Jan Barák
22. ledna 2018 • 11:30

Vedl jsi nás srdcem! Smrt manažera zničila Maxwella i hvězdy NHL

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový svět v neděli obletěla tragická zpráva: Necelý měsíc před startem olympijského turnaje v Pchjongčchangu zemřel generální manažer hokejistů Spojených států amerických Jim Johannson. Nečekaně, ve spánku v jeho domě v Colorado Springs, ve věku pouhých 53 let. Skličující tragédie! Oblíbeného funkcionáře na sociálních sítích oplakala řada hvězdných amerických hokejistů včetně Jacka Eichela, Justina Abdelkadera, Ryana Keslera nebo brankáře Mladé Boleslavi Brandona Maxwella.



Johannson byl za mořem, a nejen tam, pojem. Bývalý útočník reprezentoval USA na olympijských hrách v letech 1988 a 1992, zahrál si i na mistrovství světa v Praze a Bratislavě v roce 1992. Pro organizaci USA Hockey navíc pracoval od roku 2000, na velkých akcích plnil roli asistenta generálního manažera. Jeho odchodem vznikla obrovská díra, v srdcích jeho spolupracovníků a hráčů, kterým vždy poskytoval perfektní servis, především…

"Děkuju ti za přátelství a vůdčí schopnosti, vždy jsi náš tým vedl duší i srdcem. Strašně nám budeš chybět," napsal na Twitter americký útočník Detroitu Justin Abdelkader.

„Ztratili jsme skutečného přítele. Byl tak milosrdný a věrný, prostě skvělý kamarád, kterého by si přál znát a mít každý. Jsem hluboce zarmoucen, šokován a strašně mě mrzí, že už není mezi námi. Byl to naprosto speciální člověk,“ napsal bývalý slavný útočník a pozdější trenér Detroitu, Pittsburghu nebo Colorada Tony Granato.

Hvězdný snajpr Buffala Jack Eichel také přispěchal se svými vzpomínkami. „Byl to strašně těžký den, kdy jsem vstřebával náhlý odchod Jima Johannsona. Osobně pro mě Jim znamenal strašně moc, byl to můj mentor i přítel, který měl velký vliv na mou hru i osobní život.“

„Jsem v absolutním šoku, Jim byl součástí snad každého amerického výběru, za který jsem kdy nastoupil. Byl to prvotřídní člověk ve všech směrech. V myšlenkách i modlitbách jsem s jeho rodinou,“ napsal na svůj twitterový účet americký brousek a obránce John-Michael Liles.

Elitní centr Anaheimu Ryan Kesler, který s Johannsonem vybojoval pro USA stříbrnou olympijskou medaili ve Vancouveru v roce 2010, také nezůstal stranou. „Jimův odchod je strašně smutná událost. Byl to úžasný člověk a lídr celého hokeje v Americe,“ napsal asistent kapitána v organizaci Ducks.

„Budeš chybět nejen nám v Americe, ale hokeji po celém světě. Strašně ti děkuju za to, že jsi mi umožnil, aby se můj sen stal skutečností. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ dojímal se talentovaný bek New York Rangers Brady Skjei. „Byl a jsi synonymem hokeje v Americe, díky za všechno,“ přidal svůj názor Kyle Okposo z Buffala.

„Byl jsi motorem hokeje v USA, každou reprezentační akci si pro mě změnil v nezapomenutelnou, díky za to,“ vyjádřil se Blake Wheeler z Winnipegu.

Vliv oblíbeného manažera dosáhl i do české extraligy. Při neúčasti hráčů z NHL na olympijských hrách v Pchjongčchangu byl Johannson hlavním stavitelem amerického týmu a do Koreje mimo jiné pozval Brandona Maxwella z Mladé Boleslavi.

„Jsem neskutečný z této šokující zprávy. Jsem ale ohromně vděčný, že jsem tě znal, byl jsi velký člověk a duše hokeje,“ napsal Maxwell na svůj Twitter.

Program olympiády: Hokej na ZOH 2018 »

Olympijská nominace je odměnou za léta tvrdé dřiny, říká Brandon Maxwell
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud