Ivo Pospíšil
22. prosince 2017 • 00:25

Koukalová: Nejlepší jsou všichni. Kdy řekne, zda pojede na olympiádu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bílých šatech zářila jako perla a nebyla by to ona, aby nepřekvapila zase tisíce lidí. „Musím říct, že je to pecka. Původně jsem si říkala, že tu korunu rozbiju, aby každý sportovec mohl z těch střepů vzít kousek pro štěstí, ale nakonec jsem se rozhodla ji věnovat mamince, která pro mě byla celoživotní vzor,“ usmívala se biatlonistka Gabriela Koukalová, Sportovkyně roku 2017. 



Na tiskové konferenci po slavnostním večeru také zaznělo, že o svém případném startu na olympiádě v Pchjongčchangu rozhodne po novém roce. Do této sezony totiž Koukalová zatím nezasáhla kvůli problémům s lýtkovými svaly. "V polovině ledna bude vydáno prohlášení a uvidí se, jak to bude s olympijským startem. Do poloviny ledna proto poprosíme o klid a čas na přípravu," uvedl za Koukalovou moderátor tiskové konference Michal Dusík. Potom už hovořila česká sportovní královna.

Už jste stihla s maminkou prohodit pár slov?
„Viděly jsme se jen krátce. Už jsme se společně i vyfotily. Viděla jsem ji v průběhu toho svého pokusu o proslov, jak ji to dojalo, a měla slzy v očích. Poznám to na ní už na dálku a byl to skvělý zážitek pro mě i pro ni. Doufám.“ (směje se)

Je pro vás ta korunka pro vítězku i určitou vzpruhou v této sezoně?
„Vždycky to má nějaký smysl. Každé ocenění je pozitivní pecka a dodá vám motivaci do další části přípravy a sportovního života. Moc si toho vážím. Ať se ale nikdo neurazí, tak je to pro mě trochu míchání hrušek s jablky. Těžko hodnotit, kdo je nejlepší. V mých očích jsou nejlepší všichni. Jsem hrdá, že pocházím ze země, která má tolik vynikajících sportovních osobností.“

Dá se třeba říct, že rok 2017 je pro vás díky tomuto ocenění i tím nejlepším?
„Rozhodně taková trofej je pochvala. Je to super a doufám, že to není poslední slovo, které jsem ve své sportovní kariéře dala. Snad to budu moci potvrdit. Trochu jsem si vzpomněla na ten jeden globus, který jsem vyhrála z postele (zřejmě Chanty Mansijsk 2016 – malý křišťálový globus za závody s hromadným startem, kdy byl poslední závod zrušen kvůli spadlému sloupu). Říkala jsem si tedy, že to je vlastně vtipný, že ty nejhodnotnější ceny jsem vlastně vyhrála z postele.“ (směje se)

Koukalová o roku 2017: Průběžně jsem se zocelovala. Ale baví mě to
Video se připravuje ...

Královna českých sportovců za rok 2017 Gabriela Koukalová
Královna českých sportovců za rok 2017 Gabriela Koukalová

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud