13. listopadu 2010 • 22:06

MS volejbalistek: O titul se utkají Rusko s Brazílií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O titul na mistrovství světa volejbalistek si stejně jako před čtyřmi roky zahrají Rusko s Brazílií. Obhájkyně zlatých medailí Rusky v dnešním semifinále v Tokiu porazily tým USA 3:1. Brazilky poté zvítězily v dramatickém pětisetovém souboji s domácím Japonskem, i když prohrály úvodní dvě sady.



Ruské volejbalistky budou v neděli usilovat už o sedmý titul, kterým by ještě vylepšily svou rekordní bilanci. Jihoameričanky jsou ve finále potřetí a pokusí se vybojovat premiérový triumf.

Ruské hráčky zvítězily i ve svém desátém zápase na turnaji, na kterém zatím ztratily dohromady jen pět setů. V dnešním duelu s USA sice svěřenkyně trenéra Vladimira Kuzjutkina prohrály druhou sadu hladce 13:25 a dovolily Američankám vyrovnat, ale zbytek zápasu ovládly a za hodinu a půl mohly slavit postup.

Druhé semifinále nabídlo dramatickou podívanou především ve druhém setu. Japonské reprezentantky v něm zvítězily 35:33 po dlouhých 39 minutách a zdálo se, že míří za svou sedmou finálovou účastí v historii, ale první od roku 1978. Brazilky však tento nezdar nezlomil a další dvě sady vyhrály shodně 25:22.

V tie-breaku sice domácí tým odvrátil za stavu 9:14 dva mečboly, třetí šanci ukončit zápas už Jihoameričanky využily. Velká bitva, v níž byla druhou rozhodčí Češka Karin Záhorcová, trvala dvě hodiny a 20 minut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud