Zdeněk Janda
24. února 2018 • 17:24

Zničený Koukal: Je to v pr… Zbytečné tři týdny, nedá se popsat, jak to bolí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Ani nemohl stát, opřel se o zábradlí. A spustil emotivní hodnocení. Upřímné. Tak, jak to umí. „To se ani nedá popsat, jak to bolí. Strašné,“ říkal útočník Petr Koukal. Mistr světa z Německa z roku 2010 tušil, že tohle byla poslední šance získat olympijskou medaili. Ale nemá nic. „Zbytečné tři týdny,“ ulevil si. A nemohl se dívat na televizi, na níž byly záběry na Kanaďany s medailí…



Na turnaji se proslavil jako penaltový mág. Rozhodl o postupu do semifinále přes Ameriku. Ale pak ze dvou utkání národní tým nevydoloval nic. Takže medailový sen se vypařil.

„Je to o ničem. Zbytečné tři týdny. Čtvrté místo, úplně nejstupidnější věc na světě. Co k tomu mám dál říkat. Obrovská škoda. Každý jsme se nadřeli, a teď musíme koukat, jak Kanadě předávají medaile. V prdeli všechno,“ vykládal upřímně dříč, který nic nevypustí.

A ten pocit ho dusil. Hodně. „V životě se sem už nepodívám na olympiádu. To se nedá popsat, jak to bolí.“

Jakuba Nakládala další neúspěšný turnaj hodně mrzel
Jakuba Nakládala další neúspěšný turnaj hodně mrzel

Litoval, že mužstvo dostalo tolik gólů. Což byl hlavní problém. V semifinále trápila Čechy koncovka. Teď, když už dali čtyři branky, inkasovali ještě o dvě víc. K zbláznění.

„Skóre 4:6, to je strašný. Nevím, no. Bohužel. Jsme idioti, samozřejmě. Nemůžeme je pustit do stavu 1:3, měli jsme ještě dost času. Ve druhé třetině jsme nedali góly, až ve třetí třetině z přesilovek. Ale bylo to pozdě,“ vyprávěl.

„Přitom každý soupeř tady byl hratelný. Rusko jsme ždímali, ale nedali jsme první gól. Pokaždé jsme tekli, to se nedá otáčet věčně,“ litoval. Takže za pár let nebude vzpomínat na Koreu v nejlepším. I když tady hráči měli skvělou partu, byli odhodlaní. Ale na krku se jim medaile nehoupala…

„Takže tohle je o ničem, není na co vzpomínat,“ zakončil Koukal. A zmizel v kabině.

Góly

Domácí: 09:15. Martin Růžička, 46:36. Jan Kovář, 56:26. Červenka, 57:55. Červenka

Hosté: 08:57. Ebbett, 09:28. Kelly, 15:57. Roy, 45:50. Ebbett, 49:37. Kelly, 55:23. Wolski

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Martin Růžička, Mertl – Koukal, Radil, T. Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka.

Hosté: Poulin (Peters) – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Raymond, O'Dell, Lapierre – Roy, Kozun, R. Bourque (A) – Wolski, Ebbett (A), Thomas – Kelly (C), Klinkhammer, Q. Howden – Vey.

Rozhodčí

Mayer (USA), Olenin (RUS) – McIntyre (USA), Otmachov (RUS)

Stadion

Gangneung Hockey Centre

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud