Zdeněk Janda
16. února 2014 • 12:18

Hokejisté se po porážce chtějí odreagovat. Zajdou si dnes na steak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijít na jiné myšlenky. Opustit okoukané prostředí. Čeští hokejisté se dnes vydají na společnou večeři, která má tým ještě víc nažhavit na úterní osmifinále. „Chceme se trochu odreagovat,“ přiznal asistent Josef Paleček. Tým měl po včerejší porážce se Švýcary (0:1) pouze dobrovolný trénink, kterého se zúčastnilo šest nejméně vytěžovaných hráčů. Večeře je ale už povinná.



České hře zatím na turnaji občas něco chybí. Třeba tu potřebnou dávku agresivity hokejisté načerpají při dnešní večeři, bude se podávat steak.

„Už se těším, protože to jídlo v olympijské vesnici je pořád stejné,“ řekl k tomu i obránce Michal Rozsíval, jenž do minulého zápasu jako sedmý obránce vůbec nezasáhl. Na dnešním tréninku bruslil spolu s Radko Gudasem, Lukášem Krajíčkem, útočníkem Jiřím Novotným a gólmany Alexandrem Salákem a Jakubem Kovářem.

„V předešlých dvou dnech jsme odehráli dvě náročné utkání, proto jsme tentokrát dali dobrovolný trénink,“ vysvětlil Paleček. Hlavní kouč Alois Hadamczik dnes s novináři nemluvil. Ale po včerejší porážce byl s výkonem týmu spokojený. „Pokud zůstane takové nasazení, věřím, že góly přijdou," říkal po třetí porážce se Švýcary za sebou na velkém turnaji.

Pokud dnešní odpolední zápasy v Soči dopadnou podle předpokladů, Čechy v osmifinále potkají Lotyši. Stejně jako v základní části, kdy Jágr a spol. vyhráli 4:2. Bude se tak opakovat scénář z minulého olympijského klání ve Vancouveru v roce 2010.

„Opravdu to tak vypadá, počítáme i s touto variantou. Už jsme s nimi v Soči hráli, víme, o co jde. Každý zápas je těžký a jednoduché to nebude ani v případě, že se s nimi utkáme podruhé,“ uvedl asistent Paleček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud