20. února 2018 • 06:20

USA - Slovensko 5:1. Češi ve čtvrtfinále ZOH narazí na vítězné Američany

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem českých hokejistů ve středečním čtvrtfinále play off olympijského turnaje v Pchjongčchangu bude tým USA, který porazil v osmifinále Slovensko 5:1. Právě Američané vyřadili Čechy v boji o semifinále na minulé olympiádě v Soči před čtyřmi lety. Tehdy na turnaji hráli hokejisté z NHL, kteří letos v Koreji chybějí. Čtvrtfinálový souboj mezi USA a svěřenci kouče Josefa Jandače začne ve 4:10 SEČ v Kangnungu. Hrajte Fantasy hokej na ZOH zde >>



Slováci se utkali s Američany na turnaji už podruhé a po těsné porážce 1:2 v základní skupině nezvládli ani odvetu. Po bezbrankové úvodní třetině rozhodl nástup do druhé části, kdy rychle inkasovali dva góly, ve 34. minutě už měl zámořský tým k dobru tříbrankový náskok. Tři nahrávky si připsal útočník Troy Terry, dvakrát skóroval Ryan Donato.

První třetina byla oboustranně velmi opatrná a příliš vzruchu nenabídla. Little v úvodu prověřil Laca, o první vážnější střelecký pokus na straně Slováků se postaral Lamper. Gionta zakončoval z mezikruží, Nagy ranou přes obránce, ale gólmani Laco a Zapolski se nenechali překvapit. Ďaloga se pak protlačil do zakončení, následně zkusil štěstí z otočky, ale bezbrankovým stavem nepohnul ani Bourque v obrovské příležitosti před koncem třetiny.

Úvodní trefa přišla až po odehrání 96 vteřin druhé části. Laco vychytal nájezd Terryho, ale Donato se snadno dostal ke kotouči a z kruhu otevřel skóre. Začátek 23. minuty byl zásadní pro celý zápas. Nagy dostal menší trest za najetí do amerického gólmana, v pokračující hře navíc Čajkovský sestřelil Donata a s trestem na pět minut a do konce utkání za zákrok na hlavu musel předčasně do kabin.

Wisniewski už po 18 vteřinách přesilovky pět na tři propálil z kruhu pro vhazování Laca ranou bez přípravy na bližší tyč. Slováci se pak při pokračující výhodě USA a hře pět na čtyři úspěšně bránili, Ďaloga v závěru dlouhého pětiminutového trestu dokonce zahrozil bekhendem. Hovorka pálil bez přípravy, jenže ve 34. minutě se z mezikruží prosadil Arcobello. Slovensko vrátil do hry povedenou přesilovkovou bombou Čerešňák.

Slováci bojovali o kontaktní gól, jenže soupeř dobře bránil. O'Neill jel navíc v oslabení sám, přes Starostův faul akci zakončil, ale Laco levým betonem zachránil. V 50. minutě však sebral Slovákům veškerý elán Roe. Jasnou výhru Američanů pak ještě podtrhl Donato a zaznamenal tak čtvrtý gól na turnaji, pokaždé se přitom trefil do slovenské sítě.

Góly

Domácí: 21:36. Donato, 22:20. Wisniewski, 33:30. Arcobello, 49:52. Roe, 56:46. Donato

Hosté: 36:54. Čerešňák

Sestavy

Domácí: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch, Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Little, Roe, O'Neill – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater (A).

Hosté: J. Laco (Konrád) – Ďaloga, Baranka, Graňák (A), Čerešňák, Čajkovský, Starosta (A), Mikuš – Cingel, Marcinko, Lamper – Haščák, Bubela, Bakoš – Nagy, Surový (C), Hovorka – Ölvecký, Krištof, Sukel' – Kudrna.

Rozhodčí

Rantala, Salonen – Pihlblad, Suominen

Stadion

Gangneung Hockey Centre

ONLINE: Slovinsko - Norsko >>>

Góly

Domácí: 06:38. Urbas

Hosté: 43:06. Kristiansen, 63:06. Bonsaksen

Sestavy

Domácí: Krošelj (Gračnar) – Gregorc, Robar (A), Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Urbas, Muršak (C), Verlič – Tičar (A), Sabolič, Kuralt – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Mušič, Ograjenšek, Ž. Pance – Hebar.

Hosté: Haugen (Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Bonsaksen, Sörvik, Espeland, Ödegaard, Johannesen – K. A. Olimb, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Bastiansen, Rosseli Olsen, Reichenberg – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff – Trettenes, Kristiansen, Röymark – Roest.

Rozhodčí

Stricker (SUI), Wehrli (SUI) – Lederer (CZE), Lhotský (CZE)

Stadion

Kangnung Hockey Centre

Návštěva

6312 diváků

ONLINE: Švýcarsko - Německo >>>

Góly

Domácí: 23:40. S. Moser

Hosté: 01:19. Pföderl, 60:26. Y. Seidenberg

Sestavy

Domácí: Hiller (Genoni) – Diaz (C), Furrer (A), E. Blum, Untersander, Geering, Schlumpf, Loeffel – Ambühl, Suter, S. Moser (A) – Praplan, Hollenstein, Haas – Bodenmann, Scherwey, Corvi – Rüfenacht, Schäppi, Herzog – Almond.

Hosté: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Ehrhoff (A), M. Müller, Y. Seidenberg, J. Müller, Hördler, Krupp – Mauer, Ehliz, Fauser – Goc (C), Wolf, Noebels – Hager (A), Schütz, Pföderl – Macek, Kink, Plachta – Kahun.

Rozhodčí

Hribik (CZE), Ohlund (SWE) – McIntyre (USA), Sormunen (FIN)

Stadion

ONLINE: Finsko - Jižní Korea >>>

Góly

Domácí: 04:42. Kontiola, 23:44. Kontiola, 26:23. Heiskanen, 47:20. Hietanen, 59:54. Manninen

Hosté: 30:06. Radunske, 32:09. Jin-Hui Ahn

Sestavy

Domácí: Koskinen (Rämö) – Lepistö, Kivistö, Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – J. Peltola, Kontiola, Tolvanen – Manninen, Osala, Pyörälä – Enlund, Koskiranta, Savinainen – Anttila.

Hosté: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon So – Radunske, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Swift, Min-Ho Čo, Testwuide – Jin-Hui Ahn, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Sang-u Šin, U-sang Paj, Won-čong Kim.

Rozhodčí

Gofman, Mayer – Fluri, Lazarev

Stadion

Gangneung Hockey Centre

 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud