1. prosince 2022 • 12:00

Skvěle! Češi ve štafetě bodovali, Mareček zafinišoval pro 5. místo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští biatlonisté ve složení Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček vybojovali páté místo v závodě štafet na Světovém poháru v Kontiolahti. Zaznamenali nejlepší umístění po téměř dvou letech. Tým trenéra Michaela Málka v závodě desetkrát dobíjel, trestnému kolu se ale vyhnul.



První štafetu nové sezony vyhráli úřadující šampioni Norové o 43,9 sekundy před Německem. Třetí skončili Francouzi. Čtvrté místo udrželi před českými závodníky Rakušané, po těsném finiši skončili šestí domácí Finové.

Češi si šanci na úspěch zkomplikovali na prvním úseku. Dvaadvacetiletý Mikyska dobíjel dvě rány vleže a tři vestoje. Na trestné kolo nemusel, předal ale na 15. místě se ztrátou minuty a sedmi sekund na čelo.

Zpět do hry vrátil reprezentační tým nejzkušenější český závodník Krčmář. Na střelnici byl stoprocentní a posunul štafetu před druhou polovinou závodu na osmou příčku. Díky nejrychlejšímu běhu v závěrečném úseku předal stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu štafetu pětadvacet sekund od medailové pozice.

Štvrtecký navázal na výborný běh z úterního vytrvalostního závodu a byl před střelbou vestoje sedmý. Musel ale využít tři náhradní náboje a jeho manko narostlo. Finišující Mareček vyběhl osmý se ztrátou minuty a 49 sekund. Od první šestky dělily českou štafetu tři sekundy.

Jednadvacetiletý Mareček se blýskl skvělou střelbou. Dobíjel pouze jednou, posunul se na páté místo a v závěru atakoval čtvrtého Rakušana Patricka Jakoba. Českému reprezentantovi ale v závěru nezbyly síly a musel ještě odrážet útok Fina Olliho Hidensala. Díky lepšímu finiši na cílové rovince jej porazil o 0,2 sekundy. Páté místo vybojovali Češi ve štafetě naposledy v prosinci 2020 v Hochfilzenu.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud