8. ledna 2009 • 20:59

Volejbalisté Ostravy podlehli Zlínu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravští volejbalisté v extralize počtvrté prohráli a nedokázali se bodově dotáhnout na vedoucí týmy tabulky Liberec a Kladno.Ostravští svěřenci trenéra Jaroslava Tomáše podlehli ve Zlíně 2:3 a jsou až čtvrtí za Českými Budějovicemi, které doma porazily Opavu 3:1.



Jihočeští obhájci mistrovského titulu přitom měli velké potíže se složením základní sestavy. Libero Habada nastoupil s bolestmi zad, nahrávač Sládeček zůstal na lavičce s natrženým svalem.

Nejistota v řadách domácího celku se projevila ztrátou prvního setu, v němž si opavský Rybníček počínal v útoku téměř neomylně. V druhé sadě vyslal českobudějovický trenér Petr Brom do hry i zdravotně indisponovaného Sládečka a domácí mužstvo od té chvíle sbíralo jeden bod za druhým.

Třebaže kouč Opavy Martin Demar prostřídal v třetím setu celou sestavu, domácí Jihostroj už pracoval na plné obrátky a závěr utkání zvládl brilantně. "Příchodem Sládečka jsme se uklidnili, začali jsme bránit Filu a Rybníčka. Pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Sládeček od 20. prosince netrénoval, sval ho pořád táhne, zvažovali jsme risk zranění. Bylo to těžké rozhodování. Situace si vyžádala, že musel jít do zápasu," řekl Brom.

"Je mi smutno nad tristním výkonem mančaftu, který ten zápas odchodil. Chudík a Rybníček jsou opory, tito hráči to měli táhnout, jenže první sklopili hlavu. Bylo jim všechno jedno," poznamenal opavský trenér Demar.

Volejbalisté Ústí nad Labem přerušili v utkání s Příbramí sérii porážek, když jejich hru výrazně oživil nový nahrávač Argentinec Simaro. V úvodní sadě získali domácí mírný náskok a proměnili druhý setbol, i v druhém dějství pak zvládli koncovku lépe Severočeši, kteří se opírali zejména o zkušenost smečaře Bicana.

V třetím setu získala Příbram po úspěšných útocích exústeckého Salona pětibodový náskok a snížila na 1:2. Naopak v úvodu čtvrté sady si stejný náskok vypracovali domácí a udrželi ho až do koncovky. Třetí mečbol pak proměnil Bican.

Ústí se tak přiblížilo k osmé pozici, která svému držiteli vynese účast ve čtvrtfinále play off. Osmé Brno totiž prohrálo s Benátkami nad Jizerou 1:3 a od devátých Severočechů ho už dělí jen jediný bod.

15. kolo volejbalové extraligy mužů:

Zlín - Ostrava 3:2 (-23, 18, 20, -20, 13)
Rozhodčí: Dvořák, Dočkal. Čas: 124 min.
Diváci: 450.

České Budějovice - Opava 3:1 (-22, 22, 13, 16)
Rozhodčí: Švejda, Krsek. Čas: 97 min. Diváci: 600.

Ústí nad Labem - Příbram 3:1
(20, 22, -22, 21)
Rozhodčí: Kvarda, Bydžovský. Čas: 112 min. Diváci: 550.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud