17. února 2019 • 23:14

Češi uzavřeli SP za mořem šestým místem ve smíšené štafetě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonisté Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Markéta Davidová a Eva Puskarčíková skončili šestí ve smíšené štafetě na Světovém poháru v americkém Soldier Hollow. Tomáš Krupčík a Veronika Vítková obsadili ve smíšené štafetě dvojic po špatné střelbě až 17. místo.



Smíšené štafety byly posledními závody před mistrovství světa, které ve švédském Östersundu začne 7. března právě smíšenou štafetou. V Utahu jeli nezvykle jako první muži a až potom ženy.

Šlesingr zvládl své položky čistě, chvíli jel třetí a předával čtvrtý. "Střelba byla dobrá, nebál jsem se to pustit rychleji a povedlo se," řekl České televizi. I Krčmář střílel dobře, jen jednou dobíjel vestoje a po polovině závodu pozici udržel.

Davidová bojovala na svém úseku se Švýcarkou Gasparinovou a vzhledem ke dvěma opravám vestoje ztratila. Svůj úsek dokončila pátá. "Mrzí mě ty dvě, bylo to úplně zbytečný, protože jsem měla ideální podmínky," řekla Davidová.

Finišmanka Puskarčíková bojovala o čtvrté místo, ale na střelnici chybovala. Dostala se před ní vedle Švýcarky i Švédka a do cíle přijela šestá. "S šestým místem jsem spokojeni," hodnotil asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Ve dvojicích přišli Češi o naději na slušný výsledek hned na první z osmi střeleckých položek, kdy musel Krupčík na trestné kolo a klesl na poslední 22. pozici. I vinou celkem 13 dobíjení se česká dvojice dokázala posunout jen na sedmnáctou příčku, čtvrtou od konce z těch štafet, jež závod dokončily.

Závod dvojic vyhrála poprvé Itálie díky páru Lukas Hofer, Dorothea Wiererová. Smíšenou štafetu ovládlo stejně jako v Pokljuce kvarteto Francie.

Smíšená štafeta dvojic:

1. Hofer, Wiererová (It.) 35:27,9 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Eder, Hauserová (Rak.) -22,9 (0+2), 3. Guigonnat, Simonová (Fr.) -50,2 (1+8), ...17. Krupčík, Vítková (ČR) -3:45,1 (1+13).

Smíšená štafeta:

1. Francie (Fillon-Maillet, Desthieux, Aymonierová, Chevalierová) 1:03:51,4 (0+3), 2. Německo (Lesser, Doll, Hildebrandová, Hinzová) -13,5 (0+6), 3. Norsko (Christiansen, J.T. Bö, Eckhoffová, Röiselandová) -1:02,2 (2+11), 4. Švýcarsko -1:31,2 (1+6), 5. Švédsko -1:59,7 (0+5), 6. ČR (Šlesingr, Krčmář, Davidová, Puskarčíková) -2:12,9 (0+8).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud