10. října 2010 • 00:14

Volejbalisté na Argentinu neměli a končí desátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští volejbalisté obsadili na mistrovství světa v Itálii desáté místo. Rozhodla o tom dnešní prohra 1:3 v souboji o deváté místo s Argentinou ve Florencii.
Desáté místo je nejlepším výsledkem na světovém šampionátu v historii samostatné České republiky. Lépe, naposledy skončil ještě československý výběr před dvaceti lety v Brazílii, kde byl devátý.



"Soupeř si výhru zasloužil, protože dobře podával a nedělal tolik chyb při smečích," řekl český trenér Jan Svoboda. "Také lépe přijímali. Nám nezbývá než doufat, že se připravíme stejně dobře, nebo lépe na další šampionát," uvedl kapitán Ondřej Hudeček.

V prvním setu čeští hráči působili ospale. Chybovali a vůbec se neprosadil Štokr, i když byl nakonec s osmnácti body nejlepším hráčem. Na druhé straně úřadoval Conte. Jen druhá sada přinesla ukázku českého výkonu ze začátku turnaje a snížení na 1:1.

"Byl to náš nejlepší zápas na šampionátu v útoku i na příjmu a jsem velmi spokojený, protože jsme se rozloučili s turnajem výhrou," řekl na tiskové konferenci kapitán Argentiny Rodrigo Quiroga.

Ve třetí a čtvrté sadě dominovali nad sítí argentinští hráči Conte, Pereyra a Quiroga. České útoky často končily v autu, tak jako při mečbolu, kdy rána z Pláteníkovy ruky těsně minula hřiště.

Češi na šampionátu zazářili v základní skupině výhrou nad Bulhary a v osmifinále smetli Američany, olympijské vítěze z Pekingu. Trápili v pěti setech i obhájce titulu Brazilce, ale nakonec jim podlehli.

Národní tým se raduje z vítězné výměny
Národní tým se raduje z vítězné výměny

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud