14. prosince 2019 • 16:02

Johannes Bö ovládl i v Hochfilzenu i stíhačku, z Čechů bodoval jen Krčmář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö vyhrál po pátečním sprintu na Světovém poháru v Hochfilzenu i stíhací závod a po 40. triumfu v kariéře zvýraznil vedení v pořadí seriálu. Z českého tria vybojoval v rakouském středisku body jen Michal Krčmář na 29. místě. Ondřej Moravec doběhl 41. a Jakub Štvrtecký se umístil o další čtyři pozice zpět.



Po sprintu čtyřicátý Krčmář si jako jediný z českých reprezentantů oproti pátku polepšil. Také z týmu nejlépe střílel, přesto musel na dvě trestná kola po chybách na první stojce a druhé ležce. Moravec i Štvrtecký museli už po první střelbě každý na dvě trestná kola, zkušenější Moravec pak už minul jen jednou, ale propadu o devět pozic nezabránil.

Mladíček Štvrtecký naproti tomu nepředvedl ani jednu čistou střeleckou položku. Celkem absolvoval šest kol navíc a na životní 29. místo ze sprintu nenavázal.

Bö byl na střelnici bezchybný a zvítězil stylem start - cíl s náskokem 33,5 sekundy před Alexandrem Loginovem z Ruska, který navázal na páteční třetí místo. Za ním skončil Francouz Emilien Jacquelin, jenž se na stupně vítězů posunul z 18. místa na startu. Medailisté díky přesné střelbě neabsolvovali ani metr navíc stejně jako čtvrtý Jakov Fak ze Slovinska.

Program a výsledky SP v Hochfilzenu >>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud