9. února 2018 • 17:31

Naolejovaný vlajkonoš z Ria zazářil i v Koreji. Zase se neoblékl, teď zkusí lyže

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno si nejspíš nepamatujete, jeho tělo určitě ano. Pita Taufatofua na letní olympiádě v Riu zaujmout miliony diváků po celém světě jako polonahý vlajkonoš Tongy s naolejovaným tělem při slavnostním zahájení. Ten samý kousek zopakoval nyní v Pchjongčchangu. Na vrcholnou sportovní scénu se nyní vrací jako běžec na lyžích.



Co dělal Tuafatofua v uplynulých dvou letech? Po vystoupení v taekwondu na reprezentanta oceánského království čekala další výzva. „Rozhodl jsem se najít nejtěžší možný sport, protože jsem potřeboval novou výzvu,“ vysvětlil. Volba padla na běžecké lyžování. „Cíl byl zvládnout to za jeden rok. A za jeden rok jsem to taky zvládnul,“ ohlásil pyšně. Svůj styl před přechodem na sníh piloval na kolečkových bruslích „Častokrát šlo zastavit jen jediným způsobem: upadnout. Tuhle bolestivou zkušenost jsem podstoupil mnohokrát," zahlásil Tuafatofua.

Kvalifikaci na olympiádu si zajistil na poslední možnou chvíli při závodu na Islandu. Na Instagramu pak zveřejnil video, ve kterém se raduje: „Tonga jede na olympiádu, bejby!“ Jak sám přiznal, vsadil všechno na jednu kartu. „Obětovali jsme všechno, abych tady mohl být. Finančně jsem na tom nejhůř, ale zase jsem teď nejšťastnější.“

Je jisté, že v Pchjongčchangu bude patřit do skupiny outsiderů, kteří vzbuzují pozornost tím, jak na trati zápasí sami se sebou a nikoliv se soupeři. „Ale lidé za tím nevidí tu dřinu, jen naleštěného chlápka pochodujícího s vlajkou,“ je smířený s image, která se ho drží, ačkoliv se tentokrát bude muset mnohem tepleji obléknout.

Ukradl si show pro sebe! Pita Taufatofua na zahájení olympiády v Pchjongčchangu.
Ukradl si show pro sebe! Pita Taufatofua na zahájení olympiády v Pchjongčchangu.

 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud