historický bronz vybojovali slovenští hokejisté. Ohlasy na olympiádu a další novinky sledujte ONLINE!



ONLINE PŘENOS - ZOH 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Ester Ledecká Ester Ledecká Hokejová reprezentace Hokejová reprezentace Markéta Davidová Markéta Davidová Martina Sáblíková Martina Sáblíková
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 1. 2022
20:00
20. 1. 2022
 

SNOWBOARDING: Obhájkyně zlata Ester Ledecká nebude na olympijských hrách v Pekingu jedinou Češkou v paralelním obřím slalomu snowboardistek. Do nominace se na základě přerozdělení míst Mezinárodní lyžařskou federací dostala i Zuzana Maděrová, která dlouho figurovala těsně pod čarou. Nakonec uspěla poté, co Kanada možnost doplnění nevyužila. „Samozřejmě jsem nadšená a nemůžu se dočkat! Popravdě jsem si to za poslední dny trochu vymodlila. Když jsem se to dozvěděla, nemohla jsem tomu uvěřit,“ uvedla čtvrtá z paralelního slalomu na juniorském mistrovství světa v roce 2020 v tiskové zprávě.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
19:46
20. 1. 2022
 

HOKEJ: Nominace finské reprezentace pro turnaj do Pekingu se skládá z hodně zkušených hráčů. Věkový průměr týmu bude 30,5 let. Ve výběru nechybí zkušení útočníci Leo Komarov, Valtteri Filppula a Marcus Granlund či obránci Ville Pokka, Jusso Hietanen a Sami Vatanen

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
17:45
20. 1. 2022
 

SKOKY NA LYŽÍCH: V norském týmu skokanů na lyžích se dva týdny před začátkem olympijských her v Pekingu šíří koronavirus. Po pozitivních testech Daniela-Andreho Tandeho a Fredrika Villumstada po Světovém poháru v Zakopaném se nákaza objevila také u Johanna Andreho Forfanga. Stejný problém řeší i polská reprezentace, v níž se onemocnění covidem-19 prokázalo u Piotra Žyly.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
15:15
20. 1. 2022
Ester Ledecká

SNOWBOARDING: Už týden pobývá v pekingské karanténě švýcarská snowboardistka Patrizia Kummerová. Z osobních důvodů se totiž nenechala očkovat a podle čínských pravidel musí strávit tři týdny v karanténě. „Když jsem se na jaře rozhodovala, vůbec mě nenapadlo, že bude ve hře něco jako tahle karanténa. Ale neberu to jako trest,“ uvedla Kummerová. „Vím, co mám dělat, a chápu, že všechny země chtějí chránit své občany, protože žijeme v době pandemie. Je to, jak to je,“ řekla vítězka 15 závodů Světového poháru, která však kvůli absenci nemá ještě jistou nominaci. Přípravu prý ale zvládá dobře: „Vyrovnávám se s tím tak, aby mi to vyhovovalo. Je to v pohodě, protože jsem dost kreativní na to, abych zvládla kvalitní fyzickou přípravu.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
10:53
20. 1. 2022
 

Do Pekingu bez Evy Samkové! Dvojnásobná olympijská medailistka dnes oznámila, že se nedá dohromady po zlomenině obou kotníků. „Rozhodnutí nejet do Pekingu bylo těžké, ale správné. Teď se soustředím na to, abych se uzdravila a fungovala dál. Zahojím se a vrátím se zpátky,“ říká odhodlaně. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
10:27
20. 1. 2022
 

Minulý týden se objevily zprávy o tom, že oblečení  pro organizátory, rozhodčí či dobrovolníky na olympiádě v Pekingu může pocházet z nucených prací. Podle Komise amerického Kongresu pro Čínu firmy Anta Sports a HYX Group využívají bavlnu z autonomní oblasti Sin-ťiang, kde žije ujgurská menšina. „Bavlna vyrobená v tomto regionu je synonymem pro nucenou práci a systematické represe, k nimž tam dochází,“ uvedla CECC.

To ale MOV odmítl, dodavatele prý nechal prověřit třetí stranu. „Nebylo zjištěno, že by při výrobě docházelo k nucené či dětské práci,“ uvedl olympijský výbor. Zároveň HYX Group prohlásila, že bavlna v jejích výrobcích nepochází z Číny, a Anta Sports uvedla, že využila recyklované materiály bez přítomnosti bavlny.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
8:45
20. 1. 2022
 

Jak to bude se svobodou slova při olympiádě v Pekingu? Za pár slov trest, možná ve formě odebrání akreditace. Podle vyjádření člena organizačního výboru ZOH Jang Šu právě to hrozí sportovcům během Her. ČOV zůstává klidný. „Pokud budou čeští reprezentanti cítit potřebu promluvit k jakékoliv problematice, nikdo jim samozřejmě nebude bránit,“ uvedla Barbora Žehanová, ředitelka komunikace ČOV. Více čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
18
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud