13. prosince 2019 • 13:05

Po letech v TOP 10. Charvátová zářila v Hochfilzenu, skvělý závod pro Jislovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Biatlonistka Lucie Charvátová je po čtyřech letech znovu v elitní desítce individuálního závodu Světového poháru. Ve sprintu v rakouském Hochfilzenu doběhla šestá, o ještě lepší umístění ji připravila jedna chyba na střelnici. Jeden z nejlepších závodů kariéry má za sebou Jessica Jislová, která skončila sedmnáctá. Zato Markétě Davidové a Evě Kristejn Puskarčíkové se sprint nepovedl, obě se propadly po dvou chybách na druhé položce až do čtvrté desítky. Vyhrála Italka Dorothea Wiererová o necelých šest vteřin před Norkou Tandrevoldovou.



Davidová byla tentokrát nejhorší z Češek. Bezchybně střílející Jessica Jislová dojela v tyrolském středisku sedmnáctá a Eva Kristejn Puskarčíková dvaatřicátá.

S jedním trestným kolem zvítězila obhájkyně křišťálového glóbu Italka Dorothea Wiererová a upevnila si vedení i v průběžném pořadí. Druhá skončila přesně střílející Norka Ingrid Tandrevoldová před Ruskou Světlanou Mironovovou.

Charvátová jednou minula vleže, vstoje ale terče „vyčistila“ za 29 sekund a se startovním číslem čtyři byla v cíli nějakou dobu v čele. Nakonec se na stupně vítězů nevešla, ale šesté místo je její druhý nejlepší výsledek v kariéře.

„Tohle bylo podle mých představ, ale nad očekávání. Hochfilzen je místo, kde to miluju,“ řekla České televizi Charvátová, která na stejné trati a na stejném místě v prosinci 2015 skončila v SP pátá, což je její životní maximum.

Davidová sice po střelbě vleže figurovala na třetí příčce, na které dokončila úvodní sprint v Östersundu, ale vstoje netrefila poslední dvě rány. V Hochfilzenu se české jedničce nedaří, loni zde dokončila sprint až jako 62. a ani neprošla o stíhačky.

Mužský sprint odstartuje ve 14:20, českou sestavu tvoří Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Adam Václavík a Jakub Štvrtecký.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud