Ivo Pospíšil
19. března 2019 • 04:50

Biatlon chystá změny, jak by zapadla Koukalová? Hamza: Každý dělá chyby

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Po neúspěchu na MS chystají změny. Ondřeje Rybáře znovu přiblíží k týmu, chtějí dál sázet na norský vliv a dát šanci mladým. A jak by do toho spadala Gabriela Koukalová? V květnu má prý oznámit své další (ne)pokračování s biatlonem, a kdyby se chtěla vrátit... „Udělám pro to vše, ale nikdo se nebude tvářit, že se nic nestalo,“ prohlásil šéf svazu Jiří Hamza. S Koukalovou nemluvil už jedenáct měsíců.



Dneškem jsou to přesně tři roky, co na vymrzlé Sibiři v Chanty Mansijsku urvala křišťálový trůn pro královnu Světového poháru. Co vše se za tu dobu stihlo změnit...

Ještě se stala mistryní světa, českou Sportovkyní roku, jenže pak Gabrielu Koukalovou postihly zdravotní potíže s lýtky a musela vzdát účast na olympiádě. Od jejího posledního startu uběhlo už 24 měsíců a trhlina mezi ní a biatlonovým týmem se ještě zvýraznila po vydání její autobiografie, kde bez obalu popisovala některé komplikovanější vztahy v týmu. 

Je pro ni po událostech posledního roku ještě vůbec cesta zpět?

„Nevím, já jsem s ní teď jedenáct měsíců nemluvil. Nemám s ní žádný kontakt,“ krčil rameny šéf svazu Jiří Hamza. „Gabča můj telefon i postoje zná. Myslím, že zná i postoje všech lidí v biatlonu. Její návrat není nemožný, my jsme před ní dveře nezabouchli a ani to dělat nechceme. Pokud se bude chtít vrátit, budeme to řešit,“ doplnil.

Ty otázky jsou navíc skutečně na stole. I proto, že Koukalová vydala v lednu na svém facebookovém profilu stanovisko, v němž avizuje, že by své pocity ráda rozsekla do konce května. Tou dobou by se měla údajně konat i velká tisková konference, kde by oznámila svůj návrat, či definitivní konec kariéry.

„Facebook nemám, takže jsem to nečetl. A nebudu se vyjadřovat k jakýmkoliv spekulativním článkům,“ krčil rameny sportovní ředitel Ondřej Rybář a ani Hamza nevěděl o moc víc.

„Nemám tušení, já si s ní vyměnil tak tři e-maily. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud