7. října 2022 • 15:20

Žokejů je málo, budoucnost může patřit dívkám. Proč se jim nevěří?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Amazonky do sedel! Budoucnost, která se léta rýsovala, se mění v realitu. Český šampionát rovinových jezdců letos možná poprvé v historii vyhraje žena. Na překážkách zatím stále dominují muži, starých bardů ale stále ubývá a nástupci nejsou. „Stejně to tak dopadne. Když kluci nebudou, holt to budou jezdit holky,“ říká legendární Josef Váňa.



Je to sport pro tvrdé chlapy, o tom není sporu. Jenže, co když chlapi dojdou? Populace roste, žokejové už dávno nejsou malí piňďové jako v minulosti. Držet váhu je pro spoustu z nich téměř nemožné.

Ti osvědčení pomalu končí kariéry a mladým borcům se hned od začátku v hlavách motají myšlenky na konec kariéry, jak dosvědčují příklady rovinové komety Davida Lišky či loňského vítěze Velké pardubické Pavla Složila mladšího.

Nástup žen do sedel, který se dlouho zdál nevyhnutelný, je tady. Svědčí o tom situace v českém rovinovém šampionátu, kde měsíc před koncem vede Vendula Korečková před maminkou dvou dětí Jiřinou Andrésovou a do šestého místa jsou další dvě jezdkyně. A ženy se stále častěji dostávají na koně i v překážkových dostizích, ač mezi patnácti vyvolenými pro nedělní Velkou pardubickou není žádná.

„Tam je trošičku problém ten, že holky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud