18. února 2021 • 16:43

Štafetu dvojic ovládla Francie těsně před Norskem. Mladá česká dvojice šestnáctá

Autor: iSport.cz, vmn
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté Jessica Jislová a Mikuláš Karlík skončili šestnáctí v závodu dvojic na mistrovství světa ve slovinské Pokljuce. Pro zlato si dojelo francouzské duo Julia Simonová, Antonin Guigonnat a připravilo o hattrick Norsko, které skončilo o necelé tři sekundy druhé. Bronz vybojovalo Švédsko.



Češi nepostavili do závodu nejlepší možnou dvojici. Mistryně světa z vytrvalostního závodu Markéta Davidová a Michal Krčmář dostali volno. „Pro ně by pak byl program hrozně nabitý. Do masáku (závodu s hromadným startem) je potřeba jít s čistou hlavou. Bylo by zbytečné, aby si Bimbo nebo Makula zbrklostí rozhodili střelecký rytmus,“ vysvětlil na webu svazu před závodem trenér mužů Ondřej Rybář.

Závod rozjížděl jednadvacetiletý Karlík a po první ležce figuroval jedenáctý. Vestoje musel dvakrát dobíjet a předával dvaadvacátý. Jislová potvrdila roli přesné střelkyně ve štafetách a posunula pár na 17. místo. Karlík pozici na svém druhém úseku udržel a Jislová v závěru v boji o patnácté místo prohrála s Belgičankou.

„Na to, že nepatříme mezi jedničky v našich týmech a všichni ostatní jo, tak jsme zajeli obstojný výkon. Z pozice na startu (26) jsme se mohli posunout jenom nahoru, takže jsem spokojená,“ hodnotila Jislová výsledek v České televizi.

Při předloňské premiéře disciplíny na šampionátu byli Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec devátí. Loni skončili Davidová s Krčmářem čtrnáctí.

O titulu pro Francii rozhodla Simonová na posledním úseku. Po stojce jela o zlato s Tirill Eckhoffovou, které ujela ve stoupání před stadionem a vyhrála o 2,8 vteřiny. Norsko tak přišlo o neporazitelnost na MS v této soutěži. Johannes Thingnes Bö, který jel i letos, vyhrál předešlé dva závody v páru s Marte Olsbuovou Röiselandovou.

Ve hře o vítězství byla dlouho Itálie. Dorothea Wiererová na poslední stojce trefila čtyři terče a kdyby zasáhla i ten poslední, taky vyrážela do závěrečného okruhu v čele. Ani na tři náboje se jí to ale nepovedlo, jela trestné kolo a v cíli byla pátá.

Po pátečním volném dnu vyvrcholí šampionát o víkendu. V sobotu jsou na pořadu klasické štafety a v neděli na závěr závody s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud