22. května 2018 • 10:21

Nová výzva pro Soukupa. Stane se policistou, kolegy bude učit střílet

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z biatlonisty a dvojnásobného olympijského medailisty Jaroslava Soukupa bude policista. Už má za sebou psychologické i fyzické testy a v rámci Krajského ředitelství Libereckého kraje by měl učit své budoucí kolegy střílet a běhat.



"Bylo mi nahlášeno, že budu dělat něco ohledně běhu a střelby, což jsem dělal docela dlouho a občas jsem byl i šikovný," řekl ČTK dvojnásobný medailista z mistrovství světa Soukup o své budoucí práci u policie a doplnil: "Jsem na svoje první pořádný zaměstnání zvědavý a doufám, že předám své zkušenosti.

"Pětatřicetiletý Soukup ukončil po uplynulé zimě kariéru. V současnosti prochází standardním náborem bezpečnostního sboru. Už má za sebou psychotesty a fyzické testy. "Psycho bylo fakt psycho. Od sedmi ráno do tří odpoledne jsem něco vyplňoval a ještě debatoval s psycholožkou. Měl jsem toho plnou hlavu," prozradil.

Bronzového medailistu ze sprintu na hrách v Soči 2014 ještě čekají zdravotní prohlídky. Pak už nastoupí do nového prostředí. "Hlavní je parta, co trefím za lidi okolo, a podle toho bude práce. Když je dobrá parta, tak se vše zvládá lépe.

"Místa u policie si bude vážit. "Policii uznávám a myslím si, že by to mohlo být zajímavý. Jsem na to zvědavý, tak uvidíme," uvedl Soukup.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud