7. února 2023 • 20:45

Češi odšpuntují MS v biatlonu smíšenou štafetou. Kdo chybí kvůli zranění?

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smíšenou štafetu, kterou ve středu začne biatlonové mistrovství světa v Oberhofu, poběží Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska. V nominaci chybí Jessica Jislová, která laboruje se zraněním mezižeberních svalů. Biatlonový svaz o tom informoval na facebooku. Závod na 4x6 kilometrů odstartuje ve 14:45.



Češi se pokusí v prvním závodě světového šampionátu vylepšit předloňské 11. místo z Pokljuky. Vloni skončili na olympijských hrách v Pekingu ještě o příčku níže. Naposledy stáli v této disciplíně na stupních vítězů v roce 2020, kdy skončili v Anterselvě třetí. Tehdy vedle Davidové a Krčmáře startovali také Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec, kteří už ukončili kariéru.

„Dobře si to pamatuju. Týmové radosti jsou vždy hodně vysoko. Byla to dost velká senzace. O to lepší to vždy je, když se to nečeká a může se překvapit,“ řekla Davidová biatlonovému svazu. „Stejně jako předtím bude i teď důležité dobře střílet. Nebudeme asi nejrychlejší štafeta na trati, takže je třeba střílet co nejlépe,“ uvedla Davidová.

Osmadvacetiletá Jislová dříve štafetu rozbíhala, kvůli zranění ale nedokončila přípravu v Ridnaun a následná vyšetření odhalila výhřez meziobratlové ploténky. Přestože v nominaci na MS figuruje, její starty jsou nejisté. V mixu ji nahradí o šest let mladší Voborníková, která bude na mistrovství světa debutovat.

Michal Krčmář je součástí biatlonové smíšené štafety
Michal Krčmář je součástí biatlonové smíšené štafety

„Pocity jsou smíšené. Mám radost, že jsem se do nominace dostala, ale zároveň z toho mám trochu strach, protože to je velká zodpovědnost. Pokusím se na to ale natěšit, stres odložit a užít si to,“ řekla Voborníková.

První start na šampionátu si odbude také třiadvacetiletý Mikyska, jenž bude místo Krčmáře finišovat. „Těším se na to a zároveň jsem i nervózní. Pokusím se do zítra trochu zklidnit a zajet to nejlepší, co ve mně je,“ podotkl Mikyska.

Dvaatřicetiletý Krčmář, který je nejstarším českým závodníkem v poli, poběží jako třetí. „Především mě mrzí, že nefinišuju, ale je to rozhodnutí trenérů, takže to respektuju,“ řekl s úsměvem rodák z Vrchlabí. „Je to ale jedno, jestli se jede třetí nebo čtvrtý úsek. Každý z nás musí jet naplno a pak se ty časy sečtou,“ dodal Krčmář.

Titul světových šampionů obhajují Norové, kteří budou i tentokrát hlavními favority. Druzí skončili před dvěma lety Rakušané a bronz brali Švédové. Jediný závod smíšených štafet v této sezoně vyhráli v Pokljuce Francouzi před Itálií a Švédskem. Češi ve složení Jonáš Mareček, Krčmář, Voborníková, Davidová skončili sedmí. Tehdy se závodilo na delší vzdálenosti 4x7,5 km.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud