8. ledna 2011 • 04:59

Neumannové zase hrozí stíhání. Inspekce vrací případ

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad Kateřinou Neumannovou se opět vznáší hrozba trestního stíhání kvůli stamilionovým dluhům, které zůstaly po mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Policejní inspekce totiž označila postup při vyšetřování trestního oznámení firmy Roxy II za chybný.



"Inspekce zjistila, že trestní oznámení policie odložila předčasně," řekl Lidovým novinám mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Případ teď poputuje na Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, které rozhodne o dalším postupu. Buď celou kauzu znovu otevře, nebo se shodne s libereckými policisty a případ odloží.

Reklamní agentura Roxy II patří mezi desítky věřitelů, kterým organizační výbor šampionátu dluží celkem 112 milionů korun. Agentura se rozhodla kvůli 1,2 milionům podat na organizátory v čele s Kateřinou Neumannovou trestní oznámení pro podezření z podvodu, předlužování a zvýhodňování věřitele.

To ale policisté záhy odložili s tím, že bývalý lyžařka vršila dluhy v dobré víře, že pohledávky nakonec zaplatí stát. Stejně se k věci postavilo i Okresní státní zastupitelství v Liberci.

Celkem se už "sekyra" po Neumannové a spol. vyšplhala na 224 milionů bez úroků a penále. Polovinu chce po organizátorech vymáhat finanční úřad, kterému se nelíbí zacházení se státními dotacemi.

Kateřina Neumannová gratuluje šéfovi běžeckého lyžování FIS Jürgu Capolovi ke sňatku
Kateřina Neumannová gratuluje šéfovi běžeckého lyžování FIS Jürgu Capolovi ke sňatku

Vstoupit do diskuse
26
Články odjinud