18. října 2018 • 14:05

Jackpot! Přesné pořadí Velké pardubické trefili dva sázkaři. Kolik vyhráli?

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká slušná trefa. Přesné pořadí prvních tří koní v cíli 128. ročníku Velké pardubické steeplechase s Českou pojišťovnou trefili dva sázkaři. Za vloženou dvacetikorunu bral každý z nich 36 040 korun. Zaslouženě. Na „bedně“ sice byli koně, se kterými se zhruba počítalo, ale že vyhraje nováček Tzigane du Berlais (kurz na vítězství 7,5:1), druhý bude Hegnus (4,8:1) a třetí Stretton (75:1), to se nečekalo.



Sázející podle pořadatelů věřili hlavně koním Josefa Váni. Nejvíc tipů přilétlo na jméno obhájce No Time To Lose, po něm následovaly sázky na Ange Guardiana. Až jako třetí v pořadí se mezi tipy objevovalo jméno Tzigane du Berlais. A to i díky tomu, že řada „svátečních“ dostihových fanoušků sázela podle jména. „Cikán o berlích!?“ to nemá kam uhnout, bylo slyšet u okének pro sázející.

Na letošním pardubickém mítinku se jenom u terminálů sázkové kanceláře prosázelo více než 6 milionů korun. Na samotnou Velkou pardubickou návštěvníci vsadili 2 miliony a 645 tisíc korun. Přesný tip dvou odvážných sázkařů na pořadí prvních tří byl také nejvyšší dosaženou výhrou.

Rekordy se díky parádnímu počasí otřásaly i v návštěvnosti. V sobotu a v neděli závodištěm prošlo 35 tisíc návštěvníků. U televizních obrazovek pak samotnou Velkou pardubickou sledovaly dva miliony a sto tisíc diváků.

Hořící vůz zkomplikoval dopravu

„Hezké počasí přispělo k vyšší návštěvnosti, než byla v loňském roce,“ říká Martin Korba, místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku. „O rekordu ale hovoříme velmi opatrně, byť tato návštěvnost patří k nejvyšším za posledních deset let. V minulosti, konkrétně v padesátých letech, kdy vítězil major Miloš Svoboda, na závodišti bylo až 60 tisíc lidí. Tehdy totiž stály tribuny i na opačné straně závodiště.“

I tak patří víkendová návštěva k historicky nejvyšším. „Jsme za to návštěvníkům velmi vděčni,“ dodal Korba. „A pokud diváci stáli v dopravní zácpě, omlouváme se jim. Na letišti, které sloužilo jako parkovací plocha s největší kapacitou, totiž v jednu chvíli došlo k požáru vozidla a museli jsme na čas příjezd na parkoviště uzavřít. Takovou situaci nelze předvídat. Řidičům děkujeme za trpělivost a pochopení. Chci také poděkovat hasičskému záchrannému sboru, kterému se podařilo situaci vyřešit relativně rychle.“

Váňa o Velké pardubické, Faltejskovi i výkonu syna: Chvíli vypadalo, že nebude nikde
Video se připravuje ...

Vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek: O oslavách, Váňovi a cestě za pátým triumfem
Video se připravuje ...

Spokojený Marek Stromský: Sice jsme druzí, ale v tomhle závodě je to jako vítězství
Video se připravuje ...

Znovu pátý Josef Váňa ml.: V závěru jsem stále věřil a snažil jsem se, ale pořád jsme byli daleko
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud