5. března 2019 • 13:32

Paráda! České beachvolejbalistky vyhrály turnaj v Indii!

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to teprve jejich třetí společný turnaj a dokázaly uspět! Beachvolejbalistky Martina Maixnerová a Martina Bonnerová ovládly turnaj v Indii. Ve finále porazily japonský pár Chiyo Suzuki a Yurika Sakaguchi 2:1 na sety. Potvrdily tak, že patrně vzniká velmi silný pár. „Je to něco neuvěřitelného. Druhý světový turnaj v sezóně a hned medaile, ještě k tomu zlatá,“ radovala se Maixnerová, pro kterou je to vůbec první vítězný turnaj na okruh FIVB.



Obě patří k nejtalentovanějším hráčkám českého beachvolejbalu. Maixnerová je mistryně Evropy do 18 let a v loňském roce vyhrála středoevropskou Mevzu. To Bonnerová sbírala úspěchy s Barborou Hermannovou. Jenže jejich předchozí týmy se rozpadly, a tak obě Martiny začaly hrát spolu. „Bohužel kvůli menším bodům musíme objíždět nižší turnaje. V Kambodži a v Indii jsme chtěly zjistit, jak na tom jsme,“ naznačila plány Bonnerová.

A hned druhý zahraniční turnaj jim parádně vyšel. Ve čtvrtfinále porazily Američanky, v semifinále zase zástupkyně Oceánie. Finále navíc musely otáčet, když prohrály první set. „Japonky hrály dobře, měly skvělou kontrolu a dobře umístěné údery. K vidění byly i zajímavé výměny, takže se tribuna plná indických fanoušků snad dobře bavila,“ popisovala Bonnerová. „Turnaj byl náročný v tom, že jsme se musely srovnat s větrnými podmínkami a s velkým teplotním rozdílem. Také jsme jako jedny z mála účastníků turnaje tady v Indii nepodlehly střevním potížím, což byla docela výzva.“

Beachvolejbalový pár M+M si nyní může dovolit zúčastnit se prestižnějších turnajů. Zároveň se těší na domácí akce a zejména na Světový pohár v Ostravě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud