19. února 2018 • 14:29

Sázky na zlato Ledecké? Věřilo jen 30 lidí, za stovku výhra deset tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympijské vítězství Ester Ledecké v lyžařském superobřím slalomu si v Česku vsadil málokdo. Kurz sto a více ku jedné zlákal zhruba třicítku sázkařů, kteří vsadili na nečekané zlato většinou desetikoruny, výjimečně stokoruny. Vyplývá to z informací sázkových společností. Nejvyšší výhra dorazila v sobotu ráno na účet sázkaři s přezdívkou Maset03, který u Chance vsadil na senzaci 100 korun a vyhrál 10.000 korun. "Zrovna v jejím případě jsem si říkal, co kdyby," citovala sázková společnost výherce.



Chance přijala na vítězství Ledecké v super-G v kurzu 100:1 pět sázek, dohromady byly za 135 korun. U Tipsportu si na její zlato vsadilo 15 lidí, dohromady vyhráli asi 20.000 korun. Největší trefa u Tipsportu byla na sázku za 20 korun v kurzu 150:1 a s výhrou 3000 korun.

Jeden z klientů ale třeba v sázce na umístění do 20. místa vsadil 10.000 korun v kurzu 1,94:1. Fortuna na vítězství Ledecké v superobřím slalomu držela po celou dobu kurz 120:1, který zkusilo 13 sázkařů a maximálně za stokorunu. Umístění do 10. místa už tipovalo 130 lidí, kurz byl výrazně příznivější, a to 3,25:1.

"Snowboarding, to už bude ale jiná píseň, tam je Ledecká s kurzem 1,6:1 jasnou favoritkou," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Snowboardový závod v paralelním obřím slalomu čeká Ledeckou v závěru týdne, podle očekávání by měla zaútočit na zlato. "Zatím je vsazeno asi 100.000 korun, ale troufnu si odhadnout, že tam se vklady budou pohybovat v milionových řádech," uvedl Šrain.

Podle dnešních dat Tipsportu, Fortuny a Chance lidé zatím na zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu vsadili přes 360 milionů korun. Podle dřívějších odhadů by mohly sázky v souhrnu u těchto tří společností, které na trhu kurzových sázek mají podíl 92 procent, dosáhnout zhruba 950 milionů. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují. Dá se ale očekávat, že celkový objem sázek přesáhne miliardu korun.

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

V oblibě mají sázkaři zejména hokej. U Tipsportu tvoří hokej 60 procent olympijských sázek, následuje biatlon a rychlobruslení. "Pátým nejsázenějším sportem u Tipsportu na OH s nějakými šesti procenty je možná trochu překvapivě ženský hokej," podotkl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Také u Fortuny představuje hokej zhruba dvě třetiny olympijských sázek. "Zcela klíčové bude, jak český tým zvládne rozhodující čtvrtfinále," dodal Šrain.

Spolu s výkony českých hokejistů, kteří po třech výhrách v základní skupině postoupili přímo do středečního čtvrtfinále, roste i důvěra sázkařů v medailový úspěch. Kurzovým favoritem na zlato je zatím stále Rusko s kurzem 1,95:1, ale nejvíce sázek je podáno právě na triumf českého týmu.

Fortuna už v hokejovém turnaji zaznamenala několik zajímavých sázek. Na sobotní vítězství Slovinska nad Slovenskem vsadil jeden ze sázkařů 190.000 korun a vyhrál 912.000 korun.

Miliony korun se prosázely také na závod rychlobruslařky Martiny Sáblíkové , která si v pátečním závodě na 5000 metrů dojela pro stříbro. Na její vítězství Tipsport přijal sázky za 1,2 milionu korun v kurzu 1,55:1. "Sázelo se ale i na to, že nevyhraje. Na tuto sázku jsme vyplatili skoro milion korun sázkařům," uvedl Hadrava z Tipsportu. Chance na vítězství Sáblíkové přijala sázky za 300.000 korun.

Sázkaři se ale v rychlobruslení zaměřili i na Karolínu Erbanovou , která v neděli ve sprintu na 500 metrů vybojovala bronz. Na její umístění do třetího místa přijala Fortuna 150.000 korun v sázkách na téměř tisícovce tiketů.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud